Såld

Karaktäristisk sekelskiftescharm med vackra detaljer

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Storgatan 19A

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 108 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 87 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1889
Adress:
Storgatan 19A,
411 24 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker charmerande sekelskifte med alla tänkbara detaljer välbevarade men som ändå vill ha det där lilla extra, har ni nu chansen att förvärva denna drömmiga trea i Vasastaden. Hjärtligt välkomna till Storgatan 19!

Sekelskiftet talar för sig själv i detta hus anno 1889 där, takstukaturer, stora välbevarade fönster med djupa nischer, takrosett och fantastiska paraddörrar och höga fotlister pryder bostaden. Vackra ytskikt där ljusa väggar tillsammans med brädgolv och ekparkett är genomgående. Bostadens kök har genomgått en renovering där det valts en magisk blå kulör tillsammans med ljus bänkskiva i exklusiv marmor som ger ett fantastiskt helhetsintryck till sekelskiftesandan. Från köket nås även bostadens härliga balkong i soligt läge mot innergården. Stort socialt vardagsrum där ni har plats för både soffgrupp och matsalsbord för sittande gäster. Det stora sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med god förvaring och sovrum nummer två disponeras idag som ett barnrum men för er som önskar gästrum, kontor eller varför inte en lyxig walk in closet. Helkaklat badrum med stilrena materialval och en egen tvättmaskin som underlättar vardagen. En bostad att uppleva och förälska sig i!

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade fastigheterna med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs med Vasagatan ligger det mysiga kaféer och restauranger tillsammans med mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, nöjesställen och träningsställen.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd. Uppifrån Landalabergen vid Fogelbergsgatan får man en fin utsikt över stadsdelen.

Rumsbeskrivning: Bostadens 87 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta klivet in genom en massiv port i trä och ni möts av en lugn liten oas på innergården. Kliv in i uppgång A och välj mellan trapporna eller hissen som tar er upp till våning fyra. Ni välkomnas in i hallen som ger en försmak av den här underbara bostaden med sitt ljusa brädgolv i furu som lades in 2015, generösa takhöjd och vackra listverk. Precis innanför ytterdörren har det valts att lägga in klinker 2015, snyggt och praktiskt. Här finns god förvaring i klädkammare och bakom en skjutdörrsgarderob. Hallen är även möblerbar med en byrå och klädhängare för den som önskar.

Ljuvligt modernt drömkök i klassisk tappning med hög känsla för detaljer, givetvis komplett med stege på räls för den fulländade klassiska stilen. Inredningen är måttbeställd från Novaflex och renoverades under 2017/2018, där då köket också fick ny el installerad. Köksluckorna har en matt och dov ton av blått som fullkomligt kommer till sin rätt i mötet med den ljusa marmorskivan som inte bara ger en bra arbetsyta utan även fortsätter upp på väggen som stänkskydd. Effektfullt och exklusivt!

Högskåpen reser sig ända upp mot taket, vilket ytterligare förstärker den generösa takhöjden samtidigt som utrymmet utnyttjas maximalt. Att överskåpen koncentrerats till ena sidan av köket ger rummet rymd och ger ett fint insläpp av dagsljuset som strilar in genom de vackra spröjsade pardörrarna ut mot balkongen. Intill balkongdörrarna finns plats för ett matbord som kan dukas för minst fyra gäster. En platsbyggd sittbänk med blå luckor i enlighet med resten av rummet ger extra förvaring. Det ljusa brädgolvet ger en både rustik och elegant känsla åt rummet och framhäver kökets vackra fotlister och profilerade dörrfoder. Här är alla detaljer noggrant utvalda och det är tydligt att inget har lämnats åt slumpen. Blandaren i klassisk stil har valts i rostfritt för att matcha den underlimmade vasken och eluttagen är runda för att påminna om husets aktningsvärda ålder. De kvalitativa vitvarorna består av integrerad kyl och frys från Bosch, integrerad diskmaskin från Bosch, golvspis med induktion, inbyggd självrengörande ugn och svart köksfläkt med rostfria detaljer från det exklusiva märket Smeg. En vinkyl från Temptech hjälper dig att alltid ha något gott tillhands vid tillfällen att fira.

Bostadens härliga balkong i söderläge är belägen mot föreningens lummiga innergård där löven susar i vinden. Smäckra smidesräcken och trätrall som känns varm och skön mot bara fötter. Här finns plats för ett mindre möblemang, väldoftande basilika och rosmarin att plocka in till köket när mästerverk ska skapas. Här har ni även lyxen att kunna grilla med gasol under sommarens härliga månader!

Vardagsrummet bjuder på en fantastisk rymd och med den ett underbart ljus som lyser upp rummets fina ytskikt genom två pampiga fönster med djupa nischer och överljus. På golvet vilar parkett och väggarnas ljusgrå kulör framhävs av de höga vita fotlisterna och rummets underbara stuckaturer. Taket smyckas av en vacker takrosett. Här finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar både soffgrupp, bord, tv-möbel och matsalsbord för det lite större sällskapet.

Genom dubbla spegeldörrar nås sovrummet, som följer vardagsrummet både i färgsättning och karaktär. Parkettgolvet fortsätter in i detta vackra rum och ger plats åt en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Väggarna är målande i samma ljusgrå nyans som vardagsrummet och inger ett lugn tillsammans med behaglig atmosfär. Att vakna upp här ger garanterat en bra start på dagen!

Det mindre av sovrummet är perfekt disponerat som barnkammare, alternativt kontor, gästrum eller varför inte en exklusiv klädkammare för den som önskar. En tapet med björkstammar väcker fantasin. Även här påminner fotlister och stuckaturer om husets ursprung.

Badrummet är renoverat i en neutral färgskala med grått klinker på golv mot vitt kakel på vägg och inslag av mörkt trä i kommod samt spegeln. WC, Vikbara duschväggar i klarglas, handdukstork och takdusch. En kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Samsung ger dig en bekvämare vardag.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 108 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV via Telia samt fiber via Telia.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,84%. Andel av årsavgift är 5,52264%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 600 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 400 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Vasastaden 6:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 12.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1889.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 87 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Från och tilluft, frånluft.

Övrigt byggnad: Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 4,5 kvadratmeter på våning 5 och som nås via hiss.

TV- och internetanslutning: TV: Digital-TV via Telia (ingår i avgiften). Internet: Fiber via Telia (ingår i avgiften).

Energideklaration: Energiprestanda 132 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-10-29.

Övriga byggnader: Föreningen har en gemensam tvättstuga och cykelförråd beläget i källaren samt en gemensam innergård med bord,cykelställ och planteringar.

Information Förening

Förening: BRF Vasastaden 6:1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Vasastaden 6:1 förvärvade fastigheten med samma namn 2003. Fastigheten består av 1 flerbostadshus som byggdes 1889. Föreningen består av 15 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 059 kvm, varav 1 829 kvm utgör lägenhetsyta och 230 kvm utgöt lokalyta. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Vasastaden ga:11 resp. ga:13. Föreningens andel är 57% resp. 37,5%. Samfälligheten förvaltar gårdshus, innegård o avfallshantering samt brandmur.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga och cykelförråd beläget i källaren samt en gemensam innergård med bord,cykelställ och planteringar.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är fortsatt stark, mycket tack vare förmånliga villkor. Föreningen har amorterat enligt plan och kan självfinansiera renoveringar som ligger i årets plan. Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.
I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med ordförande 20191007.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa.I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2042. Större renoveringar är redan gjorda och föreningen har bara övrigt/löpande underhåll planerat inom det närmsta.

Kommande:
Se över Hissarna för ev renovering 2020.
Byte av ytterdörrar - säkerhetsdörrar 2020.
Målning av fasaden 2021 om behovet finns.

Redan utfört underhåll:
Målning av fönster 2018.
Fiber installerades i april 2018.
Renovering av hiss 19 B 2017
Renovering hyresrätter 2017
Renovering trappuppgång KG4 2017
Utbyte av takfläktar 2016 - 2017
Målning fönster vindsvåningar 2016
Genomgång av värmesystem 2014 - 2015
Putsning av delar av källare och bättringsmålning i hyreslokaler 2013
Hissrenovering 19A 2013
Byte av porttelefonssystem 2012
Byte av ventilationsanläggning till hyreslokal 2011
Installation av isglidskydd på tak 2011
Värmekabel i takrännor och stuprör 2011
Maskinbyte i tvättstugan 2010
Fönstermålning 2008
Målning av trapphus Storgatan 19A och B 2007
Fasadrenovering 2006
Byte av hisstyrning 2005
Målning av tak 2005
Nyinstallation hiss 1989 - 1990
Elstambyte 1989 - 1990
Rörstambyte 1989 - 1990
Grundförstärkning 1989 - 1990
Omläggning av tak 1989 - 1990
Omputsning av fasad 1989 - 1990.

TV och bredband: Digital-TV via Telia (ingår i avgiften). Fiber via Telia (ingår i avgiften).

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning