Såld

Vacker 40-tals charm med balkong i högt fritt läge

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Kevin Arnagård
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karl Johansgatan 164C

2:a Sandarna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 557 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
46 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Karl Johansgatan 164C,
414 51 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

En otroligt väldisponerad tvåa med härlig balkong i högt fritt och soligt läge har ni nu chansen att förvärva. Hjärtligt välkomna till Karl Johansgatan 164C! Bostaden har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt tillsammans med generös takhöjd som bidrar till rymd. Socialt vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsbord där minst 6 gäster kan sitta ned. Köket har bevarad 40-tals charm med god förvaring och plats för ett mindre matbord. Rofyllt sovrum där ni kan möblera med dubbelsäng och avlastningsmöbel samt ett badrum med badkar. En underbar bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna är mycket goda. Busshållplats precis utanför dörren och spårvagnshållplatsen Sandarna leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud.

Bostadens 46 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta trapporna upp till våning fyra och kliv in i denna ljusa inbjudande bostad. I hallen finner ni goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder via garderober och direkt till höger, plats för hatthylla. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett.

Vardagsrummet är stort och luftigt med härligt ljusflöde från fönsterpartier samt balkongdörren. Den härliga balkongen bjuder på riktigt många härliga soltimmar i söderläge. Möblera för lite sittplatser och låt vänner komma över på ett glas bubbel i solen. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett matbord där minst 6 sittande gäster får plats. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett.

Bostadens kök går i vitt med släta köksluckor som bevarats i den äldre charmen. Ovan bänkskivan i rostfritt sitter mörk mosaik. God förvaring för köksredskapen i både över – och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn och en kombinerad kyl med frys i vitt. Intill väggen har ett mindre matbord en given plats. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett.

Det rofyllda sovrummet ger plats för möblering med dubbelsäng, avlastningsmöbel och garderober för förvaring. Stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger vackert brädgolv i original.

Badrummet har vitt kaklade väggar och en blå våtrumsmatta. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegelskåp och badkar med dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 557 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 195 kr/mån som avser bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,87%. Andel av årsavgift är 2,9925%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Karl Johansgatan 164C, 414 51 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG SANDARNA 15:5

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1945

Lägenhetsnummer: 35

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 46 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2019-08-23 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Hyppeln nr 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Hyppeln nr 5 består av 32 st lägenheter som är vackert belägen i grönskande omgivningar med närhet till kommunikation och hav. Fastigheten bebyggdes 1945 och består av 1 flerbostadshus med 24 stycken 2:or och 8 stycken 3:or.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har mycket god ekonomi och en belåningsgrad per kvadratmeter på 3 333 kr/kvm vilket är lågt.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2043.

1994 Takomläggning
1997 Stambyten, badrumsrenovering
1998 Insättning av nya fönster (3-glas) samt balkongrenoveringar
2001 Byte till säkerhetsdörrar
2003 Elstammar bytta
2005 Kök föreningslokal
2006 Bredbandsinstallation (fiber)
2009 Mur- och cykelställ
2009 Installation av el-spisar i samtliga lägenheter
2010 Basturenovering
2016/2017 - taken, måla fasader och eventuellt fräscha balkongkanterna.
2018 Besiktning balkonger
2018 Byte av cirkulationspump
2018 Takomläggning, fasadmålning 2018
2017 Spolning av avloppsledningar i källarplanet.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet tillhör ett större vindsförråd och ett mindre källarförråd. I föreningens finns en gemensam tvättstuga med 2st tvättmaskiner, 1st torktumlare och 1st torkrum.
På framsidan av huset finns tillgång till gemensamma utemöbler, en festlokal (som kan användas som övernattningslägenhet), bastu, relaxrum och cykelförvaring.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Sandarna

Sandarna är en högt belägen stadsdel, som vid slutet av 1930-talet byggdes som en förlängning av Kungsladugård. Bebyggelsen präglas av funktionalismens idéer med huslängor på fyra och fem våningar som har ljusa putsfasader och är byggda med mycket grönska och luft emellan sig där dagsljuset utnyttjas till fullo. I Sandarna ligger Sannabacken, ett härligt grönområde för stora som små med fantastisk utsikt över staden. Här är naturen närvarande, trots närheten till Göteborgs innerstad.

Planritning