Såld

Rymlig tvåa med balkong

Poya Sondosi
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kavaljersgatan 29

2:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 148 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 65,4 kvm
Våning:
1/3, hiss
Byggår:
1971
Adress:
Kavaljersgatan 29,
422 48 Hisings Backa
Intresserad av denna bostad - Poya
Intresserad av denna bostad - Poya

Beskrivning

Längst ut på en lugn gata i en stabil förening finner ni denna oslipade diamant. Välplanerad tvåa med fönster i två väderstreck och en balkong med eftermiddagssol. Härliga sällskapsytor med stort vardagsrum och rymligt kök. Planlösningen ger möjlighet för er att förändra efter era preferenser genom att öppna upp mellan kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Sovrum med fönster som vetter mot grönska och ett helkaklat badrum med god standard.

HSB-förening som erbjuder många gemensamma aktiviteter samt bastu, gästlägenhet, föreningslokal mm. Här bor man med närhet till naturen samt promenadavstånd till både Selma Lagerlöfs torg, förskolor och skolor. Nära till goda bussförbindelser med stombuss 18 & 19.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 148 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,08741%. Andel av årsavgift är 0,08741%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 50 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Backa 71:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 209/1103.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, hiss finns.

Byggår: 1971.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 65,4 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem (analogt utbud), önskas digital TV så debiteras detta separat efter avtal med Net at Once.
Internet: Fiberbredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) via Net at Once, hastighet om ca 100/100Mbit, ingår i avgiften.

Bilplats: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-01-24. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB Brf Backadalen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 971 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Backadalen består av totalt 971 lägenheter. Föreningen har 41 bostadsfastigheter varav 30 är lamellhus i tre våningsplan och 11 är loftgångshus i fyra våningar. Loftgångshusen har hissar. Fastigheten är upplåten med tomträtt som ska omförhandlas maj och september 2019 och bebyggdes 1969-1971.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen använder en 75-årig progressiv avskrivning av byggnaderna och en 40-årig på stamrenoveringen.
Enligt årsredovisningen 2017/2018 så uppgår de långfristiga skulderna till ca 246.000.000kr och taxeringsvärdet uppgick till drygt 712.000.000kr.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och de renoveringar som planeras de närmsta åren är: Föreningen kommer att byta ut av fogmassa mellan fasadelementen samt lägga ny takpapp.
GJORDA RENOVERINGAR:
2008 var stambytet i badrum och kök gjort, och i samband med detta renoverades badrummen. Även elen sågs över. Föreningen tillämpar numera individuell elmätning där varje bostadsrättsinnehavare betalar utefter hur mycket el man förbrukar.
2012-2014 renovering av balkongerna samt utbyte av fönster och dörrpartierna. (En del har valt inglasning av sina balkonger och det är möjligt även i fortsättningen att göra detta, kontakta i så fall alltid förvaltningskontoret för anvisningar.)
I föreningen har det gjorts omfattande underhållsåtgärder under de gångna åren såsom; fönsterbyten, dräneringsarbeten vid husgrunderna, trädgårdsomläggning, byte av ytskikt på taken, byte till nytt ventilationssystem, stambyten och badrumsrenoveringar, komplettering av ytterbelysningen, tilläggsisolering av vindsbjälklag, byte av utfackningsväggar inkl fönster och balkongräcken, genomfört bergvärmeprojektet samt bytt radiatorer och termostater i berörda lägenheter, OVK samt bytt garageportar och renoverat garagebyggnaderna.

Parkering: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

TV och bredband: TV via Comhem.

BREDBAND
Från den 1 april 2015 har samtliga medlemmar i HSB Backadalen gratis tillgång till 100/100 mbit/s bredband och IP-telefoni. Föreningen står för kostnaden för bredbandet, men självfallet inte för telefonsamtalen. Men med IP-telefoni ringer man till ett billigare pris, jämfört med fast telefoni.
Alla lägenheter är utrustade med minst ett bredbandsuttag. Detta sitter i anslutning till första ingående telefonjack. Oftast i hallen. Föreningen är ansluten till "Net at Once", som är bredbandsleverantör. Föreningen har egen ingående fiberkabel, även områdesnätet är i fiber. Kapaciteten uppgår till 1000/1000 mbit/s.

Övrigt: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

Besök gärna föreningens hemsida på www.hsb.se/goteborg/brf/backadalen.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter