Såld

Charmig lägenhet på bästa adress

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Peter Johansen
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Muraregatan 11

1,5:a Vasastaden / Annedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 123 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 34 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1880
Adress:
Muraregatan 11,
411 28 Göteborg

Beskrivning

Unikt tillfälle att förvärva en vacker del av Annedals eftersökta fastigheter från sent 1800-tal. Ljuvlig 1,5:a med en härlig villakänsla, mitt i stan! Här harmoniseras blandningen av dåtidens charm och nutidens moderna stil. Ett av stadens mest attraktiva lägen och direkt närhet till såväl universiteten som Vasastaden, Linnéstaden och Haga. En kort promenad bort ligger Slottsskogen och Botaniska trädgården med sin prunkande grönska och rekreation.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens yta disponeras enligt följande:

Den hemtrevliga hallen tar inte mer yta i anspråk än nödvändigt, samtidigt som den är både välkomnande och funktionell med plats för hylla och krokar. Harmonisk färgsättning med randig tapet och vackra profilerade lister målade i en gråbeige nyans, ton i ton med det oljade lärkgolvet som fortsätter genom hela hemmet.

Till höger om hallen öppnar sig det underbara köket från Ballingslöv som går väl i stil med husets vackra arkitektur från sent 1800-tal, med höga överskåp och klassiska grå luckor med tidsenliga speglar och nätta handtag. Ett vitrinskåp visar upp kökets vackraste detaljer och under hela raden av överskåp sitter spottar som lyser upp den exklusiva bänkskivan i ljus granit, en perfekt yta för bakning och matlagning. Vitt fasat kakel satt i halvförband kompletterar sekelskiftesstilen. Det ena av kökets fönster ger en fin utsikt över grönskande omgivningar från diskbänken och det andra ger en given plats för matbordet som kan bjuda på middag för flera. Vitvarorna består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, integrerad mikro, ugn med glaskeramikhäll och inbyggnadsfläkt. Lägenhetens vackra lärkgolv ger rummet en varm ombonad känsla.

Vardagsrummet är lättmöblerat med givna platser för soffa, soffbord och TV, samt en sovalkov som blir ett mysigt krypin med plats för säng och sängbord. Två fönster med insynsskyddat läge och lummig utsikt ger ett fint ljusflöde och låter det naturliga ljuset lysa upp den tjocka tegelväggen som delar köket och vardagsrummet. Den tegelröda väggen blir ett effektfullt inslag som ger en fin kontrast till i övrigt fina välvårdade ytskikt och påminner med sin patinerade karaktär om husets historia. En dörröppning som inte längre används har utnyttjats för att platsbygga en bokhylla. Utrymme för kläder finns i två garderober och på öppna stänger med stämningsfull belysning som låter favoritplaggen synas. Väggarna är målade i en mörkt grå nyans.

Det helkaklade badrummet går i en varm behaglig färgsättning som kommer till sin rätt mot den vita kommoden och vitt porslin. Golvvärme, vikbara duschväggar i glas och handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 123 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 8,5%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 330 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 180 kr/mån.
I uppskattad driftskostnad för två personer ingår försäkring ca 150 kr / månad och el 180 kr/månad. Observera att denna kostnad varierar beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 212/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1880.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 34 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Naturgas och direktverkande el.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 158 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-02-27.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör två uppvärmda källarförråd.

Information Förening

Förening: Muraregatan 9-11 Göteborg.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2004 och äger fastigheten Göteborg Annedal 5:6. Byggnaden uppfördes 1883. 1910 byggdes huset om till barnhem och fram till 2004 drevs förskola i byggnaden. 2005 totalrenoverades hela huset till nuvarande planlösning med 6 lägenheter på en total yta om 454 kvm, alla upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Anna Nilsson Cosher.

Gemensamma utrymmen: I tvättstugan finns två maskiner, en torktumlare och torkskåp. Föreningen har även en fin uteplats med grill och cykelskjul.

Kommande/gjorda renoveringar: 2005 Total renovering av huset.
2012 Målning av fönster.
2016 Installation av ny värmepump.
2018 Ny stenläggning på parkeringen på Muraregatan 9.
2018 Nytt cykelskjul med sedumtak.
2019 Målning av trapphus och portöppning.
2019 Ett nytt större trädäck lagt på uteplatsen.

Parkering: Föreningen har 4 parkeringsplatser. Boendeparkering (M5) finns i området med god tillgänglighet.

Annedal

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning