Snart till salu

Välbevarad tvåa med en härlig balkong i soligt läge

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Räntmästaregatan 21F

2:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
3 174 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1943
Adress:
Räntmästaregatan 21F,
416 58 Göteborg
Säljarens sommarbild
Säljarens sommarbild
Säljarens sommarbild
Säljarens sommarbild

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

På toppen av mysiga Lunden ligger denna välplanerade och mycket ljusa två rummare med kök. Hjärtligt välkomna till Räntmästaregatan 21F!

En lugn och mysig bostad med ett insynsskyddat läge. Sobra och enhetliga ytskikt med ljusa väggar och vackra brädgolv i original är genomgående och lämnar en neutral bas att inreda efter. Bostaden har varsamt renoverats med fokus på att bevara vackra originaldetaljer som framtagna brädgolv och fönsterbänkar i sten. Köket är smakfullt renoverat med bra arbetsytor och förvaring. Köket ger plats för matbord för ca 4 personer. Vardagsrummet är bostadens kärna och blir ett rum för umgänge i goda vänners lag med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Via dubbeldörrarna i helglas når ni bostadens underbara balkong i soligt läge. Ni erbjuds även ett lugnt beläget sovrum med plats för en dubbelsäng och klädkammare för förvaringsmöjligheter. Till sist har ni ett helkaklat badrum utrustat med badkar, perfekt nu under vinterns kalla månader.

Välkomna på visning!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Rumsbeskrivning: Bostadens 51 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni möts av ett härligt ljus när ni tar klivet innanför dörren till denna mysiga bostad. I hallen har ni gott om förvaringsmöjligheter för ytterkläder via klädstång. Intill hallen till er höger finner ni en klädkammare som hjälper till med ytterligare förvaring. Bostaden har genomgående ljusa väggar målade i vitt och ett fantastiskt välbevarat brädgolv i original.

Hallen förbinder resterande rum med varandra och några kliv in i bostaden finner ni det generösa vardagsrummet. Stora fönsterpartier tillsammans med balkongdörren låter ljuset flöda fritt. Ett socialt rum perfekt för att umgås med vänner och familj. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en större soffa, bord, tv-möbel och för den som önskar finns det möjlighet att möblera med att matbord för minst fyra gäster. Från denna del av rummet finner ni även bostadens härliga balkong med utsikt över omgivningen. Solensstrålar kan ni njuta av från morgon till kväll under våren och sommaren. En mindre möblering i forma av bord och stolar gör att ni kan sitta ned här och njuta av morgonkaffet alternativt ett glas vin till solnedgången.

Det härliga köket är stilrent renoverat och ger en industriell känsla. Mycket goda arbetsytor och gott om förvaring för köksredskapen i både underskåp och skafferiskåp. Köksinredningen går i vitt med släta köksluckor och stilrena handtag. Till det har det valts en mörk bänkskiva i laminat, vitt kakel på vägg och vitvaror i rostfritt utförande bestående av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Intill fönsterpartiet har ett matbord för minst fyra sittande gäster en given plats. Ljusa och trevliga ytskikt även här med ljusa väggar tillsammans med en fondtapet.

Det rofyllda sovrummet är en lugn plats för avkoppling. Här finner ni möjlighet till möblering med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Stort fönsterparti som bjuder på ett härligt ljusflöde som reflekterar fint i de ljusa väggarna. God förvaring för kläder och skor i klädkammare intill. Även här finner ni det vackra brädgolven.

Ett helkaklat badrum finner ni intill hallen. Vitt kakel på vägg med avbrott för en mörkblå bård tillsammans med mörkblått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegelskåp och ett härligt badkar med dusch. Ett vädringsfönster ger ett härligt ljus även till badrummet.

Information Ekonomi

Avgift: 3 174 kr/mån. Värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,21%. Andel av årsavgift är 1,30724%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lunden 37:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 527/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1943.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Bilplats: Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 500 kr/månad. I dagsläget är det ca 1-2 års kö.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 129 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2010-06-09. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns låst cykelförråd samt två välutrustade tvättstugor med två tvättstationer i varje, som är belägna i källaren. Tvättstationerna är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och torkrum. Bra tillgänglighet och möjlighet att tvätta mellan 8-20. Föreningen har även ett hobbyrum som ger möjlighet till snickeri- och måleriprojekt.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd, vilket gör att det finns gott om förvaringsmöjligheter.

Information Förening

Förening: Brf Ränten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).


Allmänt om föreningen: Brf Ränten äger fastigheten Lunden 37:6 på Räntmästaregatan som består av två flerbostadshus. Föreningen består av 73 lägenheter i föreningen varav 67 upplåts med bostadsrätt och 6 lägenheter med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen valde att höja avgifterna inför 2019 med 2%, för att behålla god ekonomi. Inga ytterligare beslut kring avgiftsförändringar tagna i dagsläget. Kontrollerat med föreningen 20190116.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga större underhållsarbeten eller renoveringar planerade inom det närmsta.

Gjorda renoveringar:
Föreningen ombildades 2001 och har sedan dess genomfört omfattande renoveringar på fastighetsbeståndet vilka idag är i mycket gott skick.
2001 fönsterbyte av samtliga fönster (exkl vardagsrum) och nya entrédörrar.
2002 utfördes stambyte med badrumsrenovering samt renovering av tvättstugan i hus 23.
2003 renovering av tvättstuga i hus 21.
2004 omlänning av halva taket. Andra halvan bytt i början av 90-talet. Samma år utfördes ommålning av halva fasaden, sidan mot Räntmästaregatan samt gavlar.
2004-2005 installation av termostatventiler på samtliga radiatorer samt byte av stamventiler. Samma år istallerades även egen fjärrvärmeanslutning.
2005 högtrycksspolning av samtliga köksstammar.
2006 fönsterbyte av samtliga vardagsrumsfönster.
2006-2007 elstambyte för att möjligöra installation av elspisar.
2008 instalaltion av säkerhetsdörrar. samt trapphusrenovering.
2010 stängdes stadsgasen av. Föreningen bekostade byte av spis för samtliga hyresrätter.
2011 byggdes balkonger till samtliga lägenheter. Bekostades av medlemmarna.
2013 sockelrenovering samt byte av källarfönster.
2015 Asfaltering av föreningenens gemensamma parkering.

Inplanerade renoveringar:
2019: Byte av fasad på båda husens gavlar.

Parkering: Föreningen förfogar över 16 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 500 kr/månad. I dagsläget är det ca 1-2 års kö.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via ComHem.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter