Såld

Familjeidyll med vidsträckt sjöutsikt

Såld

Höjdgatan 177

Mölndal Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 102 kvm
Biarea:
ca 23 kvm
Byggår:
1981
Tomtarea:
ca 185 kvm
Adress:
Höjdgatan 177,
431 36 Mölndal

Beskrivning

För familjen som värdesätter närheten till vattnet finns nu tillfälle att flytta in på områdets vackraste läge med vidsträckt utsikt över glittrande Stensjön, strandpromenaden och natursköna Gunnebo på andra sidan vattnet. Från trädgården är det ca 75 meter ner till badbryggan. Huset är välplanerat med fina sociala ytor i kök och vardagsrum på entrévåningen och familjens egna utrymmen avskilt nere på souterrängplan. Området är familjevänligt med lugna omgivningar och närhet till skola och förskola. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Bostaden är disponerad enligt följande:

Inbjudande entré, plattlagd och inramad av en rabatt med vintergröna buskar. Här finns plats för en skön sittmöbel för den som vill hålla utkik över lekplatsen strax intill. Läget på gaveln låter grönskan fortsätta längs norrsidan till trädgården på andra sidan huset. Här öppnar sig den vackra utsikten mot Stensjön som gör sig allra bäst från den härliga altanen. I förrådet finns diverse trädgårdsredskap som kan ingå i köpet.

Väl innanför dörren välkomnas du av en rymlig hall med plats för ytterkläder i en garderob med skjutdörrar i spegelglas.

Från hallen nås det ena av husets två badrum, utrustat med dusch. Våtrumstapet och våtrumsmatta.

In till vänster ligger köket, fint planerat med plats för matbord vid fönstret. Vitvarorna består av golvspis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Rakt fram öppnar sig vardagsrummet med sin fantastiska utsikt. Stora fönster och en glasad balkongdörr bjuder in vyn över glittrande vatten och Gunnebos gröna kullar. Balkongen har byggts ut och är nu en av de större i området. Här ryms både möbler och växter. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, TV-möbel och ett matsalsbord som med enkelhet rymmer ett större sällskap. Rummet kan även delas av till ett extra sovrum om så önskas (se alternativ planlösning). På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

En trappa ner finns familjens två sovrum, båda väl tilltagna med plats för dubbelsäng. Från det något större av rummen öppnas den glasade altandörren ut mot förmiddagssolen. Båda rummen har tapetserade väggar och linoleumgolv.

I badrummet finns badkar. Över handfatet sitter ett spegelskåp med belysning. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger våtrumsmatta.

I tvättstugan finns en tvättmaskin, torkskåp samt värmepanna. En vask med avställningsyta intill samt överskåp ger ett lättarbetat rum och gott om förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger våtrumsmatta.

En rymlig klädkammare med hyllor och klädstänger ger gott om utrymme för kläder. Intill den finns även ett stort förråd med garderober.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 183 000 kr varav byggnadsvärde 1 516 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 35 797 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 2 397 kr/år, vatten/avlopp 4 000 kr/år, hushållsel 20 000 kr/år, och samfällighet 9 400 kr/år.
Posten "el" inkluderar uppvärmning samt hushållsel.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledning, 14-IM2-81/8800.1.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Ledning.
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Stensjöbacke GA:1. För mer information se akten avseende gemensamhetsanläggningen under dokument.
Planbestämmelser: Stadsplan (1981-01-15).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stensjöbacke 26.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plans gavelradhus m. souterrängkällare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1981.

Senaste renovering/ombyggnad: 2008 kyl och frys
2014 målades fasaden
2015 diskmaskin.

Storlek: Boarea ca 102 m², biarea ca 23 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 2-3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betong. Stomme: Trä, betong. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster. Isolerglas..
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: FTX. Mekanisk till- och frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el och oljeelement.

Övrigt byggnad: För mer information se "Besiktningsprotokoll" under dokument.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 179 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-03-13.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber indraget i hallen.

Tomt: Tomtarea 185 m².

Mölndal Stensjön

I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Planritning