Såld

Familjeidyll med vidsträckt sjöutsikt

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Höjdgatan 177

Mölndal Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 102 kvm
Biarea:
ca 23 kvm
Byggår:
1981
Tomt:
ca 185 kvm
Adress:
Höjdgatan 177,
431 36 Mölndal

Beskrivning

För familjen som värdesätter närheten till vattnet finns nu tillfälle att flytta in på områdets vackraste läge med vidsträckt utsikt över glittrande Stensjön, strandpromenaden och natursköna Gunnebo på andra sidan vattnet. Från trädgården är det ca 75 meter ner till badbryggan. Huset är välplanerat med fina sociala ytor i kök och vardagsrum på entrévåningen och familjens egna utrymmen avskilt nere på souterrängplan. Området är familjevänligt med lugna omgivningar och närhet till skola och förskola. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Bostaden är disponerad enligt följande:

Inbjudande entré, plattlagd och inramad av en rabatt med vintergröna buskar. Här finns plats för en skön sittmöbel för den som vill hålla utkik över lekplatsen strax intill. Läget på gaveln låter grönskan fortsätta längs norrsidan till trädgården på andra sidan huset. Här öppnar sig den vackra utsikten mot Stensjön som gör sig allra bäst från den härliga altanen. I förrådet finns diverse trädgårdsredskap som kan ingå i köpet.

Väl innanför dörren välkomnas du av en rymlig hall med plats för ytterkläder i en garderob med skjutdörrar i spegelglas.

Från hallen nås det ena av husets två badrum, utrustat med dusch. Våtrumstapet och våtrumsmatta.

In till vänster ligger köket, fint planerat med plats för matbord vid fönstret. Vitvarorna består av golvspis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Rakt fram öppnar sig vardagsrummet med sin fantastiska utsikt. Stora fönster och en glasad balkongdörr bjuder in vyn över glittrande vatten och Gunnebos gröna kullar. Balkongen har byggts ut och är nu en av de större i området. Här ryms både möbler och växter. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, TV-möbel och ett matsalsbord som med enkelhet rymmer ett större sällskap. Rummet kan även delas av till ett extra sovrum om så önskas (se alternativ planlösning). På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

En trappa ner finns familjens två sovrum, båda väl tilltagna med plats för dubbelsäng. Från det något större av rummen öppnas den glasade altandörren ut mot förmiddagssolen. Båda rummen har tapetserade väggar och linoleumgolv.

I badrummet finns badkar. Över handfatet sitter ett spegelskåp med belysning. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger våtrumsmatta.

I tvättstugan finns en tvättmaskin, torkskåp samt värmepanna. En vask med avställningsyta intill samt överskåp ger ett lättarbetat rum och gott om förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger våtrumsmatta.

En rymlig klädkammare med hyllor och klädstänger ger gott om utrymme för kläder. Intill den finns även ett stort förråd med garderober.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 3 183 000 kr varav byggnadsvärde 1 516 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 35 797 kr/år. Fördelas enligt följande: försäkring 2 397 kr, vatten/avlopp 4 000 kr, hushållsel 20 000 kr och samfällighet 9 400 kr.
Posten "el" inkluderar uppvärmning samt hushållsel.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledning, 14-IM2-81/8800.1.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Ledning.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Mölndal Stensjöbacke GA:1. För mer information se akten avseende gemensamhetsanläggningen under dokument.

Planbestämmelser: Stadsplan (1981-01-15).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stensjöbacke 26.

Typ: Friliggande villa. 1 plans gavelradhus m. souterrängkällare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1981.

Senaste renovering/ombyggnad: 2008 kyl och frys
2014 målades fasaden
2015 diskmaskin.

Storlek: Boarea ca 102 m², biarea ca 23 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 2-3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betong. Stomme: Trä, betong. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster. Isolerglas..

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: För mer information se "Besiktningsprotokoll" under dokument.

Ventilation: FTX. Mekanisk till- och frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el och oljeelement.

Övrigt byggnad: För mer information se "Besiktningsprotokoll" under dokument.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 179 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-03-13. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber indraget i hallen.

Tomt: Tomtarea 185 m².

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter