Fantastisk landshövdingedröm med balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Helmutsrogatan 3B

3:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 990 000 kr
Avgift:
3 995 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 73 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Helmutsrogatan 3B,
412 64 GÖTEBORG
Intresserad av denna bostad - David
Intresserad av denna bostad - David

Beskrivning

Bland charmiga landshövdingekvarter och grönskande natur ligger denna fantastiska trerummare med genomgående planlösning. Helt enkelt en perfekt symbios mellan det historiska och det moderna. Här bor man i en stabil BRF med god ekonomi och mysig innergård att tillgå. Den rymliga balkongen är ett stort plus under sommarhalvårets soliga dagar. Tak och golv är omsorgsfullt renoverat under året.

Almedal har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Innerstadens kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför ytterdörren och det är även nära till grönområden. Kort avstånd till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium med mera samt massor av trevliga små restauranger och krogar. Området vid Mölndalsvägen håller på att utvecklas till ett av de mest kreativa och spännande i Göteborgstrakten just nu.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Interiör: Bostadens 73 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Den välkomnande hallen fungerar som lägenhetens nav och sammankopplar samtliga rummen i lägenheten. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form av en fristående dubbelgarderob till vänster samt goda avhängningsytor till höger.

Korsa hallen och nå det väl tilltagna vardagsrummet. Tack vare lägenhetens disposition ryms soffa, tv-hörna, matbord och arbetshörna. De generösa fönsterpartiet fyller vardagsrummet med ljus. Det framtagna brädgolvet och vita väggarna skapar en luftig och autentisk känsla, samt enkel att inreda efter.

Det stora sovrummet är ljust och rymligt med fint samspel mellan det originella brädgolvet och den gråtapetserade väggen tillsammans med de vitmålade väggarna. Här finns gott om plats för en stor dubbelsäng, sängbord, skrivbord samt ytterligare förvaring om så önskas. Från sovrummet når man bostadens härliga balkong. Här avnjutes med fördel en lunch i solen med utsikt över lugna Helmutsrogatan.

Köket är en fröjd för mästerkocken såväl som inredningsfantasten med kyl/frys, ugn/spis, diskmaskin samt mycket goda förvaringsmöjligheter. Den rustika bänkskivan i trä spelar charmigt i symbios med det högblankt vita kaklet ovan bänken.

Likt köket så vetter det mysiga mindre sovrummet också mot den lummiga innergården. Här finns plats för en enkelsäng alt. Barnsäng. Här sover man gott och tryggt om natten.

Badrummet är stilrent och fräscht med stilrent kakel på väggarna och klinkers på golvet. Utrustningen består av duschhörna, handfat, väggskåp och WC.

Det här är verkligen en lägenhet som bör upplevas på plats. Anmälan till visning sker via "bokning" alt. kontakta ansvarig mäklare David Söderholm.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 990 000 kr

Avgift: 3 995 kr/mån. Inkl. värme, vatten och Kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,28%. Andel av årsavgift är 2,28%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0046.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1931.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 73 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong.

Övriga byggnader: Förråd tillhör lägenheten.

Information Förening

Förening: Brf Bommen.
I föreningen finns 53 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bommen bildades år 2003 och består av 49 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger fastigheterna Krokslätt 11:1, 11:2, 11:8 och 11:9 som består av fyra flerbostadshus med adresserna Bomgatan 6 A-C, 8 A-B, 10 A-C samt Helmutsrogatan 3 A-B.

Välskött och stabil förening, för mer information se föreningens årsredovisning och hemsida: www.brfbommen.se eller mail styrelsen@brfbommen.se.

Gemensamma utrymmen: Gemensamma tvättstugor i uppgångarna Bomgatan 10B och Helmutsrogatan 3B. Utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkrum. I 10B finns även mangel.

Cykelförvaring under tak
Barnvagnsrum
Återvinningsstation.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god. De fem hyreslägenheterna som finns i föreningen idag utgör en dold tillgång och när de säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen.

Inga kommande avgiftsförändringar enligt styrelsen information.

Kommande/gjorda renoveringar: 1930 - Byggår
1977 - ROT-renovering
1996 - Vindslägenheter byggs
1996 - Byte av fasadplåt samt nya balkonger
1997 - Omläggning av tak
2004 - Avvägningsdubbar monterade
2004 - Installation av portlås
2004 - Renovering av tvättstuga på Bomgatan 10B
2004 - Ny utebelysning
2004 - Målning av panel på fasaden
2005 - Renovering av badrum
2005 - Dränering av källare på Helmutsrogatan
2005 - Beskärning av träd på innergård
2006 - Sopsortering
2006 - Förberedande arbete för grundförstärkning/dränering
2009 - Grundförstärkning och dränering
2009 - Renovering av tvättstuga på Helmutsrogatan
2010 - OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2010 - Sopsorteringssytem byts ut mot slutna behållare
2010 - Fasadtvätt
2011 - Fläktsystemuppdatering i torkrum i båda tvättstugorna
2011 - Ny tätningsmassa i källarutrymmen mot innergård
2011 - Ny metalldörr på Bomgatan
2011 - Renovering och målning av tak
2012 - Installation av portar till innergård
2013 - En av lokalerna renoveras och blev föreningslokal
2014 - En modern tvättmaskin har köps in.
2014 - Nya koddosor med regnskydd
2014 - Cykelställ har införskaffats
2015 - Nya torktumlare inköpta
2015 - Reparation av fläktsystem i torkrummet till tvättstugan på Bomgatan 10 B
2015 - Sandlåda på gården
2015 - Nya tvättmaskiner inköpta till tvättstugan
2016 - Renovering av lokal, omvandling till bostad
2018 - OVK genomfördes
2019 - Fasadtvätt inklusive reparation av fasaden

Kommande underhåll:
2020 - Ombyggnad av lokal till lägenhet.

Parkering: 30 st parkeringsplatser. För närvarande är det kö till dessa. Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkering i andrahand. Gratis parkering finns att tillgå på Bomgatan och intilliggande gator efter kl 18:00. Det finns även betalparkering i området.

TV och bredband: Grundutbudet för TV ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå för självkostnadspris via Com Hem.

Övrigt: Spårvagn 2 och 4 tar er på 3 minuter till korsvägen.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning