Såld

Välplanerad bostad högt upp i huset med hiss och balkong i västerläge

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra gubberogatan 11

3:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 834 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra gubberogatan 11,
416 63 Göteborg

Beskrivning

Högt upp i huset finner ni denna trivsamma och totalrenoverade bostad om 84 kvadrat som bjuder på fint ljus från två väderstreck och öppna, generösa ytor. Med sin smarta planlösning har man lyckats skapa ett hem som bjuder in till social samvaro. Generös takhöjd, djupa fönsternischer i sten och genomgående modern standard är några av attributen som kännetecknar denna bostad. Bevarade detaljer möter ett trendigt och påkostat kök och ett badrum med alla bekvämligheter man kan tänka sig. Lägenheten stoltserar även med sin härliga balkong med fantastiskt utsikt mot stadens takåsar och den lummiga Gubberoparken. Gott om förvaring i bostaden. Välkommen till Olskroken och Norra Gubberogatan 11!

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt med närhet till allt! Härifrån nås centrumkärnan från gångavstånd samtidig som naturnära områden som Delsjön och Skatås. Olskroken ger ett brett utbud av gym, mataffärer samt ett flertal caféer och restauranger. Dessutom goda förbindelser från Olskrokstorget med både buss och spårvagn med täta turer.

Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:
Hallen är rymlig och till vänster finns god plats för ytterkläder och skor, dessutom ytterligare förvaring i skjutdörrsgarderober längre in i lägenheten. I hallen ligger ett påkostat marmorerat klinkergolv i mörk ton och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående i hela bostaden.

Rymligt kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning. Köket renoverades 2019 i en modern och smakfull stil. Skåpluckorna går i svart och beslagen i mässing vilket ger en fin kontrast. Bra arbetsytor på bänkskivan som snyggt belyses av infällda spotlights. Köksbänken löper vidare och bildar en perfekt avställningsyta. Ovan bänken kläs väggen med ljust klinker vilket ger ett snyggt intryck. Köket är mycket rymligt och ger plats för ett stort middagsbord för flertalet gäster. Köket är utrustat med smakfulla maskiner som diskmaskin, fläkt, kyl och frys. Ugn och kombi-micro i ergonomisk höjd samt en induktionshäll. Maskinerna är i rostfritt utförande. Den öppna planlösningen ger ett härligt ljusinsläpp.
Den generösa vardagsrumsdelen rymmer en större soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. Här finns även en charmig öppen spis som ger rummet karaktär.

Sovrum 1 är väl tilltaget och ligger i anslutning till vardagsrummet. Här ges plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Gott om förvaring i en rymlig garderob. Stort och härligt fönsterparti med vackert fönsterbräde. Härifrån nås även bostadens härliga balkong med bästa solläge över Gubberoparken.

Sovrum 2 ger plats för enkelsäng och skrivbord om så önskas. Även detta rum har bra klädförvaring i form av en garderob.
Helkaklat badrum som renoverades 2019 med kakel och klinkergolv i grå ton. Badrummet är utrustat med wc-stol, handdukstork, handfat med tillhörande kommod med bra förvaring. Dusch med smäckra glasväggar, både hand och takdusch. Kombimaskin och golvvärme.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 834 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,39%. Andel av årsavgift är 2,95%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Gårda 69:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1122.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 84 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Styrelsen arbetar på att upprätta en underhållsplan. En teknisk besiktning med åtgärdsförslag för åren 2015-2025 är genomförd och kommer ligga till grund för underhållsplanen. Fastigheternas löpande underhåll kommer regleras enligt upprättad underhållsplan. Kostnaden för underhållet skall täckas av fondavsättningen.

Båda fastigheternas hissar renoverades under augusti 2015 gemensamt av tidigare fastighetsägaren och föreningen.

I dagsläget finns inga protokollförda beslut på några större åtgärder.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 113 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: Brf Norra Gubberogatan 9-11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 56 st lägenheter varav 10 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 9-11 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:5 samt 69:6. fastigheterna består av två flerbostadshus i 6 våningar med delvis inredd vind och källare. Föreningen omfattar två uppgångar med sammanlagt 56 bostäder. Fastigheterna uppfördes 1939 och utgjorde hyresrätter fram till i juni 2015 då de ombildades till bostadsrätter. Byggnadsår för fastigheterna är 1939, tillbyggnadsår (stambyten mm) 1989.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret.
Tvättstuga återfinns på nedre botten i respektive uppgång. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Tvättider mellan kl 7-22, fördelat på fem tvättpass. Cykelförråd på nedre botten i respektive uppgång. Soprum med sortering i 9:an, hushållsavfall och matavfall i 11:an.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen höjer avgifterna årligen med 2%, kontrollerat med föreningen 20200319.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF försäkringsbolag. Ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar med egen hemförsäkring ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som grundas på en utförd teknisk besiktning med åtgärdsförslag för åren 2015-2025. Kostnaden för underhållet skall täckas av fondavsättningen.
Kommande underhåll:
Montage av nya balkongskivor/isolering under balkongerna.
Eventuell relining samlingsledning avlopp (föreningen utreder just nu resultaten av filmningen som gjorts av samlingsledningen).
Byte av termostater inkl. injustering av värme - 2020.
Nya ytskikt i tvättstugan - 2022.

Utförda renoveringar:
2019 Filmning av rör, injustering värmesystem och brandsäkerhet.
2018 sanering krypgrund samt sättningskontroll.
2017 filmning av avloppsstammar samt byte av trasiga maskiner i tvättstugan.
2015 renoverades båda fastigheternas hissar gemensamt av tidigare fastighetsägaren och föreningen.
1989 utfördes stambyte mm.

Parkering: Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Grundutbudet av TV-kanaler (18 st) från Telia ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Telia Öppen fiber (kan välja mellan olika leverantörer) och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, detta ingår inte i avgiften. Från och med 1 april 2020 har föreningen beslutat om ett gruppavtal för bredbandet som nu kommer ingå i avgiften. Ingen höjning av avgiften kommer ske.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning