Såld

Väldisponerad 3:a med renoveringsbehov

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Viktoriagatan 32

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 303 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 77 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1971
Adress:
Viktoriagatan 32,
411 25 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Utmärkt möjlighet att förvärva en trea i Vasastaden! Skapa ditt eget drömboende på våning tre med härlig och solig balkong mot innergården. Väldisponerade ytor och gott om förvaringsmöjligheter. Enastående läge i mycket populära kvarter med innerstadens rikliga restaurang- och kaféliv några minuter bort. Såväl Avenyn som Linnéstaden och Slottsskogen nås efter en kort promenad. Goda kommunikationer nås strax utanför och tar dig enkelt vidare genom staden.

Bostadens 77 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna in i denna rymliga hall med goda förvaringsmöjligheter via inbyggda garderober. Ekparkett på golv och naturfärgad tapet på vägg.

Vardagsrummet har stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. I rummet finner ni olika möbleringslaternativ som inkluderar en soffgrupp, bord, tv-bänk och ett matbord för minst fyra sittande gäster. Naturfärgad tapet och ekparkett på golv.

Bostaden erbjuder två bra sovrum med plats för dubbelsäng och avlastningsmöbler. Samt god förvaring för kläder och skor via inbyggda garderober. Heltäckningsmatta på golv och tapetserade väggar.

Från de större sovrummet når ni bostadens härliga balkong, belägen mot innergården. Plats för bord och stolar.

Köket finner ni i avslutning till det större sovrummet och ger god förvaring för köksredskapen. Inredningen går i vitt och trä med vitt kakel på vägg och rostfri bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin, fullstor kyl och frys. Intill fönsterpartiet ges det plats för ett matbord för fyra.

Det helkaklade badrummet går i vitt och ljusgrått. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp, förvaringsskåp, badkar med dusch och en egen tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 303 kr/mån. I avgiften ingår, värme, vatten och kabel-tv. Observera att ett obligatoriskt tillägg om 325 kr / månad tillkommer för el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,58837%. Andel av årsavgift är 0,58837%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 145 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Vasastaden 14:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1971.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 77 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 137 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2015-03-19.

Information Förening

Förening: Brf Askungen 1.

Allmänt om föreningen: Brf Askungen 1 ligger i hjärtat av Vasastaden i Göteborg. Nära stadens kommersiella centrum, men ändå inte mer än en kvarts promenad till Slottsskogens grönska.

Föreningen innehar tomträtten på fastigheten Vasastaden 14:2 sedan år 2002, totalt ryms 204 lägenheter varav ca 21 upplåts med hyresrätt samt 6 kommersiella lokaler för uthyrning. Tomträttsavgälden gäller tom år 2020 och omförhandling pågår. En höjning av månadsavgiften kan bli aktuell för framtida år.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Två gemensamma tvättstugor belägna i källaren utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkrum. Separat mangelrum med gedigna stenmanglar.
Cykelrum.
Gästrum som går att boka för boende och deras gäster. Avgiften är ca 200 kr/dygn för veckodagar och ca 300 kr/dygn för helger, fredag - söndag. Rummet har plats för fyra gäster. I anslutning till rummet finns ett badrum med dusch och toalett.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen gör avsättningar varje år för att klara framtida underhåll. Föreningen planerar att under 2019 konvertera ca 400 kvm lokalyta på Föreningsgatan 18 A-C till bostäder vilket kommer medföra ökat kapital som ska användas för att finansiera kommande renoveringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en framtagen underhållsplan och i den föreligger renoveringar av olika dignitet. Renovering av fasad inkl. tak och fönster ska ses över i framöver. Hissarna på Viktoriagatan 32-40 har bytts ut 2019. Stamrenovering planeras att utföras i framtiden, troligtvis inom några år, en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod. Renoveringarna kommer att finansieras av försäljningarna av de nya lägenheterna.

Gjorda renoveringar:
2008 Besiktning av fasad, installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installations av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler.
2009 Utfördes en OVK.
2010 Nya takterrasser samt ombyggnad av soprum till återvinningsrum.
2011 Nya entrépartier samt ommålning av stora delar av fasaderna i markplan.
2012 Spolning av avloppsledningar, renovering av hyresrätter, byte av fönster i universitetets lokaler samt åtgärder av brister i ventilationssystemet.
2013 Fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet.
2014 Färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renovering av garaget, terrassrenovering samt injustering av värmen på Föreningsgatan och Karl Gustavsgatan.
2017 Injustering av värmesystemet.

Parkering: Garaget som ligger i samma fastighet som föreningen ägs av Ivar Kjellberg Fastigheter AB. Se gärna deras hemsida för aktuell status på lediga platser. Dessutom är man som boende berättigad till boendeparkering.

TV och bredband: I föreningen finns två bredbandsnät, Com Hem och Telenor. Till Com Hem ansluter du dig via antennuttaget för TV:n. Till Telenor ansluter du via datauttaget i hallen.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.brfaskungen1.se.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning