Såld

I populär förening med balkong i soligt västerläge

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kapplandsgatan 48

2:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 303 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58,8 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Adress:
Kapplandsgatan 48,
414 78 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en av Kapplandsgatans finaste tvåor! Högst upp i huset hittar vi denna lägenhet med genomgående modern stil och eftertraktad västerbalkong. Stilrent kök i mörkare ton med otroligt bra förvaringsmöjligheter. Hallen binder ihop samtliga rum välkomnar in till en fantastisk lägenhet. I vardagsrummet finner man utgången till den rymliga balkongen där man kan njuta av sol större delen av dagen. Sovrummet är stort och ljust och i anslutning till det finner ni en rymlig walk-in-closet. Lägenheten bjuder på ljusinsläpp från två håll och ytorna är väl planerade med goda förvaringsmöjligheter. Tack vare att man kommer upp tre trappor får man ett insynsskyddat läge samt en bra överblick över området.

Bo lugnt och trivsamt i populär HSB-förening med närhet till allt! Stor härlig innergård med fina uteplatser, grillplatser och lekplatser för de små. En välskött förening som är känd för sina många aktiviteter där man kan delta i allt från resor till Ullared, Barcelona till afterworker och pub quiz i föreningslokalen. Mataffär runt knuten precis som spårvagnen som tar en in till Göteborg City på bara ett par minuter. Spårvagn- och busshållplatsen Marklandsgatan är en stor knytpunkt med snabba kommunikationer både in till City och havet.

Bostadens 58,8 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Högst upp i huset på våning tre kliver vi in i denna stilrent renoverade bostad. Ni välkomnas in i en ljus hall där naturligt dagsljus från fönsterpartier från olika väderstreck letar sig in. Till höger i den generösa hallen kan ni hänga av er ytterkläderna . Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med vitmålade väggar och enhetlig ekparkett på golv.

Direkt till vänster finner ni det renoverade (2014) köket som bjuder på stora förvaringsmöjligheter. Inbjudande där ni kan laga många härliga middagar tillsammans. Skåpstommen går i en charmig svart fanerad lucka och bänkskivan i laminat i samma färg. Ovan sitter ett rektangulärt kakel i vitt som snyggt bryter av. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, micro och spishäll med ovansittande fläkt. De vitmålade väggarna och golvet av ekparkett skänker tillsammans med ljuset från fönstret ett härligt flöde. Invid fönstret är den givna matplatsen belägen.

Bostadens givna sällskapsutrymme är det stora vardagsrummet som karaktäriseras av den vackra fiskbensparketten. Rummet med ljusgråa väggar lyfts upp av det rikliga ljusflödet från fönsterpartiet samt intilliggande balkong. Balkongen är exemplarisk med sin insynsskyddade placering. Här lockar solens strålar med sitt utmärkta läge, vänt mot väster. Inglasningen är reglerbar och kan bli helt öppen. Dessutom finns markis och infravärme som höjer komforten.

Ett rofyllt sovrum, utmärkt plats för avkoppling med plats för en dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbel. Väggarna är målade i en lugnande ljus nyans och på golvet ligger ekparkett. Förvaringen av kläder och skor gör ni bäst i den eftertraktade klädkammaren.

Badrummet som totalrenoverades i samband med stambytet 2003 är inrett i diskreta kulörer. Väggarna är helkaklade och det ljusa klinkergolvet har underliggande värmeslingor. Här finns en väl tilltagen dusch med skjutdörrar, handfat med tillhörande kommod, samt översittande spegelskåp, wc. Övriga attribut som badrummet har att erbjuda är handduksvärmare, vädringsfönster samt kombimaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 303 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,31064%. Andel av årsavgift är 0,31064%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 500 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 250 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Järnbrott 129:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 128/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 58,8 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Internet: Fast lina. Hastighet: 1 Gbit/s. Leverantör: Banhof.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Bilplats: Det finns ett större antal p-platser, 154 st med och 1 st utan elstolpe. Utöver detta hyr vi utav Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. P-platserna på p-däcket är lite bredare (20cm extra) än våra egna platser.

Varmgarage: 832 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC: 250 kr/mån
P-däcket skörden: 300 kr/mån
(Priser gäller fr.o.m. 2013-07-01)

Det finns en kö till P-platserna. Hur länge man får vänta beror helt på omsättningen av platser.

Föreningen har även gästparkeringsplatser.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i markplan.

Bastu och Relax:
Bastu finns att låna på gaveln Kapplandsgatan 16, bokning sker på lista i entrén. Bastun går att boka mellan 12-22.

Cykelrum:
Cykelrum finns i regel i den uppgång man bor i. Är cykelrummet fullt kan man nyttja sig av angränsade cykelrum eller cykelställ på gården.

Biltvätt sommartid: Köp nyckel på Täppans expedition till den gemensamma tvättanläggningen vid återvinningsstationen, Kapplandsgatan 82.

Tvättstuga:
Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper.

Man bokar en tvättgrupp som består av antingen 2 stycken tvättmaskiner (5,5kg), 1 torktumlare & 1 torkrum eller 1 grovtvätt (10kg) & 1 torkrum.

Om man behöver köra enbart centrifugering finns det separat program för det i tvättmaskinerna.

Om ett bokat tvättpass inte börjat utnyttjas 15 min efter start tid är det fritt fram att använda dessa maskiner.

Tvättpassen är mellan :

08.00-11.00 (ej Söndag)
11.00-14.00
14.00-17.00
17.00-20.00 (ej Söndag).

Information Förening

Förening: HSB Brf Täppan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 289 st lägenheter och 12 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garageplatser. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Besök gärna bostadsrättsföreningen väl informativa hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tappan/.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.

Kommande/gjorda renoveringar: 1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 renoverades fasaderna.
2017 slipades och lackades entréerna om.
I övrigt utförs renoveringar och underhåll enligt underhållsplanen.Taken planeras att renoveras under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 180 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 17 varmgarageplatser samt 5 MC-garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 800 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser.

Gårdsplats: Trevliga innergårdar med grillplats samt bord och stolar för mysiga kvällar!

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!