Såld

I populär förening med balkong i soligt västerläge

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kapplandsgatan 48

2:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 303 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58,8 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Adress:
Kapplandsgatan 48,
414 78 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en av Kapplandsgatans finaste tvåor! Högst upp i huset hittar vi denna lägenhet med genomgående modern stil och eftertraktad västerbalkong. Stilrent kök i mörkare ton med otroligt bra förvaringsmöjligheter. Hallen binder ihop samtliga rum välkomnar in till en fantastisk lägenhet. I vardagsrummet finner man utgången till den rymliga balkongen där man kan njuta av sol större delen av dagen. Sovrummet är stort och ljust och i anslutning till det finner ni en rymlig walk-in-closet. Lägenheten bjuder på ljusinsläpp från två håll och ytorna är väl planerade med goda förvaringsmöjligheter. Tack vare att man kommer upp tre trappor får man ett insynsskyddat läge samt en bra överblick över området.

Bo lugnt och trivsamt i populär HSB-förening med närhet till allt! Stor härlig innergård med fina uteplatser, grillplatser och lekplatser för de små. En välskött förening som är känd för sina många aktiviteter där man kan delta i allt från resor till Ullared, Barcelona till afterworker och pub quiz i föreningslokalen. Mataffär runt knuten precis som spårvagnen som tar en in till Göteborg City på bara ett par minuter. Spårvagn- och busshållplatsen Marklandsgatan är en stor knytpunkt med snabba kommunikationer både in till City och havet.

Bostadens 58,8 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Högst upp i huset på våning tre kliver vi in i denna stilrent renoverade bostad. Ni välkomnas in i en ljus hall där naturligt dagsljus från fönsterpartier från olika väderstreck letar sig in. Till höger i den generösa hallen kan ni hänga av er ytterkläderna . Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med vitmålade väggar och enhetlig ekparkett på golv.

Direkt till vänster finner ni det renoverade (2014) köket som bjuder på stora förvaringsmöjligheter. Inbjudande där ni kan laga många härliga middagar tillsammans. Skåpstommen går i en charmig svart fanerad lucka och bänkskivan i laminat i samma färg. Ovan sitter ett rektangulärt kakel i vitt som snyggt bryter av. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, micro och spishäll med ovansittande fläkt. De vitmålade väggarna och golvet av ekparkett skänker tillsammans med ljuset från fönstret ett härligt flöde. Invid fönstret är den givna matplatsen belägen.

Bostadens givna sällskapsutrymme är det stora vardagsrummet som karaktäriseras av den vackra fiskbensparketten. Rummet med ljusgråa väggar lyfts upp av det rikliga ljusflödet från fönsterpartiet samt intilliggande balkong. Balkongen är exemplarisk med sin insynsskyddade placering. Här lockar solens strålar med sitt utmärkta läge, vänt mot väster. Inglasningen är reglerbar och kan bli helt öppen. Dessutom finns markis och infravärme som höjer komforten.

Ett rofyllt sovrum, utmärkt plats för avkoppling med plats för en dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbel. Väggarna är målade i en lugnande ljus nyans och på golvet ligger ekparkett. Förvaringen av kläder och skor gör ni bäst i den eftertraktade klädkammaren.

Badrummet som totalrenoverades i samband med stambytet 2003 är inrett i diskreta kulörer. Väggarna är helkaklade och det ljusa klinkergolvet har underliggande värmeslingor. Här finns en väl tilltagen dusch med skjutdörrar, handfat med tillhörande kommod, samt översittande spegelskåp, wc. Övriga attribut som badrummet har att erbjuda är handduksvärmare, vädringsfönster samt kombimaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 303 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,31064%. Andel av årsavgift är 0,31064%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 250 kr och hushållsel 250 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Järnbrott 129:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 128/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 58,8 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Fast lina. Hastighet: 1 Gbit/s. Leverantör: Banhof.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Bilplats: Det finns ett större antal p-platser, 154 st med och 1 st utan elstolpe. Utöver detta hyr vi utav Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. P-platserna på p-däcket är lite bredare (20cm extra) än våra egna platser.

Varmgarage: 832 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC: 250 kr/mån
P-däcket skörden: 300 kr/mån
(Priser gäller fr.o.m. 2013-07-01)

Det finns en kö till P-platserna. Hur länge man får vänta beror helt på omsättningen av platser.

Föreningen har även gästparkeringsplatser.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i markplan.

Bastu och Relax:
Bastu finns att låna på gaveln Kapplandsgatan 16, bokning sker på lista i entrén. Bastun går att boka mellan 12-22.

Cykelrum:
Cykelrum finns i regel i den uppgång man bor i. Är cykelrummet fullt kan man nyttja sig av angränsade cykelrum eller cykelställ på gården.

Biltvätt sommartid: Köp nyckel på Täppans expedition till den gemensamma tvättanläggningen vid återvinningsstationen, Kapplandsgatan 82.

Tvättstuga:
Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper.

Man bokar en tvättgrupp som består av antingen 2 stycken tvättmaskiner (5,5kg), 1 torktumlare & 1 torkrum eller 1 grovtvätt (10kg) & 1 torkrum.

Om man behöver köra enbart centrifugering finns det separat program för det i tvättmaskinerna.

Om ett bokat tvättpass inte börjat utnyttjas 15 min efter start tid är det fritt fram att använda dessa maskiner.

Tvättpassen är mellan :

08.00-11.00 (ej Söndag)
11.00-14.00
14.00-17.00
17.00-20.00 (ej Söndag).

Information Förening

Förening: HSB Täppan.
I föreningen finns 288 st lägenheter och 12 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garager. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Tomträtt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen disponerar även över en bokningsbar bastu, övernattningslägenhet och en föreningslokal som rymmer större sällskap.
Föreningen har även en tvättstuga där man kan tid boka via en app i telefonen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen renoverar enligt underhållsplan.

2000-2004: I samband med stambyte fick alla lägenheter nya kaklade badrum med golvvärme. Elsystemen renoverades och morderniserades helt. Bredband installerades.

2005-2009: Bredbanden uppgraderades till Fiber. Fem lokaler omvandlades till lägenheter. Föreningen gjorde ombyggnad och förnyelse av s.k. Körgårdar. Ny bastu, övernattningslägenhet, nya källardörrar, nya soprumsdörrar, nya värmekulvertar, nya brandvarnare till medlemmarna installerades av föreningen. Tilläggsisolering av vindarna gjordes. Uppdatering och ombyggnad av innergårdarna och övriga grönytor. Tvättstugorna fick nya torktumlare och en brandsäker dörr till tvättstugorna samt till källarna.

2010-2011: Byte av ytterdörrar till marklägenheter. Ombyggnation av två lokaler till lägenheter. Ny expedition för fastighetsskötare och styrelse. Bytte av termostater. Gruppanslutning bredband. Nytt fläktsystem och nya fönster i föreningslokalen.

2012-2013: Nya tvättmaskiner samt komplettering med torktumlare för att få kompletta tvättgrupper. Asbestsanering och nytt golv i lokalen på K48. Byte av lekställning utanför föreningslokalen. Ny belysning parkering. Webb-bokning tvättstuga samt access till gästlägenhet och föreningslokal via medlemmars egna nyckelbrickor. Nya fönster bottenplan. Radonmätning och besiktning av taken utförde föreningen.

2013-2014: Nya lekakslådor samt gunga till lekplatserna. Byte av p-bolag.

2014-2015: Föreningens samtliga garageportar har målats om. Sopnedkasten har tagits ur bruk och ersatts med nya avfallskärl ute på gårdarna. Föreningen har utfört målning av de tidigare soprummen för att användas till cykelrum eller övrig förvaring. Byte av dilationsfogar. Ommålning av soprummen (K2-K56).

2015-2016: Ommålning av soprummen och cykelrum.

2017: Ommurning av tegel (översyn fogar och fönsterbalkar).

Gårdsplats: Trevliga innergårdar med två grillar samt bord och stolar för mysiga grillkvällar!

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter