Snart till salu

Ljus 30-tals pärla med låg avgift som inkluderar bredband

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Eklandagatan 41C

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 975 000 kr
Avgift:
2 576 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
1/6, ej hiss
Byggår:
1934-1935
Adress:
Eklandagatan 41C,
412 61 Göteborg
kvallsbild utsikt över eklandagatan
kvallsbild utsikt över eklandagatan
johanneberg
johanneberg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Hjärtligt välkomna till en riktig 30-tals pärla i underbara Johanneberg! Ni erbjuds en fantastisk tvårummare med vackra välbevarade detaljer och rum i fil. Socialt vardagsrum med gott om plats där ni kan umgås med vänner och familj. Generöst kök, ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och ett helkaklat badrum. På föreningens trädgårdssida finns en stor nyrenoverad gård med grillar och utekök, inglasat lusthus med värme samt odlingslådor. Stabil förening med låga avgifter som betalas kvartalsvis. Bredband 100 Mb ingår i avgiften.

Johanneberg är onekligen ett av stadens mest populära områden och längs Eklandagatan ligger denna tidstypiska fastighet som ritades 1934 av arkitekt Erik Holmdal. Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger och träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Bostadens 66 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder via hatthylla och generös klädkammare. Genomgående generös takhöjd löper i hela bostaden och bidrar till härlig rymd.

Ett socialt vardagsrum möter er här näst. Stora fina fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de ljusa ytskikten. Kikar ni ut genom fönstren så kan ni beskåda de vackra tegelröda 30-tals fastigheterna. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel samt matbord för ett större sällskap. Mycket trevlig plats där ni kan möta vänner och familj. Detaljer som gjutjärnselement, fönsterbrädor i marmor och vackert brädgolv i original påminner om husets anor från 1930-talet.

Från vardagsrummet skymtar ni köket. Här finner ni goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Köksinredningen är i bokträ och den maskinella utrustningen består av gasspis, köksfläkt, ugn, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl med frys. Rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och intill har ett matbord för större sällskap en given plats.

I fil med både kök och vardagsrum finner ni det rofyllda sovrummet. Underbar plats för avkoppling i en större dubbelsäng. För den som önskar finns det även gott om plats för avlastningsmöbel utöver den förvaringsmöjligheten som ger via garderober. Original golv och ljusa väggar återfinner ni även här.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och ljusgrått/blått klinker på golv. inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt en duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 975 000 kr

Avgift: 2 576 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Man får inte några inbetalningskort till avgiften utan sätter själv in den kvartalsvis i förskott på föreningens bankgiro eller plusgiro. Man kan också välja att betala avgiften årsvis och erhåller då en rabatt på 5 %. Andel i föreningen är 2,4%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 300 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 16:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, ej hiss. Våningsplan 1 av 6.

Byggår: 1934-1935.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt mätbevis. Mätregler: SS 21054:2009.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Bredbandsbolaget är leverantör av bredband, TV och bredbandstelefoni. Föreningen har ett gemensamt avtal som ger medlemmarna förmånliga priser. TV och bredband ingår i avgiften.

Bilplats: I fastigheten finns ett garage avsett för motorcykelparkering. Avgiften är 200 kr per månad och det finns en kort kö för att få plats i garaget. Kontakta styrelsen om behov finns.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 206 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-10-30. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Göteborgs Brf nr 2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Johanneberg 16:1 på Eklandagatan 41-43. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Fastigheten bebyggdes åren 1934-1935 av ett bostadshus med 4 våningar ovan gatuplan. Föreningen upplåter 47 lägenheter med bostadsrätt, 1 hyreslägenhet samt 3 lokaler.

Föreningens ekonomi: Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen själva. De tar hjälp från EKJ Redovisningsbyrå AB samt Moore Stephens Ranby likt deras revisor.
Månadsavgiften inbetalas kvartalsvis.
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar inom en överskådlig framtid, kontrollerat med föreningen 20190306..
Föreningen har ingen överlåtelseavgift för sina medlemmar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.
Föreningen planerar att byta ut fläkten på taket mot en tystare variant då den stör ägarna högst upp i B-huset. De har nu sparat ihop pengar till ett byte så det kommer ske inom kort. Föreningen diskuterar att eventuellt installera solceller på taket, men det dröjer nog innan de kommer till ett beslut. Föreningen har även beslutat att köpa in ytterligare en tvättmaskin till tvättstugan.
Gjorda renoveringar:
Föreningen har renoverat och genomfört ett omfattande underhåll av fastigheten de senaste åren. Samtliga rörstammarna och taket är bytt.
2003 renoverades tvättstugan.
2004 fräschades trapphusen upp och ytterdörrarna byttes ut mot säkerhetsdörrar.
2005 renoverades fasaden, balkongerna ommålades samt en mysig grillplats byggdes i föreningens trädgård.
2008 renoverades föreningens ventilationssystem. En godkänd OVK- besiktning utfördes när renoveringen var avslutad.
2009 har samtliga elstammar samt el i gemensamma utrymmen byttes ut. Lägenheterna har fått nya gruppcentraler och elmätare. Föreningens medlemmar handlar numera sin el via ett för föreningen gemensamt el -abonnemang. Varje medlem debiteras separat för sin faktiska förbrukning. Under samma år tog föreningen fram en underhållsplan för att få en god överblick över kommande underhållsbehov.
2010 genomfördes ytterligare förbättringar på den mysiga grillplatsen i föreningens trädgård, injustering av värmesystemet samt byte av ventiler i samtliga lägenheter.
2011 byggdes en gemensam samlingslokal i en av källarlokalerna.
2012 målades balkonger, ljudisolering sattes in i festlokalen och 100Mbits bredband installerades i samtliga lägenheter. Samma år omkonfiguerades två tvårumslägenheter till en etta och en trea.
2014 utfördes en omfattande trädgårdsrenovering som omfattade reparation av muren, omläggning av plattor på baksidan, installation av grindar vid trottoaren samt bygga en ny uteplats med uterum. samma år byggdes även ett gästrum.
2015 byttes pumpen till värmesystemet.
2016 putsning av fasad på framsidan av huset.

Parkering: Föreningen har ett garage som i dagsläget hyrs ut till motorcyklar, en liten kö till dessa.

Gårdsplats: Två gånger årligen anordnas städdagar då medlemmarna hjälps åt att rensa och städa i fastighet och trädgård. Föreningen har källsortering av soporna.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel 10 %.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter