Såld

ett stenkast från Chalmers

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vidblicksgatan 3

Högst upp i huset med balkong i söderläge

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 253 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Vidblicksgatan 3,
412 57 Göteborg

Beskrivning

Nu har vi äntligen äran att presentera denna fantastiska enrummare på Vidblicksgatan 3! Här bor man högst upp i huset i ett lugnt läge men bara ett stenkast från Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusinsläpp från tydliga fönsterpartier som bidrar till en luftig atmosfär. Ljusa väggar och fina golv såsom fiskbensparkett är genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Allrummet erbjuder plats för såväl soffhäng som en sovplats. Lägenhetens söderbalkong borgar för många härliga soltimmar. Modernt kök där dispositionen med enkelhet tillåter god plats för middag med vännerna . Till sist har ni ett ljust badrum i gott skick. Vindsförråd samt ytterligare förråd i källaren är ett stort plus!


Nedre Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.

Välskött förening med engagerad styrelse. Gemensam takterrass till medlemmarnas fria förfogande.
Hiss finns!

Välkomna att anmäla er till visning av denna väldisponerade enrummare!

Bostadens 35 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hallen på Vidblicksgatan fungerar som lägenhetens nav med goda förvaringsmöjligheter för säsongens kläder och skor i form av två garderober direkt på höger sida. På vänster sida hittar man det stilrena badrummet. Badrummet är utrustat med dusch, wc samt handfat.

Hallen leder sedan in till vardagsrummet. Tack vare lägenhetens disposition ryms soffa, tv hörna och säng för den som önskar. Orginaldetaljer såsom den välbevarade fiskbensparketten, såsom gjutjärnsradiator och fönsterbänkar i marmor skapar en autentisk känsla av att man blivit träffad av historiens vingslag. Från vardagsrummet når ni bostadens trivsamma balkong i fritt läge med makalöst trevlig uppsyn över föreningens gröna innergård, här avnjuts med fördel morgonkaffet som en bra start på dagen. Det moderna köket är en fröjd för inredningsfantasten såväl som mästerkocken. Utrustningen består av integrerad kyl/frys, ugn med stekhäll och diskmaskin - samtliga vitvaror i rostfritt utförande.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 253 kr/mån. Inkl. värme, vatten och Kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,5%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 7:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1003/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: 1936.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Fiber alt. Kabel-TV. Internet: Fiber.

Information Förening

Förening: Brf Vidblicksgatan 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 18 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Vidblicksgatan 3 består av sammanlagt 18 bostadsrätter & en kvarvarande hyresrätt samt en lokal med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten. Byggnaden är i ett mycket gott skick och man följer en ny reviderad underhållsplan.

Följande renoveringar har skett under de senaste åren:

2014 - Fasadrenovering, ommålning fönster, nya fönster samt bytt teakdörr mot innergård samt ut mot gatan efter originalutförande. Man har även monterat nya säkerhetsdörrar från Daloc.

2015 - Ny fasadbelysning vid entrén, ventilationsgångar har rensats och samtliga spaltventiler i alla lägenheter har rensats/bytts ut.

2016- Översyn av värmesystemet samt byte av samtliga termostater

2018 - Renovering tvättstuga och renovering av hiss

2019 - Byte av fönster, installation av fiber och målning av trapphus. Upprättelse av övernattningsrum för medlemmar att nyttja i källarplan.

Byggnaden är stambytt ca år 1982. (Byte av vattenledningar ligger på år 2032 enligt underhållsplanen).

Föreningens ekonomi: Förväntad sänkning av månadsavgift med 10% från och med 1/1 år 2020.

Parkering: Föreningar förfogar över två parkeringsplatser (Intern kö tillämpas).

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning