Såld

Högst upp med söderbalkong i skyddat läge

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tredje Långgatan 30 A

2:a Linné

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 215 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
57,5 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1885
Adress:
Tredje Långgatan 30 A,
413 28 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Möjlig 3:a! Högst upp i huset bland Linnéstadens charmiga takåsar ligger denna 2:a med solig balkong. Pampig fastighet från 1885, där sekelskiftesdetaljerna har fått en modern inramning från husets ombyggnation år 2000. Synliga takbalkar och en öppen planlösning ger tillsammans med höga fönster med djupa nischer en smakfull kontrast mellan klassiskt och nytt. Sovrummets och balkongens insynsfria läge mot den fina innergården i söder ger ett behagligt lugn mitt i en myllrande stadsdel. Hiss finns!

Linné är ett av stadens mest populära områden med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid hamnen. Mycket goda kommunikationer med Järntorget som knutpunkt.

Rumsbeskrivning: Rymlig hall med avhängning intill ytterdörren samt ytterligare utrymme för kläder bakom skjutdörrar i spegelglas. Upptill sitter ett fönster som sprider ljus i rummet. Väggarna är tapetserade i gult och på golvet ligger parkett som fortsätter löpande lägenheten igenom.

Vardagsrum och kök i delvis öppen planlösning med en given plats för matbord som kan dukas för 6 personer där rummen möts. Köket är välplanerat med bra sammanhängande arbetsytor och gott om förvaring i överskåp längs hela väggen. Över bänkskivan sitter vitt kakel och väggarna är tapetserade i gult. Vitvarorna består av golvspis, inbyggnadsfläkt och vit kyl/frys.

I vardagsrummet finns plats för soffgrupp och TV. Tre stora fönster ut mot Tredje Långgatan ger ett härligt ljus åt rummet.

Det rofyllda sovrummet är beläget mot föreningens lugna gård. Här öppnas dörren ut mot balkongen med insynsfritt läge mot söder och utsikt över gårdens grönska. Här finns också en markis för sommarens varma dagar. Kläderna ryms i en garderobsvägg med vita dörrar.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel och grå klinker med skön golvvärme. Handfatet vilar på en vit kommod med tillhörande spegelskåp med belysning. Badkar och handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 215 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,4204%. Andel av årsavgift är 4,4204%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 360 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 220 kr/månadFörsäkring: 140 kr/månad
I uppskattad driftskostnad för en person ingår el ca 220 kr / månad samt försäkring ca 140 kr / månad. Observera att dessa kostnader varierar beroende på avtal och förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Tredje Långgatan 30 A, 413 28 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Masthugget 4:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1885

Lägenhetsnummer: 11/1502

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns. Hiss finns i trappuppgången.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 57,5 kvm.

Tillträdesdag: 2019-06-17 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Barken 30. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 21 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 1999 och förvärvade då fastigheten Masthugget 4:2 med äganderätt. Föreningen består av 21 stycken bostadsrätter i en fastighet byggd 1885. Byggnaden är totalrenoverad 2000 har genomgått en grundförstärkning 2011. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning AB.

Föreningens ekonomi: Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019 (kontrollerat med styrelsen 2019-03-07). Den senaste avgiftsförändringen var en sänkning med 3 % under 2017.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2008-09-22. Energiprestanda 114 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2024. I nuläget finns det inga större underhållsarbeten planerade.

Utfört underhåll:
2019 Injustering av värmesystemet pågår.
2018 Lagning av skador på fasad.
2017 Åtgärdat anmärkningar från OVK-besiktning
2016 OVK-besiktning. Installerat kodlås till A- och B-uppgången. Byte av tre balkongen i B-uppgången. Renovering av två balkonger i A-uppgången.
2014 Beskärning och nedtagning av träd. Besiktning av tak. Besiktning av balkonger. Genomgång av fönster. Målning av dörrar. Byggt tak över B-uppgången.
2013 Byte av fläkt på tak.
2012 Dränering av långsida mot gård.
2011 Dränering ena kortsidan. Grundförstärkning.
2010 OVK-besiktning.
2000 Totalrenovering.

TV och bredband: Föreningen har ett distributionsavtal med ComHem. Föreningen har ett grundutbud för TV från ComHem, som föreningen betalar för. Det står fritt för medlemmarna att välja leverantör av internet och telefoni. Internet finansieras av respektive medlem.

Parkering: Boendeparkering via Göteborgs Stad. Taxa M4.

Gemensamma utrymmen: På gården finns cykel- och barnvagnsparkering samt ett hus för avfall och återvinningskärl (glas, kartong, plast, metall och tidningar samt källsortering för hushållsavfall). Föreningen har även en gemensam uteplats och grill. Hiss finns i uppgång A.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning