Såld

Vackert belägen med enastående utsikt och bra planlösning

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fyrmästaregången 10

2:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 391 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 45,5 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1968-1972
Adress:
Fyrmästaregången 10,
413 18 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna tvårumslägenhet som har en häftig planlösning med optimal planering som erbjuder plats för de miljöer som man kan tänkas önskas. Tack vare bostadens läckra hörnläge har man enastående utsikt över Göteborgs hamninlopp genom de generöst tilltagna fönsterpartierna. Bostaden är i mycket gott skick med helkaklat badrum, kök med praktisk köksö som kombineras med bardisk för sociala tillfällen. Köksdelen är i öppen planlösning mot vardagsrummet. Lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för större soffa och tv-möbel samt matsalsmöblemang. Bo i Sveriges största förening Brf Masthugget som är exceptionellt välskött med mycket god ekonomi. Möjlighet till garageplats mot mindre avgift. Barnvänligt område med förskola och skola inom gångavstånd. Även med närhet till det rikliga utbud som city och Linnéstaden har att erbjuda och promenadavstånd till natursköna Slottsskogen

Rumsbeskrivning:
Inbjudande hall med direkta avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Ytterligare förvaring finns genom garderober. På golvet ligger ett slitstarkt klinkersgolv, med elektrisk golvvärme, som gör det lätt att hålla rent.

Badrum
Renoverat badrum 2016. Fräscht badrum som är helkaklat med klinkers på golv. Badrummet är utrustat med dusch, vägghängd wc, spegelskåp, fastmonterade integrerade högtalare, handdukstork samt golvvärme. Badrummet är förberett för tvättmaskin Samt dolda rörledningar

Kök
Läckert kök med genomtänkt köksinredning som har god förvaring i både skåp och lådor. Köket har vask, diskmaskin, komb. kyl/frys, hällspis/ugn, fläkt, LED belysning och bra arbetsyta.

Vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för både soffa med tv-möbel samt matsalsmöblemang. På golvet ligger det en lackad 2-stavsparkett i björk som sträcker sig in i köket samt sovrum. Här kan du även avnjuta stadens takåsar.

Sovrum
Lättmöblerat sovrum med en fantastisk utsikt mot Göteborgs hamninlopp och Stena Line. Här finner du en praktisk garderob som sträcker sig utmed en utav väggarna. Ljusa väggar tillsammans med den lackade björk-parketten.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 391 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0005405%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 180 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 30 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antalet personer samt årstid.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0491.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1968-1972.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 45,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FT - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via iTUX, mer info på föreningens hemsida. Internet: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 525 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Energideklaration: Energiprestanda 141 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 172 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1172 st bostadsrättslägenheter, 8 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 25 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 488 garageplatser, 19 p-platser samt 79 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu och tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 888 kr (2018). Årsavgifterna höjdes inte under 2018 men med 2 % per den 1 januari 2019. Ingen planerad höjning finns för 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2019-2021: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2019-2025: Trapphusrenovering
2019-2023: Relining av befintligt avloppssystem
2019-2026 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2019-2022: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via ComHem, mer info på föreningens hemsida.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning