Attraktiv sekelskiftespärla anno 1890

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Karl Gustavsgatan 11A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 680 000 kr
Avgift:
2 607 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1880
Adress:
Karl Gustavsgatan 11A,
411 25 Göteborg

Beskrivning

Genomgående vacker sekelskiftes tvåa med välbevarade detaljer på attraktiv adress finns nu att förvärva. Hjärtligt välkomna till Karl Gustavsgatan 11A i populära Vasastaden! Sekelskiftesattributen visar sig genom den rungande takhöjden om ca 3 meter, välbevarade brädgolv i original, takstuckaturer, takrosett, höga fotlister och vackra fönster med djupa fönsternischer. Kvadratsmart med god förvaring i både garderober och klädkammare, bra kök och stor social yta i vardagsrummet där ni kan umgås i goda vänners lag. Ni har även ett helkaklat badrum med golvvärme tillsammans med en rymlig möblerbar hall. En bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Bostadens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkommen att ta trappan upp en våning och ta klivet in i den rymliga hallen. Naturlig plats för ytterkläderna direkt till vänster och för den som önskar ytterligare förvaring är hallen möblerbar med avlastningsmöbel. I taket har ni infällda spotlights som är dimbara vilket ger en härlig belysning till hallen. Den rungande takhöjden tillsammans med ljusa ytskikt ger en luftig känsla som är genomgående för hela bostaden.

Köket finner ni direkt till höger från hallen. Praktiskt kök med mycket god förvaring i flertalet överskåp där det valts att ta vara på den härliga takhöjden. Ett vackert fönsterparti med djup nisch ger härligt ljusflöde. Beläget mot den lugna innergården. Inredningen går i vitt tillsammans med högblanka luckor i svart. Till de är vitt kakel på vägg tillsammans med en bänkskiva i laminat. Vitvarorna består av gasspis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys.

Det härliga vardagsrummet är en utmärkt plats där ni kan umgås med vänner och familj. Två vackra fönster som bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. För det enhetliga intrycket har elementen fått vackra platsbyggda elementskydd. Det tillsammans med den generösa takhöjden, välbevarade brädgolv, höga fotlister, takrosett och massiv takstuckatur bevittnar om tiden från förr. Rummet är möblerbart med soffgrupp, bord, tv-möbel och matbord för minst 6 sittande gäster för den som önskar.

Det rofyllda sovrummet har gårdsläge vilket gör detta till en underbar plats för avkoppling. Möblerbart med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Mycket god förvaring finner ni via två garderober samt en inbyggd klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här brädgolv i original.

Helkaklat badrum med grafitgrått klinkergolv med härlig golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av WC, kommod med handfat, handdukstork och duschhörna med vikdörrar i glas. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 680 000 kr

Avgift: 2 607 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,02116%. Andel av årsavgift är 5,02116%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG VASASTADEN 7:8.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss. Våningsplan 1 av 4.

Byggår: 1880.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt mätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 170 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-04-23.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd, nya från 2018 och de finner ni i uppgång B i anslutning till tvättstugan.

Information Förening

Förening: Brf Karl Gustavsgatan 11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 16 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Karl Gustavsgatan 11 förvärvade fastigheten Göteborg Vasastaden 7:8 år 2005. Byggnaden gavs ursprungligt bygglov år 1880 och inrymmer 16 lägenheter om ca 1016 kvm som upplåtes med bostadsrätt samt en lokal om 85 kvm. Undergrund är berg.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning. Föreningen har god ekonomi och låg belåningsgrad. Föreningens långsiktiga låneskuld är ca 3 660 675 kr. Fastigheternas taxeringsvärde år 2016 är 28 691 000 kr. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan upprättad för åren 2015 - 2044.
Inför år 2017 har föreningen beslutat att i samarbete med entreprenör lägga om taket, renovera fönster och putsa om fasaden samt bygga hiss. Detta kommer att göras i utbyte mot att entreprenören får bygga en lägenhet på råvinden. Arbetet kommer inte påverka föreningens ekonomi. Projektet beräknas pågå cirka 1 år med start hösten 2017.

Utförda renoveringar
1985 Fönsterbyte.
1995 Grundförstärkning.
2006-2007 Stor renovering av fastigheten med bland annat stambyte,
ommålning trapphus och nya säkerhetsdörrar.
2010 Säkerhetsdörrar
2011 Balkongbyggnation
2011 Målning trapphus
2017 OVK (obligatorisk ventilationskontroll).

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning