Såld

50-tals pärla med solig balkong i obelånad förening

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lådämnesgatan 3

2:a Björkekärr

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 342 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54,7 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1955
Adress:
Lådämnesgatan 3,
416 79 Göteborg

Beskrivning

Superfin tvåa med härlig 50-tals charm, lugnt belägen med grönskande omgivning. Hjärtligt välkomna till Lådämnesgatan 3, en bostad i en obelånad brf i mysiga Björkekärr! Bostaden erbjuder genomgående ljusa ytskikt tillsammans med originalgolv i klassiskt holländskt läggning. Takhöjden och ljusinsläppet från två väderstreck bidrar med en känsla av rymd. Stort vardagsrum i anslutning till köket bjuder in till sociala sammankomster med familj och vänner. Från vardagsrummet når ni den soliga balkongen som bjuder på sol från lunch till solnedgång. Köket har vackra bevarade originaldetaljer och ger plats för ett matbord. Ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och ett kaklat badrum med badkar. se hit; I den låga avgiften inkluderas värme, vatten, kabel-tv och bredband! Varmt välkomna på visning!

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. I närområdet finns flera mysiga torg som Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget, vilka bjuder på bra vardaglig service. Stabbetorget har även egen vårdcentral och ett apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet som innefattar vacker natur med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar samt Skatås motionscentrum.

Bostadens 54.7 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom den gedigna säkerhetsdörren välkomnas ni in i denna hemtrevliga bostad. Hallen är rymlig och för den som önskar finns plats för mindre avlastningsmöbel. Till höger kan ni hänga av er ytterkläderna vid hatthyllan. Längre in i hallen finns det dessutom en garderob för ytterligare förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett i tidstypisk holländskt läggning.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Stora härliga fönsterpartier tillsammans med balkongdörren bjuder på rikligt med ljus som flödar fritt i rummet. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet återfinner ni det vackra golvet. Från vardagsrummet når ni den härliga balkongen i högt fritt läge med utsikt över omgivningen. Möblerbar med bord och stolar för att kunna sitta ned och njuta av solens strålar.

I anslutning till vardagsrummet är köket beläget. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med rostfria beslag, ljusblå mosaik på vägg och en mörk bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Köket är rymligt och ett större matbord för minst 6 gäster har en given plats intill fönstret. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger mörk laminat.

Bostadens rofyllda sovrum är rymligt och ger plats för er att möblera med en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Mycket god förvaring finner ni via tre garderober. Fönsterpartiet bjuder på fint ljus som reflekteras i de vitmålade väggarna och på golvet återfinns här den fina parketten.

Det kaklade badrummet har vitt kakel på vägg. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt en duschhörna med badkar. Praktiskt med ett vädringsfönster som släpper in ljus!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 342 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,465%. Andel av årsavgift är 4,64885%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG SÄVENÄS 114:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1955.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54,7 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Bilplats: 9 platser i varmgarage med kompletterande p-plats utanför garage, samt 2 separata p-platser. Avgift garage 320 kr/månad och p-plats 150 kr/månad.
Per idag 2019-02-20 finns det en garageplats och en p-plats ledig, kontrollerat med föreningen 20190220.

Energideklaration: Energiprestanda 164 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-01-09.

Information Förening

Förening: Brf Dragspelet Nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 22 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Dragspelet nr 1 registrerades 1955 och består av 22 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Samt en lokal som hyrs ut och används som ateljé.
Föreningen upplåts med tomträtt och nuvarande tomträttsavgäld gäller fram tills 2034.
Föreningen har mycket god ekonomi och är i dagsläget obelånad med ca 1,7 miljoner placerade i fonder utöver tillgången i kassan.
Föreningen ser även över möjligheten att eventuellt bygga om vindsutrymmet till bostadsändamål. En sådan ombyggnad kan ge betydande intäkter till föreningen och bidra till ännu bättre ekonomi.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har mycket god ekonomi och i dagsläget helt obelånad. Föreningen har beslutat, tack vare sin goda ekonomi att sänka avgifterna med ca 4 % inför 1/4 2019, kontrollerat med föreningen 20190220. Föreningen ser även positivt på avgiftssänkningar i framtiden och att de inte skall uteslutas, men det kommer beaktas med försiktighet.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Det finns en underhållsplan som upprättades år 2013 och sträcker sig till 2042.

2018: Ny energideklaration utförd
2018: Ny tredje tvättmaskin inköpt
2016: Byte av lägenhetsdörrar
2006: Infodring av avloppsstammar
1998: Takomläggning
1995: Byte Entrépartier
1995: Byte ytterbåge fönster

Planerat underhåll 2019-2020:
Byte av central värmepump/-mätare i syfte att sänka föreningens löpande förbrukningskostnad
Byte av termostat och ventiler element
Byte av ventilationsfläktar på taket, alternativt byte till självdragslösning
Målning garagedörrar och vindskivor på garage.
Ommålning undersida balkong (2020)
Ommålning trapphus (2020)

2035-2036: planeras större underhållsarbeten som vatten och avlopp.

Parkering: 9 platser i varmgarage med kompletterande p-plats utanför garage, samt 2 separata p-platser. Avgift garage 320 kr/månad och p-plats 150 kr/månad.
Per idag 2019-02-20 finns det en garageplats och en p-plats ledig, kontrollerat med föreningen 20190220.

TV och bredband: Leverantör ComHem, basutbud på kabel-tv och bredband ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap med uppdelningen 90/10.

Björkekärr

skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och en grundskola, Rosendalsskolan. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning