Såld

Välplanerad 2:a med balkong i högt läge

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Friggagatan 13C

2:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 600 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 64 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1905
Adress:
Friggagatan 13C,
411 01 Göteborg

Beskrivning

I en vacker sekelskiftesfastighet anno 1905 och med rofyllt läge i gårdshuset ligger denna härliga gavellägenhet med högt i tak, generösa ytor och stora fönsterpartier med djupa nischer. Trevliga sällskapsytor med bra möjligheter för umgänge och storslagna middagar. Intill vardagsrummet finner vi lägenhetens balkong i ett högt läge med en otrolig rymd, den perfekta platsen för avslappning. Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan.

Här bor man med centrumkärnan och evenemangsstråket på behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan har bland annat välutrustade gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Några favoritställen som finns i närområdet är Burgersson, Mañana, Ölstugan Tullen och Odinsgrillen. Odinsplatsen har nyligen byggts om är nu en grön oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

De 64 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus möblerbar hall. Redan här slås man av den generösa takhöjden som genomsyrar bostaden. Ekparkett och vita väggar. Förvaring i tre rymliga garderober.

Generöst utformat vardagsrum med charmiga vinklar som präglas av ett fint ljusinsläpp i högt läge, stora fönster och utgång till lägenhetens stora balkong. Mysig sällskapsyta som kan inredas med soffa och övrig möblemang. Här får man även plats med en stor matsalsgrupp för trevliga middagar med vänner och familj.

Köket ligger i anslutning till hallen och är generöst utformat med gott om utrymme för en matplats. Köksluckorna är vita och bryts stilfullt av med blått kakel. Utrustningen består av ugn med ovanliggande häll, fläkt, inbyggnadsmicro, diskmaskin samt kyl och frys, samtliga vitvaror i rostfritt utförande. I taket sitter infällda spotlights. Ekparkett och vita väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, förvaring i form av en rymlig skjutdörrgarderob. Trägolv och vita väggar. Stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Nyrenoverat badrum från 2017 som är helkaklat och går i svart/vita toner. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin samt duschhörna som avgränsas av en glasvägg. Spotlights i taket.

Balkongen är något extra i denna lägenhet. Den färdigställdes i föreningens regi 2019 och bjuder på stora ytor med plats för både bord och stolar samt den egna odlingen. Det höga läget bjuder på fin utsikt och mysiga stunder i solen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 600 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,109%. Andel av årsavgift är 1,109%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 430 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 230 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stampen 13:35.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1022/1402.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1905.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 64 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Friggaboden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 73 st lägenheter varav 5 st hyresrätter och 9 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Friggaboden är en välskött förening som bildades under år 2004 och senare samma år köpte fastigheterna Göteborg Stampen 13:32-35 med adresserna Alströmergatan 3A-B och Friggagatan 13-15. Fastigheten bebyggdes 1905-1907 och består av fyra flerbostadshus. Föreningen består av 73 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 4 hyresrätter samt 9 hyreslokaler.

Gemensamma utrymmen: På varje innergård finns två cykelförråd samt en gemensam grillplats. På innergården finns även två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare, samt torkrum. Föreningen har även en mindre föreningslokal som kan lånas vid kalas eller liknande. Föreningen har två gårdar varav den ena har grill.

Föreningens ekonomi: Bredablick förvaltning sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen för föreningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen valde att lämna avgifterna oförändrade under 2020.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. 2020 planerar föreningen att utföra värmeinjustering för att optimera värme/energi.

Gjorda renoveringar:
Byggnaderna uppfördes 1905-1907 och genomgick en totalrenovering under 1985-1987. Då åtgärdades bl.a. stamrenovering av kök, badrum el- vatten- och avloppsledningar. Samtidigt renoverades fasaden, taket lades om och ett antal bostadslägenheter inreddes på vinden.
2005 Renoverades trapphusen och hissarna.
2007 Omfattande fasadrenovering, målning av balkongerna samt bjälklagsrenovering i källaren på Friggagatan 13.
Plåttaket har målats om, nytt portsystem har installerats, avloppssystemet har spolats och man har rustat upp de gemensamma tvättstugorna. Många värmebesparande åtgärder har även utförts.
2012 Injustering av värmesystemet, OVK-besiktning, renovering av källaren på Alströmergatan 3B, ny uteplats på Friggagården samt underhåll av föreningens hyreslägenheter.
2015 Nybyggnation av en bostadsrätt. fasadtvätt, balkong- och fasadrenovering, nytt porttelefonsystem, förstärkning av grundmurar, flytt av vindsförråd till källaren samt uppgradering av inkommande el till Friggagatan 13A-C.
2016 Slutfördes byggnation av övernattningsrum i anslutning till föreningslokalen.
2017 Utfördes renovering av samtliga hissar.
2018-2019 Byggnation av 17 balkonger, renovering av trapphus, byte till LED-belysning i gemensamma utrymmen. Föreningen har dragit in fiber i fastigheten genom IP-only.
2020 Har energideklaration och OVK genomförts. Spolning av spillvattenledning och byte av portsystem har utförts.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Tv via ComHem. Fiberlan på upp till 100 Mbit från Bredbandsbolaget.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning