Såld

Stor 3:a i obelånad bostadsrättsförening

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Västergatan 6A

3:a Vasastaden / Annedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 111 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 90 kvm
Våning:
1, hiss
Byggår:
1974
Adress:
Västergatan 6A,
411 23 Göteborg

Beskrivning

Unik chans att förvärva en stor 3:a med utmärkt läge i Vasastaden. Mycket populära Brf Timglaset upplåter nu en hyresrätt till försäljning. Föreningen har exceptionellt bra ekonomi, är helt obelånade och har under 2019 – sex månader avgiftsfritt för sina medlemmar. Stora fönsterpartier och genomgående ljus planlösning. Väl tilltagna ytor och från vardagsrummet utgång till den trevliga balkongen. Enastående beläget i en av stadens pampigaste stadsdelar. Promenadavstånd till såväl innerstadens restaurangliv som grönskande och rofyllda Slottsskogen. Bättre än såhär blir det inte!

Bostadens 90 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta trapporna eller hissen en våning upp innan ni kliver in i denna stora och välplanerade bostad. Ljus hall med mycket goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder både via en klassisk hatthylla samt en vägg bestående av fyra garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fin ekparkett i holländskt mönster.

Vidare in möts ni av det stora inbjudande vardagsrummet. En utmärkt plats där ni kan umgås med vänner och familj vid större tillställningar eller för en myskväll i soffan. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-möbel och ett matsalsbord för den som önskar. Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen med utsikt över omgivningen. Här kan ni möblera med en loungegrupp för att kunna sitta ned och njuta av våren och sommarens härliga månader.

Bostadens kök erbjuder gott om förvaring för köksredskapen i flertalet över– och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med mörkt kakel på vägg och rostfri bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Intill fönsterpartiet finner ni plats för ett matbord. Väggarna ljust tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

I anslutning till köket finner ni bostadens första av två sovrum. I rummet finner ni plats för en dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbler. Rummet går bra att disponera som barnrum, gästrum alternativt kontor för den som önskar. Ett större fönsterparti ger rikligt med ljusinsläpp som reflekteras i de ljusa väggarna. På golvet ligger ekparkett.

Master bedroom finner ni i anslutning till hallen. Ett rymligt rum som ger plats för en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Förvaringen av kläder och skor sker bäst via två garderober. Ett stort fönsterparti låter ljuset flöda fritt. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

Från både sovrummet och hallen kan ni direkt kliva in i bostadens helkaklade badrum. Uppdelat på två med separat del för WC och handfat samt en del med badkar och handfat med ovansittande spegelskåp. Vitt kakel på vägg och ljusgrått klinker på golv.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 111 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Föreningen kommer ha avgiftsfritt andra halvåret av 2019.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 6,11%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 380 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 180 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
I uppskattad driftskostnad för två personer ingår försäkring ca 180 kr / månad och el 200 kr/månad. Observera att denna kostnad varierar beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Annedal 2:9.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 613.

Våningsplan: Våningsplan 1, hiss finns.

Byggår: 1974.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 90 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-06-23.

Information Förening

Förening: Brf Timglaset. Föreningen är en bostadsförening (äkta).
I föreningen finns 20 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Annedal 2:9 år 1998 med adress Västergatan 6A. Fastigheten bebyggdes 1974 och består av 19 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt och 1 lägenhet (den som säljs nu) samt 2 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är exceptionellt bra, så pass att 20 % av grundinsatsen betalades tillbaka till medlemmarna år 2017. Föreningen är obelånad. Månadsavgiften har varit oförändrad de senaste åren och man har haft 9 betalningsfria månader under föregående år, för år 2019 kommer juni-dec lämnas avgiftsfritt.

Kommande/gjorda renoveringar: Åtgärdande av gårdsplanen då sättningar har påverkat fastighetens dränering. Finansiering av detta sker med föreningens egna medel.

2007: Renovering hiss.
2012: Omläggning tak.
2012/2013: Fönsterbyte inkl. byte balkongdörrar samt renovering fasad.

Parkering: Föreningen har 10 st parkeringsplatser, kostnad om 380 kr/mån och för närvarade två personer i kö. Kontrollerat med föreningen 20190524.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband ingår i avgiften.

Gårdsplats: Föreningen håller på att renovera gården.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel 10 %.

Vasastaden/Annedal

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning