Såld

Toppmodern med härlig öppen planlösning och balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ulfsparregatan 22

3:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 840 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
4/9, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Ulfsparregatan 22,
416 57 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna nyproducerade trerummare i populära området Lunden. Stilrena och moderna materialval är genomgående i hela bostaden. Vardagsrum och kök i en öppen härlig planlösning med generöst ljusinsläpp som ger en känsla av rymd. Från vardagsrummet nås bostadens rymliga balkong som ger sol från morgon till En bra bit in på eftermiddagen och bjuder på utsikt över omgivningen! Två rofyllda sovrum med plats för dubbelsäng samt ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Bostadens 76 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Varmt välkomna att kliva in i denna ljusa och nyproducerade bostad. Redan i hallen får ni en känsla av enhetlighet med genomgående ljusa ytskikt med ekparkett på golv. I hallen finner ni plats för ytterkläder både via klassisk hatthylla och garderober. Intill finner ni även en klädkammare som tar hand om förvaringen.

Kliver ni vidare in i bostaden så kommer ni till det öppna allrummet, kombinerat mellan kök och vardagsrum. Stora härliga fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Köksdelen ger generös arbetsyta och god förvaring både via under– och överskåp med rostfria beslag. Inredningen som går i vitt med släta köksluckor kommer från HTH. Till köksluckorna har det valts en vit bänkskiva som snyggt lyses upp av dimbara spottar under överskåpen med ovansittande vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och en fullstor kyl och frys i rostfritt. Ett matbord för minst 6 gäster har en given plats intill.

Från denna del av bostaden finner ni även utgången till den stora balkongen. Balkongen ligger i ett rofyllt läge och vetter mot den grönskande parksidan. Här finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en loungegrupp med bord eller en uppsättning bord och stolar. Kliver ni tillbaka in från balkongen möts ni av vardagsrumsdelen där ni kan möblera med en soffa, bord och tv-möbel. Väggarna är målade ljusgrått. En supermatt, slitstark färg från en utav de bästa tillverkarna och ekparketten löper tröskelfritt i rummet.

Bostaden har två bra sovrum även dessa målade i samma kvalitétsfärg. Det första sovrummet har en fantastisk rosa färgsättning på vägg. Lugnande och rofyllt, perfekt för ett sovrum. Här kan ni möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Det andra sovrummet disponeras idag som barnrum, härlig ljusblå kulör på vägg. Här finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en säng, förvaringsmöbel och skrivbord. Tre garderober hjälper till med förvaringen av kläder och skor.

Det generösa badrummet är helkaklat med dimbara spottar i taket. Vitt kakel på vägg tillsammans med större gråa klinkerplattor med underliggande golvvärme. Inredningen består av WC, Antricitgrå kommod med ovanliggande stenkomposit-skiva från Silestone med handfat och ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas, en handdukstork och en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med förvaringsskåp. Underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 840 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud digital-TV, bredband och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,36%. Andel av årsavgift är 1,36%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG TORP 1:20.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3-1401.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 9, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 76 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Inga kommande renoveringar på en tid då huset är helt nybyggt. Bra att känna till att det finns en byggnadsgaranti för fastigheten i 5 år.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning och tilluft.

Övrigt byggnad: Vattenburna radiatorer i lägenheterna vilka är anslutna till bergvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till TV via digital-TV och fiber via Com Hem.

Bilplats: Dolt under innergården finns ett tvåvånings parkeringshus. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan. Parkeringsgaraget har 46 p-platser som hyrs separat för 1000 kr/mån. Det finns några platser med uttag för motorvärmare samt laddningsstolpar för elbil. Till alla platser är det separat kö. Det finns även plats för mc.

Övriga byggnader: Alla lägenheter har ett förråd om 1,5 - 4 kvm. Storleken fördelas efter storlek på lägenhet.
I källaren i hus 3 och 4 finns cykelparkering. Detta finns även utomhus vid entréer och på innergården under skärmtak.

Information Förening

Förening: Brf Taksparren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 94 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Taksparren ligger på gränsen mellan Lunden och Örgryte. Här får du det bästa av två världar. Trots att du bor så nära staden njuter du av lugna och rogivande omgivningar. Här högst uppe på höjden är utsikten över Göteborg magnifik, här kan man blicka ut över stadens ljus och samtidigt lyssna på skogens ljud. Ett helt nytt och lättskött hem ger dig mer fritid och tid över för härliga dagar i Skatås och vid Delsjön eller med vännerna i stan.
Avståndet till centrala Göteborg är cirka tre kilometer vilket motsvarar en restid med buss på ca 10 minuter. Från Redbergsplatsen eller Olskrokstorget kan man åka buss eller spårvagn åt de flesta håll i staden. Genom Lunden går även buss nr 60 med täta turer, som gör att du bekvämt kan hoppa av i närheten av hemmet.
Arkitekten, Juan Cambóns tankar om projektet: Brf Taksparren har ganska kraftiga volymer på nästan 400 kvm per plan och arkitekten ville därför bryta i tre volymer, tegelvolymen mot staden, mellanvolymen som bär upp spetsen och den mörkgröna putsen för att möta skogen. Tegel är ett klassiskt material som tillför en känsla av hantverk och klass. Fasaden har en harmonisk fönstersättning med klassiska balkonger. Brf Taksparren har en dramatisk takyta och det branta taket skapar en siluett man känner igen.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB.

Parkering: Dolt under innergården finns ett tvåvånings parkeringshus. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan. Parkeringsgaraget har 46 p-platser som hyrs separat för 1000 kr/mån. Det finns några platser med uttag för motorvärmare samt laddningsstolpar för elbil. Det finns även två parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad av ca 400 kr/månaden. Till alla platser är det separat kö. Det finns även plats för mc.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV och fiber via Com Hem.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård. Fasaden upp till innergården har ett designat träraster med utarbetad form som täcks in med klätterväxter. Denna ”Green wall” avskiljer livet på gården från gatan, vilket gör att gården känns mer privat. Innergården är omsorgsfullt planerad med plats för både vistelse och lek.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!