Såld

Totalrenoverad villa med stor terrass och fantastisk utsikt

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Carolina Lindén
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nedre Östergårdsvägen 6

Partille Kåhög

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 121 kvm
Biarea:
ca 19 kvm
Byggår:
1939/1976
Tomtarea:
ca 1 025 kvm
Adress:
Nedre Östergårdsvägen 6,
433 76 Jonsered

Beskrivning

Välkommen till idylliska Kåhög i Partille. Med det bästa från två världar bor du både i en lantlig miljö och ändå nära Göteborg centrum. Här väntar en totalrenoverad villa med stor terrass i bästa solläge samt en utsikt av rang. Belägen i ett rofyllt och barnvänligt kvarter med nära till skog och natur. Goda kommunikationer till dagis och skola, service, köpcentra (Allum) och Partille centrum, samt ca 15 min från Göteborgs centrum med hela dess utbud. Närheten till E20, pendeltåg (Jonsered station) och bra bussförbindelser.


I närområdet finns många härliga naturupplevelser med bl.a. Bokedalens naturreservat, Säveån, sjön Aspen, Jonsereds Trädgårdar och Kåhögs gård som har både kosläpp på våren och försäljning av dagsfärsk mjölk året om. För barnen finns det även två lekplatser och två fotbollsplaner inom gångavstånd.
Området har en egen intresseförening - Kåhögs Byalag, som arbetar för att öka trivseln och utveckla området. Man arrangerar bl.a. påskbrasa, midsommarfirande och andra trevliga aktiviteter.

Välkomna på visning!

Mysigt och barnvänligt området med ett lantligt läge men ändå nära till både Allums köpcenter i Partille samt centrala Göteborg. Bra kommunikationsförbindelser med både buss och tåg. Under sommartid kan familjeutflykten med fördel gå till Aspen för bad och lek. Inom gångavstånd finns Kåhögs Gård som är känd för sitt kosläpp varje år. Dit kan ni gå och köpa färsk mjölk direkt från gården, uppskattat för både vuxna och barn.

Entrén på Nedre Östergårdsvägen 6 bjuder in till en välplanerad och ljus villa. Hallen har en praktisk skjutdörrsgarderob som bekvämt förvarar kläder och skor. Vardagsrummet ligger i en öppen planlösning med köket, vilket ger stor yta för familjen att umgås. Stora fönsterpartier i tre väderstreck ger generöst med ljusinsläpp. I vardagsrummet har ni vacker utsikt från det stora panoramafönstret! Via dubbeldörrar nås den stora terrassen som är perfekt för grillkvällar och umgänge. Här kan ni se fram emot mycket solstrålar då altanen ligger mot sydväst samt en underbar utsikt.

Det moderna köket har vita luckor, ljust kakel och rejäla ytor för matlagning till hela familjen. Utrustningen består av kyl, frys, spishäll och ugn i rostfritt samt integrerad diskmaskin. Husets första sovrum finner vi på detta våningsplan. Badrummet är helkaklat och renoverat med bland annat golvvärme, duschhörna och kommod. Vardagsbestyren sköts bekvämt i den fullt utrustade tvättstugan.

Går vi upp en trappa tills husets andra plan möts vi av ett allrum med kontorsdel och fint ljusinsläpp. De två sovrummen är avskilt belägna från husets sociala delar. Master bedroom är strategiskt placerat i ett rofyllt läge och det mindre sovrummet har en mysig lekyta. Alla sovrum har tillgång till förvaring med garderober. Även på detta våningsplan finns ett nyrenoverad badrum. Badkar, kommod och wc. Vid uppfarten till huset finns en byggnad som kan användas som förråd, garage eller varför inte inreda detta som ett mindre boende eller uthyrningsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 411 000 kr varav byggnadsvärde 902 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 27 953 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 6 053 kr/år, vatten/avlopp 2 286 kr/år, renhållning 902 kr/år, och hushållsel 18 712 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Samfällighet: Partille Kåhög S:3
Skattetal: Mantal 2/1000.
Planbestämmelser: Tomtindelning (1972-02-22) Stadsplan (1970-05-04).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kåhög 115:4.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1939/1976.

Senaste renovering/ombyggnad: Följande renoveringar är utförda:
Ca 1976 monterades nuvarande fasadtegel upp samt övre plan inreddes.
2015 genomgick huset en totalrenovering.
- Nytt tak (papp, läkt och betongpannor).
- Nya fönster
-Krypgrunden åtgärdades, vissa delar av bjälklaget byttes och förstärktes och åldersbeständig plastfolie applicerades på markytan.
- Stensättning ute samt målning av trädetaljer utvändigt.
-Invändigt renoverades alla ytskikt, kök och våtrum (kvalitetsdokument finns)
-Ny varmvattenberedare och luft/värdepump.

Storlek: Boarea ca 121 m², biarea ca 19 m². Areauppgifter enligt mätning. 5 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glasfönster och 3-glasfönster .
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: L/L - värmepump och direktverkande el.

Övrigt byggnad: El: Elcentral är utbytt samt genomgången av fackman och uppsäkrad till 25 A. Jordfelsbrytare finns installerad samt är stickprovskontroll av jordade uttag utförd med godkänt resultat.
VVS: All rördragning samt avlopp är utbytt i huset.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 84 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2015-10-08.

Tomt: Tomtarea 1 025 m².

Partille

Friluftsliv, storstadsliv och shopping


Välkommen till Partille, ett trivsamt område med stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Här bor man på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Förutom Partille centrum utgörs Partille av flera mindre områden såsom Furulund, Björndammen, Mellby, Lexby och Paradiset. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder.
I Partille Arena är en multiarena för kultur- och idrottsevenemang och här finns även en bowlinganläggning, ett gym och en stor restaurang. I Partille Kulturum ryms bibliotek, teater, café och mycket mer. Det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan, med sitt gedigna utbud av butiker, mataffärer och matställen.
Partillebor har gott om lummig, orörd skog och mark att vistas i. I Bokedalens naturreservat och Paradisets friluftsområde finns flera motions- och vandringsleder. Sommartid badas det i Stora Kåsjön och Humlebadet, och i Säveån och Björndammen fiskas det lax.

I Partille lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning