Såld

Bevarad 30-talscharm

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Jättegrytsgatan 3A

1:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 348 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 41 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
1934
Adress:
Jättegrytsgatan 3A,
412 68 Göteborg

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1934 bor man med lugnt läge i Jakobsdal/Örgryte som ligger på en höjd med vidsträckt utsikt över Göteborg. Lägenheten har genomgående högt i tak och bevarade originaldetaljer som brädgolv, fina fönster med djupa fönsternischer, gjutjärnselement, tidstypiska garderober och serveringsskåp. Ljust och lättmöblerat allrum med fint ljusinsläpp från två fönster. Renoverat kök där moderna materialval möter bevarad charm. Helkaklat badrum med dusch. Lägenheten är smart planerad och passar även om man är två. Trevliga grannar och bra gemenskap i huset.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Rumsbeskrivning: De 41 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda tidstypiska garderober med överskåp. Hallen präglas av en fin mönstrad fondtapet. Lägenheten har genomgående fina brädgolv i original, ljus färgsättning och generös takhöjd som ger en känsla av rymd.

Härligt kök som renoverades 2009/2010 med köksinredning och kakel i vitt. I köket finns även ett välbevarat serveringsskåp med tidstypiska beslag anno 1934. Utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt samt kyl med frys. Här ryms en matplats för fyra personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Ljust allrum som präglas av rikligt ljusinsläpp från två höga fönster med djupa fönsternischer i sten. Allrummet kan inredas med soffa, säng och övrigt möblemang.

I anslutning till allrummet finns en inre hall som i dagsläget är inredd som en arbetshörna och har en inbyggd garderob.

Från den inre hallen nås badrummet som totalrenoverades 2006/2007. Schackrutigt klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp och duschhörna. Det är även förberett för att installera tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 348 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 443 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,01%. Andel av årsavgift är 4,00684%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns. Våningsplan 1 av 5.

Byggår: 1934.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 41 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Comhem. Internet: Comhem.

Bilplats: Föreningen förfogar över 7 parkeringsplatser med intern kö. Kostnad är 600 kr/månad. Kösystemet baseras på boende tid, när en plats blir ledig frågas i turordning boende om det är intresserade utav en parkeringsplats.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 166 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: Brf Midasörat 34:e. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 13 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Midasörat 34:e bildades 2004 och äger fastigheten Bö 34:20 med adress Jättegrytsgatan 3. Välskött byggnad från 1934 med 13 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Total yta 1 153 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomsika förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2005-2020.
Föreningen utreder omfogning av fasad, omläggning av tak, hissrenovering samt ombyggnation utav vinden med tillhörande eventuellt byte utav tvättstuga.
Gjorda renoveringar:
2006 elstambyte samt rörstambyte och renovering av badrum.
2009 fönsterrenovering.
2010 underhåll av hiss och renovering av vädringsbalkonger.
2011 rörstambyte av köksstam.
2013 utfördes en OVK samt utredning om att bygga om vinden till lägenheter.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning