Såld

Charmig vindsvåning med perfekt läge

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karl Gustavsgatan 7A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 397 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1880
Adress:
Karl Gustavsgatan 7A,
411 25 Göteborg

Beskrivning

På attraktiva Karl Gustavsgatan ligger denna charmiga vindslägenhet i vackert sekelskifteshus. Genomgående ljusa och enhetliga ytskikt tillsammans med takbjälkar och takfönster som bjuder på rikligt med ljus. Smakfullt designerkök från det italienska märket Aster Cucine, ett vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag, rofyllt sovrum och god förvaring för kläder via garderobsvägg.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade fastigheterna med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende. Tvärs igenom, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé.

Bostadens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta hissen till våning 5 i detta vackra hus från förra sekelskiftet. Kliv in i hallen och ni möts av en härlig rymd med ljusa väggar, takfönster och svart marmorklinker på golv. Goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder.

Köket är inbjudande och har fin inredning från det italienska märket Aster Cucine. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över och underskåp. Luckorna går i ljus och mörk ekfanér tillsammans med arbetsbänk i lavasten och en designblandare från Tapwell. Den maskinella utrustningen består av spishäll från exklusiva smeg, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Plats för ett mindre matbord för den som önskar.

Vardagsrummet har fina takbjälkar framtagna som ger karaktär till rummet. Även ett mindre runt fönster med mysig utsikt. I rummet kan nu möblera med en soffa, bord och tv-möbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger vitlackad bambu.

Från vardagsrummet når ni det rofyllda sovrummet. Ett härligt takfönster bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Här kan ni möblera med en säng tillsammans med avlastningsmöbel. Gott om förvaring via tre garderober med överskåp.

Det helkaklade badrummet har en mycket generös takhöjd och ett takfönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Väggarna är kaklade i svart tillsammans med ljus mosaik och natursensmosaik på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas, handdukstork och en egen tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare.

Luftkonditionering finns installerat.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 397 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,955105%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 330 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 180 kr/mån.
I uppskattad driftskostnad för en person (en vuxen) ingår el ca 180 kr / månad samt försäkring ca 150 kr / månad. Observera att dessa kostnader varierar beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: VASASTADEN 7:17.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 54.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: 1880.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Internet: Bredband finns.

Bilplats: I området finns flertalet garage. I övrigt gäller boedekort i området.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 103 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-06-15.

Information Förening

Förening: Brf Excelsior. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Anrik fastighet med paradläge uppförd år 1880 av arkitekt Adrian Petersen under en period starkt influerad av renässansens formspråk. Därav de vackra och rikligt utsmyckade fasaderna.
År 1938 konverterades fastigheten till berömda hotell Excelsior. Tack vare sitt ypperliga läge och inbjudande atmosfär blev detta en mötesplats för artist- och konstnärseliten under ett halvt sekel. Ombyggnation till bostadsrätter startade 2006 och tillträde för köpare blev aktuellt från våren 2007.

Brf Excesior består av 34 bostadsrätter fördelat på en yta om ca 2 430 kvm. Föreningen äger fastigheten Vasastaden 7:17 med adress Karl Gustavsgatan 7 A-C. Fastigheten är K-märkt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Två innergårdar med utemöbler och grillplats samt cykelförråd med tak.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Nordic Life. Föreningen sänkte avgifterna med 4 % under 2019. Årsredovisningen för 2019 dröjer pga det rådande Coronaläget. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-05-08).
I avgiften ingår värme och vatten.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Det finns inget större underhållsbehov de närmsta åren utan endast löpande underhåll. I dagsläget pågår planering inför upprustning av innergårdarna. Det kan eventuellt bli aktuellt med dränering men inget är beslutat. Framöver planeras fönstermålning och en del fasadförbättringar på gård 7 och gatusidan.
Gjorda renoveringar:
2006 genomgick fastigheten en genomgripande totalrenovering och är i toppskick. Huset är grundförstärkt med pålning och gjutning av platta. Bland annat har stammar, el, tak, fasad, gård och trapphus totalrenoverats.
2010 byggdes balkonger.
2015 upprättades en underhållsplan och OVK utfördes.
2016 har det utförts fönstermålning på gård 9 samt en del fasadförbättringar.
2017 installerades nya hissdörrar i uppgång 9A samt målning av fasaden som vetter mot Karl Gustavsgatan. Samma år utfördes mätning av sättningar och markrörelser under fastigheten som ett förberedande arbete inför bygget av Västlänken.
2018 utfördes energieffektiviseringar för att minimera kostnader.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område "M". Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till fiber via Telia.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning