Såld

Charmig vindsvåning med perfekt läge

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karl Gustavsgatan 7A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 397 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1880
Adress:
Karl Gustavsgatan 7A,
411 25 Göteborg

Beskrivning

På attraktiva Karl Gustavsgatan ligger denna charmiga vindslägenhet i vackert sekelskifteshus. Genomgående ljusa och enhetliga ytskikt tillsammans med takbjälkar och takfönster som bjuder på rikligt med ljus. Smakfullt designerkök från det italienska märket Aster Cucine, ett vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag, rofyllt sovrum och god förvaring för kläder via garderobsvägg.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade fastigheterna med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende. Tvärs igenom, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé.

Bostadens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta hissen till våning 5 i detta vackra hus från förra sekelskiftet. Kliv in i hallen och ni möts av en härlig rymd med ljusa väggar, takfönster och svart marmorklinker på golv. Goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder.

Köket är inbjudande och har fin inredning från det italienska märket Aster Cucine. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över och underskåp. Luckorna går i ljus och mörk ekfanér tillsammans med arbetsbänk i lavasten och en designblandare från Tapwell. Den maskinella utrustningen består av spishäll från exklusiva smeg, inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Plats för ett mindre matbord för den som önskar.

Vardagsrummet har fina takbjälkar framtagna som ger karaktär till rummet. Även ett mindre runt fönster med mysig utsikt. I rummet kan nu möblera med en soffa, bord och tv-möbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger vitlackad bambu.

Från vardagsrummet når ni det rofyllda sovrummet. Ett härligt takfönster bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Här kan ni möblera med en säng tillsammans med avlastningsmöbel. Gott om förvaring via tre garderober med överskåp.

Det helkaklade badrummet har en mycket generös takhöjd och ett takfönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Väggarna är kaklade i svart tillsammans med ljus mosaik och natursensmosaik på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas, handdukstork och en egen tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare.

Luftkonditionering finns installerat.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 397 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,955105%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 330 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 180 kr.
I uppskattad driftskostnad för en person (en vuxen) ingår el ca 180 kr / månad samt försäkring ca 150 kr / månad. Observera att dessa kostnader varierar beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: VASASTADEN 7:17.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 54.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: 1880.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät.
Internet: Bredband finns.

Bilplats: I området finns flertalet garage. I övrigt gäller boedekort i området.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 103 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2016-06-15. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Excelsior. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Anrik fastighet med paradläge uppförd år 1880 av arkitekt Adrian Petersen under en period starkt influerad av renässansens formspråk. Därav de vackra och rikligt utsmyckade fasaderna.

År 1938 konverterades fastigheten till berömda hotell Excelsior. Tack vare sitt ypperliga läge och inbjudande atmosfär blev detta en mötesplats för artist- och konstnärseliten under ett halvt sekel. Ombyggnation till bostadsrätter startade 2006 och tillträde för köpare blev aktuellt från våren 2007.

I föreningen finns 34 st bostadsrätter fördelat på en yta om ca 2 430 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Nordic Life. Föreningen sänke avgifterna nu inför juli 2019 med ca 4,5 %. Inga kommande avgiftsförändringar inplanerade.

Kommande/gjorda renoveringar: Det finns inget större underhållsbehov de närmsta åren utan endast löpande underhåll. Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår planering inför upprustning av innergårdarna. Framöver planeras fönstermålning och en del fasadförbättringar på gård 7 och gatusidan.

Gjorda renoveringar:
2006 genomgick fastigheten en genomgripande totalrenovering och är i toppskick. Huset är grundförstärkt med pålning och gjutning av platta. Bland annat har stammar, el, tak, fasad, gård och trapphus totalrenoverats.
2010 byggdes balkonger.
2015 upprättades en underhållsplan och OVK utfördes.
2016 har det utförts fönstermålning på gård 9 samt en del fasadförbättringar.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter