Såld

Ljus gaveltvåa med 30-tals charm

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Råstensgatan 40E

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 194 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 44 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Adress:
Råstensgatan 40E,
416 54 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Med härligt gavelläge och fri vy bor ni perfekt på Råstensgatan 40E! Ni möts av en generös takhöjd som genomsyrar bostaden och gör detta till ett hem att trivas i. Vardagsrummet bjuder på generösa ytor och ger möjlighet att inreda med både soffhörna och matsalsmöblemang. Här har ni stora fönsterpartier i två väderstreck som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Vidare finner ni det mycket charmiga köket med bra arbetsyta och förvaring samt plats för matbord. I anslutning till köket finner ni bostadens sovrum med utrymme för en dubbelsäng.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även en lokal kött- och charkbutik. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3, 5 och buss 17 som tar er enkelt vidare till stadens alla hörn.

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning, Ekparkett och vitmålade väggar. Hallen ligger mitt i lägenheten och binder samma alla rum. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Ljust vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti i gavelläge. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Ekparkett och vitmålade väggar.

Fint kök med vit köksinredning och bra förvaring samt arbetsytor. Köket är utrustat med spis, ugn, fläktkåpa samt kyl och frys. Ljus och trevlig matplats invid fönstret. Parkett och vitmålade väggar.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Ekparkett och gråmålade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har ljus våtrumsmatta och vita helkaklade väggar med en ljusblå bård. Inredningen består av wc, handfat med tillhörande spegelskåp, duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 194 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 43:7.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 44 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Kålltorps Råsten 43:7.
I föreningen finns 25 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kålltorps Råsten 43:7 bildades 2010 och 2011 förvärvades fastigheten Göteborg Kålltorp 43:7 med adressen Råstensgatan 40A-E. I föreningen finns 25 lägenheter samt 1 lokal. Fastigheten besiktigades i oktober 2010 inför förvärvet. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB. Fastighetsskötsel och trappstädning sköts av Wira Fastighetsskötsel. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Nordic försäkring & Riskhantering AB. Besök gärna föreningens hemsida på https://www.kalltorpsrasten.se/.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga: Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare samt ett torkrum.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Nordic försäkring & Riskhantering AB.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar: 1996: Fastigheten genomgick en större renovering och då renoverades samtliga badrum, vattenstammarna samt kök, värmerör och vissa radiatorer. Fönsterna byttes, taket lades om, tvättstugan renoverades och dörrarna till tamburen och källaren byttes ut. Under året inreddes vinden och huset dränerades delvis om samt utfördes ny elinstallation. 2009: Fasaden målades om 2011: Ett nytt låssystem installerades 2013: Nya tvättmaskiner installerades i tvättstugan. 2014: Torktumlare i tvättstugan byttes ut. 2015: En brandbesiktning utfördes och brunnen dränerades. 2016/2017: Hela tomten dränerades, alla gångar asfalterades om, en ny gräsmatta lades och nytt tak lades till cykelställena. Även balkonger byggdes på plan två och den gemensamma uteplatsen fräschade upp. 2018: Förbättringsarbete av fasaden.

Kommande renoveringar: Föreningen planerar att renovera fasaden, när detta ska påbörjas är ej ännu bestämt.Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: I föreningen finns 2 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 660 kr/månad. I området råder fri parkering.

TV och bredband: Kabel-tv: Fastigheten är kopplad till Telia FiberLAN. Grundutbudet ingår i årsavgiften och möjlighet finns att köpa till ytterligare kanalutbud.
Bredband: Fastigheten är kopplad till Telia FiberLAN vilket erbjuder hastigheter upp till 100Mbit/s.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning