Såld

Ljus genomgångstrea med västerbalkong mot Gubberoparken

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 21A

3:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 645 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 79 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1942
Adress:
Norra Gubberogatan 21A,
416 63 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Olskroken, med direkt närhet till Gubberoparken, finner ni denna välplanerade och sociala trea med nyrenoverat kök från 2016. Lägenheten är genomgående med rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt härlig västerbalkong med utsikt mot lummiga Gubberoparken. Generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Två sovrum med lugnt läge, bra förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med tvättmaskin. Lägenheten har välbevarade detaljer som djupa fönsterbänkar i marmor och tidstypiska radiatorer i alla rum.

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Rumsbeskrivning:
Lägenheten disponeras enligt följande:

Via den gedigna säkerhetsdörren välkomnas man in i bostaden. Inbjudande hall öppnar upp mot denna väl tilltagna trea i genomgående gott skick. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder samt tre platsbyggda garderober för ytterligare förvaring. Hallen ger dessutom plats för fristående möblemang. Ekparkett och ljusgråa väggar.

Generösa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning samt ett stort fönsterparti som spider ett fint ljus in i lägenheten. Vardagsrummet har plats för både soffgrupp och matplats för stora middagssällskap. Ekparkett och ljusgråa väggar.

Nyrenoverat kök från 2016 med minimalistisk köksinredning i vitt, bänkyta i ljus stenlaminat och vitt stående kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys.

Lägenheten har två rogivande sovrum som vetter mot lummiga Gubberoparken. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och goda förvaringsmöjligheter bakom ett draperi. Ekparkett och vita väggar. Från sovrummet nås den härliga balkongen som vetter mot väster och bjuder på solens strålar under eftermiddag och kväll.

Det mindre sovrummet kan man inredas med säng och arbetshörna. Ekparkett och vita väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har sandfärgat klinkergolv och delvis helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschkabin med skjutväggar samt tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 645 kr/mån. Andel i föreningen är 4,02%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns. Lägenheten ligger på första våning med en halvtrappa upp från gatuplan och en heltrappa upp från balkongen.

Byggår: 1942.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 79 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Telia triple play (TV, bredband & IP-telefoni) ingår i avgiften.

Uteplats: Ljuvlig balkong med fritt läge mot väster och som vetter mot parken.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Göteborgs Stadsparkering hyr ut platser på Lagerströmsplatsen. För mer info, http://www.p-bolaget.goteborg.se eller tel.nr. 031-774 37 10.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 128 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett större vindsförråd samt en källarförråd utan insyn. I källaren finns även en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett cykelförråd finns på innergården.

Information Förening

Förening: Brf Gubbero.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten med beteckning Gårda 69:12 i januari 2007. Fastigheten bebyggdes 1942 och har en totalyta om 1872 kvadratmeter fördelat på 30 lägenheter, 29 av dessa upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har upprättat en underhållsplan 2014 som sträcker sig till 2029.
I dagsläget fins det inga större planerade renoveringar eller övrigt underhåll.

Gjorda renoveringar:
2007 utfördes relining av samtliga avloppstammar i kök och badrum.
2007 utfördes byte av yttertak.
2009 bytte föreningen husets elkabelstammar till el-försörjning (3-fasel), detta på grund av att stadsgasen försvann under slutet av 2010.
2009 byttes samtliga fönster till 3-glas.
2011 Samtliga ytterdörrar till bostäderna byttes till säkerhetsdörrar.
2012 byttes kallvatten- och varmvattenstammarna.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter