Såld

Citypärla med fransk balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Engelbrektsgatan 57

1,5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 129 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
37,5 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1983
Adress:
Engelbrektsgatan 57,
412 52 Göteborg

Beskrivning

En optimalt planerade studioetta med härlig fransk balkong mot innergården finns nu att förvärva. Bostaden erbjuder genomgående fina ytskikt med enhetligt golv vilket ger en naturlig bas att inreda till. Allrummet ger plats för soffa och har en avskild alkov som är perfekt för en mindre dubbelsäng. Köksdelen går i vitt med släta köksluckor och intill den franska balkongen finner ni plats för ett matbord för 2-4 gäster. Ett badrum med badkar samt bra med förvaringsmöjligheter i hallen via garderober. En perfekt första bostad, övernattningslägenhet eller för studenten!

I Lorensberg bor man mitt i storstadspulsen med allt man kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 37,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välj mellan hiss eller trapporna upp till våning 4 och ta klivet in i denna yteffketiva bostad med härlig karaktär. Inne i hallen möts ni av goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via platsbyggda garderober. Samtliga väggar i bostaden är målade i vitt och på golvet ligger ett enhetligt klickgolv i mörkt trä.

Vidare in i bostaden möts ni av en öppen planlösning i allrummet med fönster samt en franskbalkong som bjuder in dagsljuset att flöda fritt. I allrummet kan ni möblera med en soffa, bord och tv-möbel om så önskas. Köksdelen har inredning som går i vitt tillsammans med grått kakel på vägg och en bänkskiva i trä. Vitvarorna består av Spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys intill. Intill den franska balkongen har ett mindre matbord för 2-4 gäster en given plats.

I allrummet finns det även en alkov som är perfekt plats för att placera en mindre dubbelsäng.

Ett badrum i hallen med vitt kakel på vägg och mörk våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel och ett badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 129 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,6252%. Andel av årsavgift är 0,62521%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Engelbrektsgatan 57, 412 52 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Heden 26:19

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1983

Lägenhetsnummer: 77/1402

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns. Våningsplan 4 av 6.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 37,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 51. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 93 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Heden 26:19 med adress Engelbrektsgatan 57-61. 1983 uppfördes bostadshuset bestående av 93 lägenheter, 4 lokaler samt 22 garageplatser. Riksbyggen förvaltar huset enligt avtal. Byggnaden är i ett mycket gott skick.

Byggnadens totalyta är 7.589kvm varav 7.000kvm utgör lägenhetsyta och 589 kvm utgör lokalhyra.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 1 juli 2007. Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om oförändrade årsavgifter (Enligt årsredovisning 20/21).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2009-02-16. Energiprestanda 113 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Utförda renoveringar:
2000: Tvättstuga renoverades
2002: Renoverades hissarna
2004: Sattes nya säkerhetsdörrar in
2005: Ny sopsugsanläggning, sopnedkast finns på alla våningsplan.
2006: Installerades bredband genom ett fiberoptiskt nät.
2009: Målades golven i källaren om.
2009: Viss omdränering på gården genomfördes.
2010: Målades delar av trapphusen och ommålning av garaget samt fick helt ny energibesparande belysning installerad.
2012-2013: Renoveringar av gården där det blev nytt staket, ny belysning, nya planteringar och ett altandäck med sittgrupp. Föreningens elförbrukning minskade därefter med ca 27 %.
2015: Byttes två fläktaggregat till butikerna ut och därmed är samtliga aggregat utbytta.
2016: Nya maskiner i tvättstugan med digitalt bokningssystem installerades.
2018: Byggdes ett övernattningsrum för gäster som medlemmar kan hyra.
2019/2020 Insallation av tre nya hissar, Fönsterbyte vån 8, Rörspolning av stammar till badrum, Installation av ny porttelefon och Genomförd OVK.

TV och bredband: Bredband via Telenor och kabel-TV via Tele2.

Parkering: Under huset finns 22 garageplatser. Dessa följer inte med lägenheterna, utan fördelas efter en kölista allt eftersom de blir lediga.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har ett avdelat källarförråd. Hissen går ända ner. Tvättstugan ligger i markplan in mot gården och renoverades med nya maskiner under 2016.
Föreningen har även en gemensam övernattningslägenhet med kokmöjligheter att tillgå.

Skalskydd: Skyddet har förstärkts successivt under åren i flera steg. Bland annat är dörrarna in till källaren i stål och kraftigt förstärkta. I 57:ans uppgång kan källaren enbart nås genom att använda nyckelsystemet i hissen. Senast 2019 byttes alla lås i ytter - och källardörrar, vilka nu endast kan öppnas via ett nytt chipsförstärkt låssystem. Samtliga nycklar byttes därvid ut.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning