Snart till salu

Välplanerad bostad med hiss och balkong i västerläge

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Norra Gubberogatan 9

3:a Olskroken

Kortfakta

Avgift:
4 834 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
1, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 9,
416 63 Göteborg
Redbergsplatsen ligger runt knuten
Redbergsplatsen ligger runt knuten
Skatås motionscentrum
Skatås motionscentrum
Delsjö badplats
Delsjö badplats

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.johansson@lundin.se.

Högt upp i huset finner ni denna trivsamma bostad om 84 kvadrat som bjuder på fint ljus från två väderstreck och öppna, generösa ytor. Med sin smarta planlösning har man lyckats skapa ett hem som bjuder in till social samvaro. Generös takhöjd och djupa fönsternischer i sten är några av attributen som kännetecknar denna bostad. Lägenheten stoltserar även med sin härliga balkong med fantastiskt utsikt över den lummiga Gubberoparken. Gott om förvaring i bostaden. Välkommen till Olskroken och Norra Gubberogatan 9!

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt med närhet till allt! Härifrån nås centrumkärnan från gångavstånd samtidig som naturnära områden som Delsjön och Skatås. Olskroken ger ett brett utbud av gym, mataffärer samt ett flertal caféer och restauranger. Dessutom goda förbindelser från Olskrokstorget med både buss och spårvagn med täta turer.

Information Ekonomi

Avgift: 4 834 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,39%. Andel av årsavgift är 2,95%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Gårda 69:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 910.

Våningsplan: Våningsplan 1, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 84 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Bilplats: Boendeparkering gäller i området.

Information Förening

Förening: Brf Norra Gubberogatan 9-11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 56 st lägenheter varav 10 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 9-11 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:5 samt 69:6. fastigheterna består av två flerbostadshus i 6 våningar med delvis inredd vind och källare. Föreningen omfattar två uppgångar med sammanlagt 56 bostäder. Fastigheterna uppfördes 1939 och utgjorde hyresrätter fram till i juni 2015 då de ombildades till bostadsrätter. Byggnadsår för fastigheterna är 1939, tillbyggnadsår (stambyten mm) 1989.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret.
Tvättstuga återfinns på nedre botten i respektive uppgång. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Tvättider mellan kl 7-22, fördelat på fem tvättpass. Cykelförråd på nedre botten i respektive uppgång. Soprum med sortering i 9:an, hushållsavfall och matavfall i 11:an.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Enligt den ekonomiska planen planerar man att höja avgifterna med ca 2% per år (2019-04-14).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF försäkringsbolag. Ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar med egen hemförsäkring ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som grundas på en utförd teknisk besiktning med åtgärdsförslag för åren 2015-2025. Kostnaden för underhållet skall täckas av fondavsättningen.
Kommande underhåll:
Montage av nya balkongskivor/isolering under balkongerna.
Eventuell relining samlingsledning avlopp (föreningen utreder just nu resultaten av filmningen som gjorts av samlingsledningen).
Byte av termostater inkl. injustering av värme - 2019.
Nya ytskikt i tvättstugan - 2022.

Utförda renoveringar:
2018 sanering krypgrund samt sättningskontroll.
2017 filmning av avloppsstammar samt byte av trasiga maskiner i tvättstugan.
2015 renoverades båda fastigheternas hissar gemensamt av tidigare fastighetsägaren och föreningen.
1989 utfördes stambyte mm.

Parkering: Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Grundutbudet av TV-kanaler (18 st) från Telia ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Telia Öppen fiber (kan välja mellan olika leverantörer) och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, detta ingår inte i avgiften. Styrelsen utreder just nu om medlemmarna ska ha ett gruppavtal istället. I så fall kommer det att träda i kraft under januari 2020.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning