Såld

Välplanerad bostad med hiss och balkong

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 9

3:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 930 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 9,
416 63 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

I tidsenlig anda finner ni denna trivsamma bostad om 84 kvadrat en våning upp i huset. Ni erbjuds fint ljus från två väderstreck och öppna, generösa ytor. Med sin smarta planlösning har man lyckats skapa ett hem som bjuder in till social samvaro för familj och vänner. Generös takhöjd, djupa fönsternischer i sten, öppen spis (ej fungerande) och vacker fiskbensparkett är några av attributen som kännetecknar tidsepoken. Bostaden har fina ytskikt genomgående och ni erbjuds bland annat ett nyrenoverat kök med inredning från Epoq (2017), stort vardagsrum, två riktigt bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter och ett badrum med badkar. Bostaden stoltserar även med sin härliga balkong med fantastiskt utsikt över den lummiga Gubberoparken. Ett hem att trivas i, Välkomna till Olskroken och Norra Gubberogatan 9!

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt med närhet till allt! Härifrån nås centrumkärnan från gångavstånd samtidig som naturnära områden som Delsjön och Skatås. Olskroken ger ett brett utbud av gym, mataffärer samt ett flertal caféer och restauranger. Dessutom goda förbindelser från Olskrokstorget med både buss och spårvagn med täta turer.

Bostadens 84 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna att kliva in i denna trivsamma 30-tals pärla. Redan i hallen slås ni av den generösa takhöjden som är genomgående för bostaden. Hallen är rymlig och möblerbar med fri avhängning av ytterkläderna. Gott om förvaring finns via två inbyggda garderober. Väggarna målades vita 2018 och på golvet ligger tidstypisk ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Kliver ni vidare genom hallen och rakt fram möts ni av det trevliga vardagsrummet. Rymligt rum med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Det centrala i rummet är den vackra öppna spisen (ej fungerande) som är en välbevarad detalj från sin tid. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel samt en avskild placering för ett matsalsbord där en större skara vänner och familj kan samlas vid middagar eller kalas. Väggarna är målade i vitt under 2018 tillsammans med en storrutig tapet i beige och på golvet finner ni även här den vackra fiskbensparketten.

I anslutning till vardagsrummet har ni master bedroom. Ett rofyllt rum som ger gott om plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Bra med förvaringsmöjligheter via tre inbyggda garderober. Stora fönsterpartier och balkongdörren låter ljuset flöda fritt i rummet och reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet finner ni ekparkett. Från detta rum når ni även bostadens balkong i nordvästläge. Perfekt att kunna sova med öppen balkongdörr under sommarens varma månader. Balkongen erbjuder plats för bord och stolar, här kan ni njuta av den grönskande parken nedanför.

Köket, bostadens hjärta, totalrenoverades 2017 med inredning från Epoq där köksluckorna går i en ljusgrå/beige kulör med speglar. Till de har det valts ljusgrå mosaik ovan den massiv bänkskivan i ek. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Den maskinella utrustningen är också från 2017 där induktionsspisen och den inbyggda varmluftsugnen är från Bosch. Köksfläkten, inbyggd mikro och den integrerade diskmaskinen är från IKEA samt en kyl/frys i rostfritt från Samsung. Intill fönsterpartiet har ni plats för ett matbord med fyra stolar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger linoleummatta.

Bostadens andra sovrum disponeras idag som barnrum men går utmärkt som gästrum, hemmakontor alternativt klädkammare för den som önskar. Förvaringen sker bäst via två garderober. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna och på golvet ligger parkett.

Badrummet har ljusblå kakel på vägg och våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat i vitt med ovansittande spegelskåp, handdukstork och badkar med dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 930 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband 1000/1000 (fom 1 april 2020).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,39%. Andel av årsavgift är 2,95%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 463 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 213 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Gårda 69:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 910/1104.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 84 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i nordväst.

Bilplats: Boendeparkering gäller i området.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Norra Gubberogatan 9-11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 56 st lägenheter varav 10 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 9-11 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:5 samt 69:6. fastigheterna består av två flerbostadshus i 6 våningar med delvis inredd vind och källare. Föreningen omfattar två uppgångar med sammanlagt 56 bostäder. Fastigheterna uppfördes 1939 och utgjorde hyresrätter fram till i juni 2015 då de ombildades till bostadsrätter. Byggnadsår för fastigheterna är 1939, tillbyggnadsår (stambyten mm) 1989.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret.
Tvättstuga återfinns på nedre botten i respektive uppgång. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Tvättider mellan kl 7-22, fördelat på fem tvättpass. Cykelförråd på nedre botten i respektive uppgång. Soprum med sortering i 9:an, hushållsavfall och matavfall i 11:an.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen höjer avgifterna årligen med 2%, kontrollerat med föreningen 20200319.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF försäkringsbolag. Ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar med egen hemförsäkring ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som grundas på en utförd teknisk besiktning med åtgärdsförslag för åren 2015-2025. Kostnaden för underhållet skall täckas av fondavsättningen.
Kommande underhåll:
Montage av nya balkongskivor/isolering under balkongerna.
Eventuell relining samlingsledning avlopp (föreningen utreder just nu resultaten av filmningen som gjorts av samlingsledningen).
Byte av termostater inkl. injustering av värme - 2020.
Nya ytskikt i tvättstugan - 2022.

Utförda renoveringar:
2019 Filmning av rör, injustering värmesystem och brandsäkerhet.
2018 sanering krypgrund samt sättningskontroll.
2017 filmning av avloppsstammar samt byte av trasiga maskiner i tvättstugan.
2015 renoverades båda fastigheternas hissar gemensamt av tidigare fastighetsägaren och föreningen.
1989 utfördes stambyte mm.

Parkering: Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Grundutbudet av TV-kanaler (18 st) från Telia ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Telia Öppen fiber (kan välja mellan olika leverantörer) och tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, detta ingår inte i avgiften. Från och med 1 april 2020 har föreningen beslutat om ett gruppavtal för bredbandet som nu kommer ingå i avgiften. Ingen höjning av avgiften kommer ske.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning