Såld

Stor och rymlig villa med fint läge i området

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Clementingatan 7

Fiskebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Boarea:
ca 170 kvm
Byggår:
1977
Tomtarea:
ca 973 kvm
Adress:
Clementingatan 7,
426 54 Västra Frölunda

Beskrivning

Välplanerad och välskött villa i gott skick på en lugn återvändsgata med närhet till skola och förskola. Entréplan med kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till stor altan mot den insynsskyddade tomten. Två sovrum med utgång till ytterligare en stor altan med fint solläge från ett av rummen. Badrum med badkar. Övre plan med allrum, tre sovrum varav ett med härligt ljus och rymd, öppet upp till nock och utgång till balkong, perfekt för morgonkaffet. Nyrenoverat badrum med dusch. Uppvuxen lummig trädgård med sol från tidig morgon till solnedgång. Friliggande garagebyggnad med isolerat garage och verkstads-del samt gästrum med egen ingång.

Rumsbeskrivning,
Entréplan: Praktisk hall med ordentlig plats för ytterkläder och förvaring. Klinker med värmeslingor på golvet.
Kök i öppen planlösning med vardagsrummet Öppet mellan köket och vardagsrummet med utgång till den ena uteplatsen som ligger med fin morgon- och förmiddagssol. Trivsamt kök med snickerier och luckor i körsbär, påkostade maskiner i rostfritt utförande. Ordentlig matplats intill det stora fönsterpartiet som vetter mot den insynsskyddade tomten. Klinker med värmeslingor på golvet i köket. Plank trägolv i oljad ek under matsalsdelen som löper vidare ut och täcker vardagsrummet.
Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och mysig läshörna för den som önskar.
Två sovrum varav ett större med plats för dubbelsäng, golvvärme och utgång till den stora altanen med eftermiddags- och kvällssol. Hel garderobsvägg i det större sovrummet.
Fräscht badrum med hörnbadkar med massagefunktion, dusch, handdukstork och fönster. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.
Välplanerad tvättstuga med nyare maskiner. Bra förvaring och egen utgång till trädgården.
Övre plan: Allrum med öppet upp till nock, plats för arbetsplats eller tv-hörna.
Ett större sovrum med fanerträgolv i valnöt, öppet upp till nock och stora fönsterpartier med utgång till balkongen som har fin utsikt över trädgården.
Två sovrum med klädkammare i anslutning.
Nyrenoverat badrum med påkostade materialval. Dusch och takfönster. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 752 000 kr varav byggnadsvärde 2 642 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 47 000 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 30 000 kr/år, försäkring 5 000 kr/år, vatten/avlopp 4 500 kr/år, renhållning 2 500 kr/år, och hushållsel 5 000 kr/år.
Riktvärde.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning (1975-02-07) Stadsplan (1974-07-04).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Fiskebäck 61:4.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 ½ plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1977.

Storlek: Boarea ca 170 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel och trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: Isolerglasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luftvärmepump och oljefyllda elradiatorer.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

TV- och internetanslutning: Internet: Ansluten till fiber.

Tomt: Tomtarea 973 m².

Fiskebäck

I Fiskebäck kombineras skärgårdslivet med storstadslivet på ett självklart sätt. Fiskebäck, som ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, är ett område med tydlig havsprägel. Fiskebäck är namnet på den bäck och de gårdar som låg här en gång och runt vilka ett fiskeläge växte upp.

På vindlande gator med namn som Skäddegatan, Sikgatan och Makrillgatan ligger äldre och moderna villor om vartannat. Radhus, kedjehus och några flerbostadshus utgör också en del av Fiskebäcks bebyggelse.

Frölunda Torgs köpcentrum och Frölunda kulturhus ligger 5 minuters bilväg bort. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är två köpcentra i närheten. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Området är populärt bland barnfamiljer. Det finns flera förskolor att välja mellan och en grundskola, Fiskebäcksskolan. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, sjöscouting, fotboll och innebandy.

Fiskebäcks hamn är en av landets största. Södra skärgården öppnar sig precis utanför och erbjuder en härlig miljö året om. Badplatser hittar man vid Ganlet och Fiskebäcksbadet. Här finns också ett naturskönt rekreationsområde och ett vackert promenadstråk längs Eskils kanal.

Fiskebäcks trivsamma och charmiga miljö inbjuder till ett skönt och aktivt liv nära havet och storstaden. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning