Såld

Fin 3:a på vån 4 / 5 med stor balkong i västerläge

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se
Gunilla Jansson
assisterande mäklare

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Soldathemsgatan 10

Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 062 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
2012
Adress:
Soldathemsgatan 10,
415 28 Göteborg

Beskrivning

Här erbjuds en ljus och rymlig 3:a om 80 luftiga kvadratmeter på vån 4/5. Med ett högt och fritt läge utan insyn med en stor balkong i bästa västerläge som vetter mot innergården och bjuder på kvällssol och plats för umgänge. Genomgående stora fönsterpartier tillsammans med ljusa ytskikt gör att bostaden känns trivsam och fräsch. Planlösningen är öppen och social mellan vardagsrum och kök. Det finns två generösa sovrum varav det ena har en platsbyggd garderobslösning med skjutdörrar som även ger plats för en skrivbordshörna om så önskas. Helkaklat badrum med dusch samt tvättmaskin och torktumlare.

Dessutom en stabil bostadsrättsförening med god ekonomi. På andra sidan gatan byggs nu ett handelscentrum där bl.a. livsmedelsbutik och gym som kommer att öppna till våren. Några minuter bort finns fina grönområden samt Gamlestadens centrum som erbjuder en blandning mellan butiker, apotek, vårdcentral, restauranger och caféer. Även Göteborgs nya sportarena finns på promenadavstånd och kan erbjuda bl.a. gym, flera sporthallar, skidanläggning, idrottskola m.m. Knutpunkten Bellevue ligger endast några hundra meter bort där flera spårvagns- och busslinjer går och man kan cykla till centrala Göteborg på knappa 10 minuter. Välkomna att anmäla ert intresse!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 062 kr/mån. i månadsavgiften ingår värme och kallvatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,9322%. Andel av årsavgift är 1,9322%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 792 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 262 kr, vatten/avlopp 132 kr och hushållsel 398 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kviberg 741:182.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31303/1303.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 2012.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 80 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Tripple Play.
Internet: Fiber via Telia Tripple Play, 100/100 Mbit/s.

Uteplats: Stor balkong om 13 kvm i västerläge med sol från lunch till kväll. Det är tak över och trätrall lagt på betonggolvet vilket gör den mycket mysig.

Bilplats: Föreningen har 44 st parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar 350 kr/mån. Det är separat kö till dessa.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 66 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.

Övrigt: Utöver månadsavgiften tillkommer fasta tillägg på 268 kr/månaden som avser:
bredband och TV: 216 kr
Avläsning för varmvatten 17 kr
Filter för elementen 35 kr.

Information Förening

Förening: Brf Åkerbäret. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 58 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Åkerbäret innehåller sammanlagt 58 lägenheter med en kvadratmeteryta på 3 937 kvm på adresserna Soldathemsgatan 8-10, 28-30 och inflyttning skedde när husen stod färdigbyggda, vilket var i slutet av 2012 tom årsskiftet 2013/2014. Kvarteret Kvibergs Hage består av tre separata femvåningshus, varav två av dessa hus tillhör Brf Åkerbäret. Totalentreprenör har varit JM AB, idag har Bredablick tagit över förvaltningen. Fastigheten är befriad från fastighetsavgift de första femton åren. Detta utgår från föreningens värdeår som är 2012.

Gemensamma utrymmen: Det finns barnvagnsrum, städrum och rullstolsförråd finns i källaren på Soldathemsgatan 28-30. Cykelrum finns i källaren på grannfastigheten Soldathemsgatan 2-6 (Brf Havtornet).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: 2018: Den röda färgen på fasaden har målats om. Detta är ett garantijobb som JM utförde. OVK-besiktning har utförts. Rensning och injustering av ventilationssystem. Målning av källargolv.
2017-2018: 5-års besiktning.

Gårdsplats: Gemensam innergård mellan husen tillsammans med Brf Havtornet, Brf Västra Åkanten och Brf Östra Åkanten. I dagsläget ansvarar JM för skötsel av gården.

Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida www.brfakerbaret.se.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning

Counter