Såld

Fantastisk enrummare med balkong och Chalmers som granne

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vidblicksgatan 1

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 080 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 36 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Vidblicksgatan 1,
412 57 Göteborg

Beskrivning

Äntligen har just du möjligheten att bli ny ägare till denna drömetta på Vidblicksgatan 1! Här bor du på en av stans bästa adresser bara ett stenkast från Chalmers, Avenyn och Göteborgs evenemangsstråk. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusinsläpp från tydliga fönsterpartier och generös takhöjd som bidrar till en luftig atmosfär. Ljusa väggar och fina golv såsom fiskbensparkett lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Allrummet erbjuder plats för såväl soffhäng som en sovplats. Modernt kök med noga utvalda materialval och generös arbetsyta, tillåter matlagning likväl som storbak. Till sist har ni ett ljust och fräscht badrum. Balkongen ut mot gatan borgar för många magiska sommarkvällar! Väl tilltaget källarförråd och hiss är ett stort plus.


Nedre Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.

Här bor ni i en stabil BRF med god ekonomi. Två hyresrätter finns kvar som en dold tillgång i föreningen.

Välkommen på visning och välkommen hem!


Bostadens 36 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hallen på Vidblicksgatan fungerar som lägenhetens nav med goda förvaringsmöjligheter för säsongens kläder och skor i form av tre garderober direkt på vänster sida. På höger sida hittar man det stilrena badrummet. Badrummet är utrustat med dusch, WC, handfat samt ett stort badrumsskåp som möjliggör tacksam förvaring. Tack vare den kromade handdukstorken kan du alltid se fram emot en varm handduk efter duschen.


Hallen leder sedan in till vardagsrummet till höger. Tack vare lägenhetens disposition ryms soffa, tv-hörna, säng och skrivbord. Orginaldetaljer såsom den välbevarade fiskbensparketten, gjutjärnsradiator och fönsterbänkar i marmor skapar en autentisk känsla av att man blivit träffad av historiens vingslag. Från vardagsrummet når ni bostadens trivsamma balkong i fritt läge med makalöst trevlig uppsyn över anrika Gibraltargatan och Vidblicksgatan, här blir man ordentligt bortskämd med eftermiddagssol efter en slitsam dag på jobbet eller i skolan. Det moderna Puustelli köket med en gedigen granitbänkskiva är en fröjd för inredningsfantasten såväl som mästerkocken. Utrustningen består av kyl/frys, ugn med induktionshäll och diskmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 080 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband (Com Hem 100/10).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,1332%. Andel av årsavgift är 2,1332%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 7:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 00018.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns.

Byggår: 1936.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 36 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Via Com Hem. Internet: Com Hem 100/10.

Bilplats: Föreningen har 5 st p-platser, kostar ca 625kr/mån dessutom 2 garage, kostar ca 1550 kr/mån. Till dessa är det separat kö.

För den som är folkbokförd på adressen finns det tillgång till boendeparkering inom område S.

Information Förening

Förening: Brf Grönsiskan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 25 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Johanneberg 7:1 som består av 25 bostäder varav 2 st utgör hyresrätter och 1 st lokal. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Nordic.

Utfört underhåll
1985 ROT renovering
2007 Entrén, trapphusen, nya dörrar mot gatan och innergården
2007 Hissen har renovertats såväl invändigt som maskineri och el.
2009 OVK
2011 Översyn av tak
2014 OVK

Se bifogad årsredovisning för mer information.

Renoveringar under 2018:
- Renoverat föreningens lokal
- Renoverat föreningens tvättstuga
- Bärande pelare i källaren
- Dränering av gårdssidan
- Byggt om soprum till barnvagnsrum


Kommande underhåll
Föreningen följer en 20-årig underhållsplan.
Fönster inom en 10-års period


Föreningen är delaktig i Grönsiskans samfällighetsförening gällande gården med övriga fastigheter i kvarteret. Gården med sittplatser och utrymme för grillning är tillgänglig för samtliga medlemmar i föreningarna inkluderad i samfälligheten.
Föreningen har två städdagar per år då medlemmarna samlas och städar upp i och omkring huset.

En stabil och mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Förvaltning sköts av Fastum (ekonomiskt) och Wira Fastighetsskötsel AB (tekniskt).
Årligen avsätts medel till underhållsfonden inför kommande åtgärder.
Föreningen har fyra lån hos SEB med rörliga räntor.

För mer information kontakta mäklaren samt se bifogad årsredovisning.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning