Välkommen till

Skanstorget 4A

Skanstorget 4A
2:a Linnéstaden

Sekelskiftesdröm i toppskick med härlig balkong & fin utsikt

Mitt emellan Vasa & Linné finner vi denna vackra, insynsfria och charmiga sekelskifteslägenhet högt upp i huset om två rum och kök i absolut toppskick. Lägenheten har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Det handmålade köket från Marbodal med vitvaror från exklusiva Lofra gifter sig fint mot den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. Ljuset strömmar in genom höga fönster i djupa nischer, och utsikten i väster mot Skansberget och Skansen kronan är fantastisk året om. Sekelskiftets elegans finns kvar, sovrummet och smidesbalkongen ligger mot den lugna innergården. Höga fotlister, profilerade foder, massiva spegeldörrar, detaljrika stuckaturer och ståtlig kakelugn i original. Allt från när huset byggdes. Bostaden totalrenoverades 2017. Hiss finns.

Läget är mycket angenämt, och i grannskapet myllrar det av kaféer, restauranger, boutiquer och gallerier. På andra sidan Skanstorget har Skansbergets odlarförening pallkragar för stadsodling. Välkommen på vinsing!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Hall

Redan i hallen möts man av bostadens generösa takhöjd och här finns gott om plats för avhängning. Väggarna är vita och golvet pryds av ett vackert brädgolv.

Vardagsrum och Kök

Lägenheten har en öppen planlösning med vardagsrum och kök. Det är stort och trivsamt rum där de bevarade listerna, stuckaturen ger en vacker inramning. Ljuset strömmar in genom höga fönster i djupa nischer, och från härifrån har man fantastisk utsikt mot Skansen kronan och dess grönskande berg och i ett av rummets hörn ståtar en vacker kakelugn. Väggarna är vitmålade i klassisk äggskal och de stiliga brädgolven är slipade och lackade 2017. Vardagsrummet bjuder in till umgänge, och det finns gott om plats för både soffgrupp och matbord för stora middagar i goda vänners lag.

Det tidsenliga köket från Marbodal har handmålade, luckor och lådinsatser i trä. Det är även rejält tilltaget med arbetsyta, och bänkskivan är i vacker kalksten. Utrustningen består av Induktionsspis, inbyggd varmluftsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Spisen från Lofra rymmer två ugnar med integrerat rotisserie och pyrolys. Alla vitvaror är från exklusiva Lofra förutom mikron som är från Samsung.

Sovrum
Sovrummet är beläget mot den tysta lummiga innergården. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med nattduksbord och tack vare lägenhetens lugna läge sover man gott om natten. Rummet är varsamt renoverat och har samma vackra brädgolv som i övriga rum. Också här ger originalsnickerier såsom stuckatur, foder och höga fotlister en vacker inramning. Den vackra smidesbalkongen är en härlig förlängning av rummet, och här njuter man av solen från morgonstund till strax efter lunch.

Badrum
Det stilfullt renoverade badrummet inrymmer dusch från exklusiva Tapwell, handfat från Tapwell med platsbyggd kommod i betong och ek, tvättmaskin & torktumlare från Bosch och WC. Väggarna är klädda med ljusgrått kakel och golvet är belagt med matchande klinkers med golvvärme under. Här finns dessutom en platsbyggd förvaringshylla i massiv ek.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden/Annedal
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området samt utmärkt dagligvaruhandel. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta