Såld

Trea med stor potential, inglasad balkong i västerläge

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ridspögatan 6C

3:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 336 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Ridspögatan 6C,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Med lugnt läge högst upp i huset ligger denna välplanerade genomgångstrea med ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck och inglasad balkong i sydvästläge. Lägenheten har visst renoveringsbehov, förutom badrummet som är renoverat i samband med stamrenoveringen. Lägenheten har även separat toalett vilket underlättar i vardagen. Här bor ni i populära HSB Brf Korndahl. Inre reparationsfond finns på drygt 11 000 kr!

Åby är ett barnvänligt område som ligger centralt i Mölndal med närhet till äventyrsbad och motionshall. Kort gångavstånd till Mölndals centrum med nybyggda Mölndal Galleria som har ett stort utbud av allt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt en nybyggd näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Där finns även en hinderbana och två boulebanor. Goda kommunikationer och området har även ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Lägenhetens 78 kvm disponeras enligt följande:

Hallen är väl tilltagen med förvaring i en platsbyggd garderob. På golvet ligger plastmatta och väggarna är tapetserade.

Praktiskt parallellkök med vita spegelluckor och diskbänk samt bänkskiva. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Köket erbjuder bra arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. Invid fönstret ryms en matplats för fyra till sex personer och härifrån nås även lägenhetens inglasade balkong i västerläge. På golvet ligger plastmatta och väggarna är tapetserade.

Stort vardagsrum med härliga sällskapsytor som kan inredas med både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet nås såväl köket som ett av sovrummen och hallen. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med en fönstersmyg i marmor. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är tapetserade.

Lägenheten har två stora sovrum som båda har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober. Stora fönster med lugnt gårdsläge bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot grönska. På golvet ligger plastmatta och väggarna är tapetserade.

Badrummet är helkaklat med vita väggar och bård samt grått klinkergolv. Inredningen består av handfat, spegelskåp, duschkabin och skåp. Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och dagsljus. Golvvärme är installerat.

Lägenheten även en separat toalett med ljus plastmatta och tapetserade väggar. Här finns wc, handfat samt spegelskåp.

En överlåtelsebesiktning kommer att utföras på föreningens räkning mellan kontrakt och tillträde. Eventuella fel eller brister ligger på köparens ansvar att åtgärda.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 336 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg för tv, bredband och telefoni om 245 kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 11 117 kr. Andel i föreningen är 0,37396%. Andel av årsavgift är 0,34451%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 556 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 411 kr.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 147/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr.

Bilplats: Föreningen har 150 parkeringsplatser, 45 parkeringsplatser med eluttag samt 120 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag 120 kr/mån och garage 190kr/mån. Tillgängligheten på p-platser och garage varierar hela tiden.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 120 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-06-26. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns 12 tvättstugor samt 1 grovtvättstuga. Det finns även källarförråd, cykelrum, gästlägenhet, fritidslokal samt en aktivitetslokal med gym, bastu och solarium. Gård med lekplats och grillplats.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 som innefattar adresserna Ponnygatan 1A-7B; Ridspögatan 2A-8B, 1A-7B; Skrittgatan 2A-8B.
Föreningen består av 323 bostadsrättslägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns 12 tvättstugor samt 1 grovtvättstuga. Det finns även källarförråd, cykelrum, gästlägenhet, fritidslokal samt en aktivitetslokal med gym, bastu och solarium. Gård med lekplats och grillplats.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick, dock är föreningen fortfarande en HSB- förening. Detta medför att föreningen kräver medlemskap via HSB för att kunna godkänna nya medlemmar. Vid årsskiftet 2017/2018 sänkte föreningen avgifterna med 2%. Föreningen höjde avgifterna med 3% i april 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Budgeten inför 2020 sätts i november.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en upprättad 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen. Framöver planerar man att utföra en OVK-besiktning av ventilationen samt fortsatt byte av kall- och varmvattenrör på resterande adresser. Tidsplan är ännu ej bestämd. I övrigt är inga stora renoveringar inplanerade.

Gjorda renoveringar:
2000 Balkongerna byggde ut och inglasades
2003-2007 Renovering av badrum och avloppsstammar
2010-2012 Fönsterbyten
2015 Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon
2017 Utbyte av entrépartier har slutförts.
Våren 2019 byttes varm- och kallvattenrör på Ponnygatan.
Övrigt utfört underhåll:
Upprustning av trapphus och tvättstugor.

Parkering: Föreningen har 150 parkeringsplatser, 45 parkeringsplatser med eluttag samt 120 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag 120 kr/mån och garage 190kr/mån. Tillgängligheten på p-platser och garage varierar hela tiden.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.
Medlemskap hos HSB Mölndal krävs för samtliga ägare. Ansök direkt via HSB Mölndals hemsida.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning

Counter