Såld

Milsvid utsikt över hamninloppet och två fantastiska balkonger

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bratteråsbacken 37

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 897 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
7/8, hiss
Byggår:
2008-2009
Adress:
Bratteråsbacken 37,
417 62 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker den där bostaden med det lilla extra! På högsta originalplanet i den gamla mjölkvarnen från 1914 har ni chans att förvärva denna tvåa med två härliga balkonger och milsvid utsikt. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som tillsammans med vackra fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp och härlig rymd. Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag och här ifrån når ni den första av två balkonger. Utsikten talar för sig själv och här kan ni möblera med loungegrupp för att kunna sitta ned och njuta. Stilrent kök i vitt med goda förvaringsmöjligheter och plats för matbord. Det rofyllda sovrummet är en utmärkt plats för avkoppling tillsammans med den andra balkongen som ni kan njuta av. Till sist finner ni ett helkaklat badrum intill hallen med en kombinerad tvätt - och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. En bostad för er att trivas i!

Här bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Bostadens 62 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt hissen ta er upp till våning 7 av 8 i denna fantastiska tegelbyggnad innan ni tar klivet in i hallen. Ni möts av en härlig rymd, ljusa ytskikt tillsammans med ljusflödet från stora fina fönsterpartier. I hallen finner ni en naturlig plats för ytterkläderna och för ytterligare förvaring finner ni en klädkammare lite längre in. För er som önskar mer förvaring finns det möjlighet till mindre möblering i hallen.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Otroligt vackra fönsterpartier med djupa nischer bjuder på rikligt med ljus tillsammans med balkongdörren. Bostaden erbjuder inte bara en utan två balkonger. Den första, ta klivet ut från vardagsrummet och njut. Milsvid utsikt med allt från hamninloppet till Masthuggskyrkan. Högt fritt läge där ni kan möblera med en loungegrupp och sitta ned för att njuta av en härlig frukost, eller varför inte ett glas vin till kvällen. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel. Samtliga väggar är målade i vitt och på golvet löper ekparkett tröskelfritt.

Vardagsrummet övergår i köket i en halvt öppen planlösning för att nyttja ytan på bästa sätt. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med grått kakel på vägg och en mörk bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Intill fönsterpartiet har ett matbord för fyra en given plats.

Det rofyllda sovrummet är en perfekt plats för avkoppling. Här finner ni plats att möblera med en stor dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Bra förvaringsmöjlighet för kläder och skor via en klädkammare. Stora vackra fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp tillsammans med balkongdörren. Väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondvägg i kalkfärg som bidrar till ett härligt lugn. Från denna del av bostaden når ni den andra balkongen. Möblerbar med bord och stolar samt en utmärkt plats för odling av växter och kryddor.

Intill hallen finner ni det helkaklade badrummet med golvvärme. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet finner ni stora klinkerplattor i mörkgrått. Inredningen består av WC, handfat i vitt med kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med glasvägg, handdukstork och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 897 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,65%. Andel av årsavgift är 2,64985%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 270 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 120 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: SANNEGÅRDEN 7:8.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 282.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 8, hiss finns.

Byggår: 2008-2009.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Uteplats: Två balkonger.

Energideklaration: Energiprestanda 120 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2012-12-09.

Information Förening

Förening: Brf Mjölner på Norra Älvstranden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 33 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Mjölner på Norra Älvstranden förvärvade 2006 fastigheten Sannegården 7:8 med adress Bratteråsbacken 37 och 39. I föreningen finns 33 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. JM har renoverat fastigheten med originalbyggnation från 1914. Lägenheterna var inflyttningsklara 2009.

Besök gärna föreningens hemsida: http://brfmjolner.se/index.html.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns barnvagnsrum samt cykelrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi är god och bygger på en solid grund. 2018 sänktes avgifterna med 5% efter en omförhandling av ett av lånen som resluterade i lägre räntekostander.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2014 till 2043.

Planerat underhåll:
2019: OVK Ventilation
2019: Dammbindning golv barnvagnsrum
2019: Dammbindning golv fläktrum/uc
2019: Översyn tegel fasader
2019: Bättring sockel
2020: Målning av golv i lägenhetsförråden
2020: Målning väggar entréer
2021: Tvätt och oljning trall takterasser
2022: OVK Ventilation
2022: Energideklaration

Utförda renoveringar:
2016 OVK.
2017 tvätt och oljning av terrasser.

Parkering: Föreningen förfogar vi över 20st kall-garage platser och 2019 års avgift är 900kr/mån där 1 står i kö, kontrollerat med föreningen 20190614.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät: kanal Digital. Analogt utbud ingår i avgiften. Digitalt utbud tecknas mot Canal Digital
Bredband: "Fiber" Itux stadsnät. Avtal kan tecknas med flera olika leverantörer. Betalas separat av varje medlem.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Juvelen. Föreningens andel är 22,1%.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning