Såld

Ljust gavelläge med solig balkong

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nilssonsberg 13

2:a Linné / Annedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 866 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52,1 kvm
Våning:
7/9, hiss
Byggår:
1977
Adress:
Nilssonsberg 13,
411 43 Göteborg

Beskrivning

I attraktiva kvarter med Linnéstadens charmiga myller strax utanför porten ligger denna mycket välplanerade 2:a. Eftersökt gavelläge med härligt ljusflöde från stora fönsterpartier och balkong i soligt söderläge. Socialt planerade kvadratmeter med härliga ytor i det stora vardagsrummet. Smakfullt renoverat badrum och goda förvaringsmöjligheter. Här bor ni med innerstadens restaurang- och kaféliv några minuter bort. Både Slottsskogens och Änggårdsbergens grönska och rekreation nås efter en kort promenad. Goda kommunikationer strax utanför tar dig enkelt vidare genom staden.

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni kliver in i en rymlig och ljus hall tack vare den öppna planlösningen. I hallen kan ni möblera med avlastningsmöbel eller göra en arbetshörna. Häng av ytterkläderna i den stora skjutdörrsgarderoben och kliv på.

Vardagsrummet öppnar upp sig. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Här finns olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett matbord för minst fyra sittande gäster. På golvet ligger laminat.

I en halvt öppen planlösning från vardagsrummet har ni köket. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen via både över- och underskåp. Inredningen går i svart med släta köksluckor tillsammans med grå mosaik på vägg och mörkare bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys i vitt. Den härliga utsikten över Skansen Kronan från köket kan ni njuta av när ni förbereder maten.

Ett rofyllt sovrum ger plats för avkoppling i en dubbelsäng. Förvaringen av kläder och skor sker bäst via en skjutdörrsgarderob. Från denna del av bostaden når ni även den härliga balkongen i högt fritt läge med grönska. Sitt ned här och njut av morgonkaffet eller ett glas vin kvällstid under våren och sommarens varma månader.

Intill hallen har ni ett helkaklat och renoverat badrum. Vitt kakel på vägg och ljusgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt och ovansittande spegelskåp, duschhörna med glasdörrar och en handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 866 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,1895%. Andel av årsavgift är 0,19%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: ANNEDAL 23:20.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: B0712/1202.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 9, hiss finns.

Byggår: 1977.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 52,1 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Uteplats: Balkong i soligt läge!

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 181 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-01-29.

Information Förening

Förening: Brf Körsbäret 19-21. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 374 st lägenheter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Körsbäret äger fastigheterna Annedal 23:19-21 och består av 374 lägenheter och 6 uthyrningslokaler fördelade i tre huskroppar belägna på Nilssonsberg i stadsdelen Annedal/Linnéstaden. Entréerna till området finns på Övre Husargatan, Brunnsgatan samt Västergatan. Den totala lägenhetsytan är ca 30 352 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns fyra tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns samlingslokal, Kärnan, som medlemmarna kan hyra för 500 kr/dygn. Det finns även ett övernattningsrum, mattpiskrum, cykel- och barnvagnsrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Primär fastighetsförvaltning AB. Föreningen höjer årligen avgifterna för 3 % fram till 2022 för framtida renoveringar. För mer information besök: www.korsbaret.se.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en utarbetad underhållsplan som sträcker sig till år 2063. Underhållsplanen är bedömningar styrelsen har gjort från de förutsättningar som finns för dagen och kan komma att revideras under de kommande åren, beroende på förslitningstakt och ekonomiska resurser. Den följs upp i samband med styrelsens budgetarbete varje år. Föreningen planerar att renovera fasad och fönster. Föreningen planerar även att utföra ny OVK och göra en översyn samt impregnering av tegel på fasaden. Inga beslut tagna i dagsläget. Fönsterbyte är planerat till ca år 2020 och stambyte är planerat till ca år 2025. Föreningen utför löpande kontroll av brandskydd, hissar, portar m.m. För mer information om föreningens underhållsplan, se hemsidan.

Kommande renoveringar:
Fönsterbyte ihop med fasad och takrenovering är planerade att ske år 2018 – 2021. Detta är utfört och klart på Nilssonsberg 1-15
Stambyte är planerat till ca år 2025.

Genomförda renoveringar:
1991 Renovering tak.
2003-2005 Renoverades hissar.
2004 Renoverades fasaden.
2004-2005 Renoverades balkonger.
2010-2011 Byttes ytterdörrarna ut mot säkerhetsdörrar.
2011 Renoverades en av föreningens tvättstugor.
2012 Renoverades resterande tre tvättstugor.
2014 Installerades nytt inpassagesystem och porttelefoner samt OVK för samtliga lägenheter och lokaler.
2015 Ombyggnad uteplatser. Nytt inpassagesystem med nya porttelefoner Nytt elektroniskt bokningssystem för tvättider. OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016: Projektering för byte av belysning i trappuppgångar och korridorer. Projektering för byte av undertaksplattor i korridorer.
2017 Renoverades övernattninsgrummet.

Parkering: Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering 2019 är 950kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser.

TV och bredband: Kabel-TV, bredband: Kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telia Fiberlan.

Annedal

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning