Såld

Ljus och väldisponerad etta i hjärtat av mysiga Kålltorp

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Forsstenagatan 2C

1:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 487 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1936
Adress:
Forsstenagatan 2C,
416 51 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till lugna Forsstenagatan i Kålltorp som har ett perfekt läge med närhet till såväl grönskande Delsjöområdet som till Göteborgs centrum. Här ligger denna rymliga etta med fint ljusflöde från fönster i två väderstreck och generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd. Lägenheten erbjuder ett lättmöblerat luftigt allrum, renoverat kök med fina materialval samt helkaklat badrum.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan och evenemangsstråk lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma med fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med bland annat ICA Kvantum, fiskbil och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan Tullen och Glenn lockar de flesta Kålltorpsborna med sina menyer och trevliga uteserveringar. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. 17-bussen går ca 100 meter bort.

Lägenhetens 38 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Vid entrén ligger grått klinkergolv men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Rymligt kök med köksinredning i vitt som kombineras med bänktor i ljusgrått och grått stänkskydd. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och utgörs av hällspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Gott om förvaringsmöjligheter i både skåp och lådor. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Ljust allrum som kan inredas med soffa, säng och övrigt möblemang. Förvaring finns i form av en dubbelgarderob.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med infälld belysning, dusch med vikdörrar i klarglas samt både handdusch och taksil.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 487 kr/mån. I avgiften ingår vatten, värme och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg ca 165 kr/mån tillkommer för bredband & IP-telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,67%. Andel av årsavgift är 3,67%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 312 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 115 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 16/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1936.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 149 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-02-12.

Information Förening

Förening: Brf Forsstenagatan 2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 28 st lägenheter varav 6 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Forsstenagatan 2 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Göteborg Kålltorp 56:8 med adressen Forsstenagatan 2 A-D samt tillhörande mark. Fastigheten byggdes 1936 och består av tre våningar med källare samt vind som inreddes med fyra lägenheter 1999. Fastigheten har 28 lägenheter, varav ca 6 upplåts med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare & mangel (bokas via tvättavla mellan kl. 8-11-14-17-20), stort torkrum (tillgängligt t o m en timme efter bokad tvättid), cykelförråd, samt uteplats med grill. Alla lägenhetsinnehavare har tillgång till varsitt källarförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Avgifterna höjdes med 5 % i samband med årsskiftet 2019. Det kan bli aktuellt att höja avgiften ytterligare år 2020 för att kunna möta kommande års räntehöjningar och utgifter men något beslut finns inte i dagsläget.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektiv bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som skapades våren 2017. I dagsläget finns inga större kommande renoveringar.
Sen våren 2019 har föreningen utfört ett stambyte samt renovering av badrum. Målet är att entreprenaden i största del ska vara färdig i början av juli 2019. De 16 (av föreningens 28) lägenheter som inte har byggts på vinden eller renoverats under de senaste åren berördes av stambytet.
2020 planeras skrapning och målning av fönster.
2021 armaturer i trapphus.
2024 smörjning, justering och målning av dörrar.
Utförda renoveringar:
1974 stambyte inklusive badrumsrenovering.
1987 fönsterbyte.
1990-talet därnering baksida och gavel mot norr.
1999 byggnation av vindslägenheter samt omläggning av tak.
2010 nya elstigare till lägenheterna.
2012 byte av entrédörrar samt målning av fönster och fasad.
2012-2015 renovering av åtta lägenheter inkl badrum och kök.
2014 omdränering av entrésida och gavel mot söder.
2018 installerades nya portlås med kod och taggar.
2019 utfördes OVK samt energideklaration.

Parkering: Föreningen förfogar över 17 parkeringsplatser bredvid huset som hyrs ut till boende för 245 kr/mån. I dagsläget är föreningens p-platser fullbelagda. Kösystem tillämpas. Vid mån av plats hyrs de även ut till utomstående för 300 kr/mån + 200 kr i uppläggningsavgift (inkl moms), men om boende står i kö sägs utomståendes platser upp med en kalendermånads varsel.

I området finns även fri parkering längs med gatorna.

TV och bredband: Tv via Comhem vars analoga utbud ingår i avgiften. Internet via Bredbandsbolaget/Telenor (100/100 Mbps fiber inkl. fast IP-telefoni), tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till avgiften om ca 165 kr/mån.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning