Såld

Välplanerad med balkong i söderläge

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ostgatan 16

4:a Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 567 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 83 kvm
Våning:
2/9, hiss
Byggår:
1961-1964
Adress:
Ostgatan 16,
412 75 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en genomtänkt och renoverad fyra med flera bekvämligheter samt härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Stort vardagsrum med utgång till balkong i soligt söderläge. Smakfullt renoverat kök med tidlösa materialval och kvalitativa vitvaror i rostfritt utförande. Tre bra sovrum med fina ytskikt. Renoverat och stambytt badrum i föreningens regi 2008 med egen tvättmaskin.

Stabil HSB-förening där bredband ingår i avgiften. Föreningen har flera gemensamhetslokaler samt bra parkeringsmöjligheter.

Kallebäck ligger med behagligt avstånd till Delsjöns naturreservat med vackra strövområden, motionsspår, bad och Delsjö golfklubb. I närområdet finns mataffär, pizzeria och förskola. Kallebäck är strategiskt beläget för den med bil då man snabbt kommer ut på både E20 och riksväg 40. Goda kommunikationer med buss 50 som trafikerar området och tar ca 15 minuter in till centrum samt gångavstånd till spårvagnshållplatsen vid Mölndalsvägen som trafikeras av linje 2 och 4.

Välkommen på visning och välkommen hem.

De 83 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt mycket goda förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober med skjutdörrar.

Köket är en fröjd för såväl inredningsfantasten som mästerkocken. Modernt med fina materialval och utrustning i rostfritt stål. Köksinredning i dramatiskt svart kombineras med bänkytor i vit melerad bänkskiva. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin, integrerad kombination av kyl och frys. I köket ryms en trevlig matplats för vännerna och familj. Ett fönster bidrar med fint ljusinsläpp.

Stort vardagsrum med ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till en balkong i söderläge. Här kan man med enkelhet inreda med soffgrupp, matsalsbord och tv-hörna för fredagsmyset.

I lägenhetens största sovrum ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå eller arbetshörna. Ett fönster bidrar med fint ljusinsläpp.

De två mindre sovrummen kan inredas med säng och arbetshörna.

Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2008. Grått klinkergolv och ljusgrå helkaklade väggar med en grå bård. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel, handdukstork, vägghängda förvaringsskåp, härligt badkar samt tvättmaskin som underlättar vardagsbestyren.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 567 kr/mån. Inklusive värme, vatten, kabel-tv och 250Mbit/s bredband via fiber.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,25111%. Andel av årsavgift är 0,25111%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kallebäck 7:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 225.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 9, hiss finns.

Byggår: 1961-1964.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 83 m². areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Gruppavtal via Bredbandsbolaget. TV, IP-telefoni och bredband ingår i avgiften. Internet: Gruppavtal via Bredbandsbolaget. TV, IP-telefoni och bredband ingår i avgiften.

Uteplats: Balkong i härligaste söderläge.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, föreningslokal, gästlägenhet, hobbyrum och tvättstuga. Tvättstugan nås med hiss från lägenheten.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kallkällan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 444 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 7 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och föreningen äger sju bostadshus på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Adresserna är Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Sammanlagt finns 444 st. bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Föreningen har även 7 st. lokaler.

Fastigheterna har en total lägenhetsyta om ca 31 736 kvm och 744 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under många år har föreningen haft oförändrade avgifter, men inför att föreningen ska förnya tomträttsavtalen 2019, 2021 och 2022 kommer höjningar att ske. Styrelsen har gjort revidering och kommit fram till en plan för stegvis höjning under de närmast kommande fem åren. Avgiften kommer att höjas med ca 1,5% från och med 2019.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en god strategi och en väl utarbetad underhållsplan. Under kommande år kommer löpande planerade underhållsåtgärder att vidtas enligt underhållsplan. Föreningen kommer med start i januari 2019 starta hissprojektet. Planen är att man gör 8 hissar per år, troligtvis 5 på våren och 3 på hösten. Detta arbete beräknas ta ca 2 år. Entréer samt trapphus kommer även de att målas om men först efter den planerade hissrenoveringen.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Byte av stammar och samtliga badrum. Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.
2010: Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.
2012: Byte av belysning i trappuppgångar och på våningsplan. Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter.
2013: Renovering av samlingslokalens kök. Förändrad sophantering.
2014: Takomläggning på Ostgatan 18-22 och Gräddgatan 6-10. Fibernät har installerats. Påbörjad renovering av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A (klart 2016).
2016: Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13. Renovering av norrgavel på Kallebäcksgatan 11A och 13A. Renovering av tvättstugorna och byte av avloppsstammar i bottenplattan. Under 2017 avslutades renovering av de kvarstående tvättstugorna samt även byte av avloppstam i bottenplattan för block 3 och 6.
2017: Renovering av tvättstugorna.
2017: Ombyggnaden av lokalerna.
2018: Projektering av hissarna inför byte.

Övrigt: Från och med 2018 vill föreningen gärna träffa nya köpare för att infomera om föreningen inför godkännande av medlemskapen.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning