Snart till salu

Mysig etta med en stor dos charm & alla bekvämligheter

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Vidblicksgatan 3

1:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
1 969 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Vidblicksgatan 3,
412 57 Göteborg
Föreningens gemensamma takterrass
Föreningens gemensamma takterrass

Lundin Värdering

Boka nu
Grönskande uteplats på innegården
Grönskande uteplats på innegården
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Vacker arkitektur signerad Albert Liljenberg
Vacker arkitektur signerad Albert Liljenberg
Ett stenkast från Chalmers
Ett stenkast från Chalmers
Vackra näckrosdammen
Vackra näckrosdammen
Knutpunkten Korsvägen
Knutpunkten Korsvägen
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Välkomna till en fantastiskt mysig etta som har väldigt centralt läge med närhet till Chalmers, restauranger, stadsliv och grönskande parker. Bostaden har stor dos charm och alla bekvämligheter samtidigt som den genomsyras av ett fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och härlig balkong mot den lummiga innergården. Genomgående ljusa väggar och fina golv såsom fiskbensparkett lämnar en neutral bas för att inreda efter. Kök och badrum är renoverat 2017 och allrummet erbjuder plats för såväl soffhäng som sovplats. Välskött förening med engagerad styrelse, god ekonomi och låga avgifter. Väldigt fin innergård och gemensam takterrass till medlemmarnas fria förfogande.

Information Ekonomi

Avgift: 1 969 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,71%. Andel av årsavgift är 3,48112%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1936.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 131 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-10-28.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Vidblicksgatan 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 20 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Vidblicksgatan 3 äger fastigheten Johanneberg 7:2. Byggnaden är i ett mycket gott skick och man följer en ny reviderad underhållsplan.

Gemensamma utrymmen: Föreningen erbjuder en fin innergård med altan och sittplatser samt en gemensam takterrass med grill och infravärme. Gemensam tvättstuga finns i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt mangel. I föreningen finns även en övernattningslägenhet som är belägen i källaren.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Avgifterna sänktes med 10% 1/1 år 2020. Föreningens lokal såldes som råyta 2020 (kommer byggas om till lägenhet av köparen 2021) och tack vare det så kunde man amortera av 850 000kr på sina lån. Nya stadgar antogs våren 2020. Avgiften var oförändrad vid årsskiftet och det finns inga planerade avgiftsförändringar framöver (2021-01-12).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en långsiktig underhållsplan som revideras löpande. I dagsläget finns inga planerade renoveringar de närmsta åren.
Följande renoveringar har skett under de senaste åren:
Under början av 1980-talet genomgick byggnaden en större renovering/ombyggnad då badrum renoverades inklusive byte av VA-stammar. I samma period monterades nya fönster, ny el installerades och balkonger renoverades.
1986 - Lades yttertaket om.
1995 - Dränering på gårdssida samma år renoverades även fasadputs mot gård.
2012 - Utökades tvättstugan med ytterligare en tvättmaskin och i torkrummet installerades en avfuktare. I trapphuset samt i övriga gemensamma utrymmen installerades ny belysning med rörelsevakter. Ett nyttlåssystem installerades även på de gemensamma dörrarna. Den tidigare elcentralen har bytts ut mot en ny. Medlemmarna har tillsammans även lagt en ny trall på den gemensamma takterrassen, samt planterat på framsidan.
2014 - Fasadrenovering, ommålning fönster, nya fönster samt bytt teakdörr mot innergård samt ut mot gatan efter originalutförande. Man har även monterat nya säkerhetsdörrar från Daloc.
2015 - Ny fasadbelysning vid entrén, ventilationsgångar har rensats och samtliga spaltventiler i alla lägenheter har rensats/bytts ut.
2016- Översyn av värmesystemet samt byte av samtliga termostater, OVK.
2017 - Ny kopparfasad
2018 - Renovering tvättstuga, renovering av hiss, kompletterande invändig renovering av tidigare genomförd burspråksrenovering, installation av säkerhetsdörrar på entréplan
2019 - Byte av fönster och balkongdörrar till 3-glas, installation av fiber och målning av trapphus. Upprättelse av övernattningsrum för medlemmar att nyttja i källarplan. Föreningen fick även godkänt bygglov för omvandling av lokal till bostadsrättslägenhet.
2020 - Iordningställdes framsidan, häck planterades runt cykelparkeringen, muren putsades samt så la man toppsten i granit.

Parkering: Föreningar förfogar över två parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 900 kr/mån. Intern kö tillämpas, svårt att säga kötid.

TV och bredband: Fiber-tv och bredband via Telia Öppen Fiber. Medlemmarna får själva fritt välja leverantör.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan föräldrar och barn med exempelvis uppdelning 10/90.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning