Såld

Rymlig tvårummare med sydväst balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 33

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 090 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 65,5 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1935
Adress:
Eklandagatan 33,
412 82 Göteborg

Beskrivning

Välkommen att anmäla sitt intresse för denna luftiga tvårummare om 65,5 kvm i mycket gott skick på attraktiva Eklandagatan.

På våning tre finner vi denna fullträff med balkong i sydvästläge mot föreningens lummiga innergård. Genomgående stilrent och modernt inredd med en bevarad känsla av historiens vingslag med gjutjärnsradiatorer och fönsterbänkar i marmor som tydliga tidsmarkörer.

Här bor man bra med ett underbart läge endast en kort promenad från evenemangsstråk, Avenyn, Göteborgs Universitet, Chalmers & vackra Näckrosparken. På bara några minuter tar du dig till de olika centrala stadsdelarna med spårvagn, cykel eller till fots. Bra med förvaringsmöjligheter i form av två välplacerade förråd vilka följer bostaden. Låg månadsavgift där bredband ingår, samt en engagerad förening med god ekonomi.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 090 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,24%. Andel av årsavgift är 4,83%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 270 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 120 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns.

Byggår: 1935.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 65,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Via Bredbandbolaget. Internet: Via Bredbandsbolaget.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Den som är folkbokförd på adressen Eklandagatan 33 är berättigad till boendeparkering inom område "S". För mer information om priser och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 138 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: - Fräsch och funktionell tvättstuga belägen på entréplan - två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mangel.

- Cykelrum

- Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Sidensvansen 5. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 18 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: BRF Sidensvansen 5 bildades år 2000 och äger ett flerfamiljshus som består av 18 bostadsrätter och två lokaler. En stabil och mycket välmående bostadsrättsförening med engagerad styrelse.

Kommande/gjorda renoveringar: Genomförda Renoveringar:
2018 - Hissrenovering
2016 - Renovering av trapphus
2015 - Fiber indraget i huset
2014 - Byte av termostater element
2012 - Genomförd OVK-besiktning / Byte av frånluftsfläkt på vinden
2011 - Omläggning av tak / Installering av porttelefon
2009 - Renovering av fasad och balkonger
2001 - Reelining
1998 - Nya säkerhetsdörrar installerade
1996 - Byte av balkongdörrar och fönster

Planerade renoveringar:
2020 - Föreningen har startat en projektering gällande status och kommande underhållsbehov av föreningens avlopps-, vatten, el och värmestammar. Byte av dessa stammar kan bli aktuellt tidigast hösten 2020 som det ser ut nu. Vid stambyte kommer föreningen bekosta återställande av badrum i standardutförande, det kommer även finnas möjlighet för tillval (på egen bekostnad). Röstning i föreningsstämman om stambyte kommer äga rum månadsskiftet januari / februari)
2020 - Installation av nytt portssystem
2020 - Byte av elarmaturer i samtliga utrymmen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning