Såld

Pampig fyrarummare på en av stans bästa adresser

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vidblicksgatan 1

4:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 643 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 118 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Vidblicksgatan 1,
412 57 Göteborg

Beskrivning

Nu har vi äntligen äran att presentera denna fantastiska fyrarummare på Vidblicksgatan 1! Här bor man på andra våningen i ett lugnt läge men bara ett stenkast från Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusinsläpp från tydliga fönsterpartier som bidrar till en luftig atmosfär. Ljusa väggar och fina golv såsom fiskbensparkett är genomgående och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Lägenhetens sydvästbalkong borgar för härliga soltimmar. Köket är en fröjd för inredningsfantasten såväl som mästerkocken där dispositionen med enkelhet tillåter god plats för middag med vännerna.


Nedre Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan som ett stopp senare stannar på Götaplatsen.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 643 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 6,0097%. Andel av årsavgift är 6,0097%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 250 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Enligt schablon. Kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 7:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, hiss finns.

Byggår: 1936.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 118 m².

TV- och internetanslutning: TV: Via Com Hem. Internet: Com Hem 100/10.

Uteplats: Balkong i sydväst.

Bilplats: Föreningen har 5 st p-platser, kostar ca 625kr/mån dessutom 2 garage, kostar ca 1550 kr/mån. Till dessa är det separat kö.

För den som är folkbokförd på adressen finns det tillgång till boendeparkering inom område S.

Information Förening

Förening: Brf Grönsiskan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 25 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Grönsiskan äger fastigheten Johanneberg 7:1 som förvärvades år 2005. Föreningen består av 25 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt och 1 lokal.

Föreningens ekonomi: En stabil och mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum/UBC. Årligen avsätts medel till underhållsfonden inför kommande åtgärder. I föreningen finns två hyreslägenheter kvar som när de blir lediga kan upplåtas till bostadsrätt. På så vis få in mer kapital till föreningen, dessa är en dold tillgång. Föreningen får även hyresintäkter från en hyreslokal.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 20-årig underhållsplan som ses över löpande.
Urval av utfört underhåll:
1985 stor ROT- renovering genomfördes.
2007 Entrén, trapphusen, nya dörrar mot gatan och innergården samt hissen renovertades såväl invändigt som maskineri och el.
2009 OVK
2011 Översyn av tak
2015 ventilationen rensades och en OVK-besiktning genomfördes
2018-2019 Dränering av gårdssidan av fastigheten, renoverat föreningens lokal, renoverat föreningens tvättstuga samt byggt om soprum till barnvagnsrum.

Parkering: Föreningen har 5 parkeringsplatser, kostar ca 525 kr/mån dessutom 2 garage, kostar ca 1500kr/mån. Till dessa är det separat kö.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal för TV och bredband via Comhem. Detta ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg.

Övrigt: Föreningen är delaktig i Grönsiskans samfällighetsförening gällande gården med övriga fastigheter i kvarteret. Gården med sittplatser och utrymme för grillning är tillgänglig för samtliga medlemmar i föreningarna inkluderad i samfälligheten. Föreningen har två städdagar per år då medlemmarna samlas och städar upp i och omkring huset.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning