Såld

Ljus bostad i högt läge med enastående utsikt

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Haråsgatan 19

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 728 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66,8 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1959
Adress:
Haråsgatan 19,
414 62 Göteborg
Intresserad av denna bostad?

Beskrivning

Välkomna till denna trivsamma lägenhet på omtyckta Haråsgatan med enastående utsikt över älven!
Här bor man i ett lugnt och fritt läge med stor balkong mot en grön naturtomt med inslag av kala klippor. Bostaden har en trevlig planlösning med genomgång samt god förvaring. På Haråsgatan bor man med ett lugnt och tyst läge på en återvändsgata.
Flera samlingsplatser med grill och lekplatser. I nära anslutning finns goda kommunikationer, butiker, caféer, restauranger och grönskande Slottsskogen. Njut av nyinköpt färskt bröd från Franska bageriet på Koopmansgatan.
Brf Ankaret är en mycket stabil och omtyckt förening med 0kr i långfristiga skulder och där bredband ingår i den angivna månadsavgiften. Föreningen tillgodoser även parkeringsplatser till en mycket låg avgift.

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Parkettgolv och ljusa tapeter.

Generöst vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Fiskbensparkett och ljus tapet. Fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och utgång till en balkong i fritt läge. Balkongen har vidsträckt utsikt över stora delar av Majorna och bort mot Älvsborgsbron.

Köket har köksinredning i ljusa luckor och beslag. Utrustningen består av spis samt kyl med frys. Laminat golv. I köket ryms en matplats för fyra personer. Ett fönster i insynsskyddat läge med utsikt över berget på gården bidrar med ljusinsläpp.

Rymligt sovrum med utsikt. Här finns plats för dubbelsäng, skrivbord och övrigt möblemang.. Ett fönster bidrar med dagsljus.
Rymligt mindre sovrum med utsikt. Här finns plats för säng, skrivbord och övrigt möblemang.. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Helkaklat badrum med klinkergolv och ljusa kakel. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 728 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.
Ett obligatorisk informationsbelopp tillkommer om 125kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 443 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,68273%. Andel av årsavgift är 0,68273%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antalet personer i hushållet samt årstid.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Majorna 350:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 136.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss.

Byggår: 1959.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66,8 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 132 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, samlingslokal och tvättstugor med torkrum.

Information Förening

Förening: HSB Brf Ankaret. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 152 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Ankaret ligger på Haråsgatan, på berget ovanför Karl-Johansskolan, i hjärtat av Majorna och husen färdigställdes 1960. Föreningen består av 152 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken och påverkas inte av höjda tomträttsavgälder.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en mycket god ekonomi med en låg belåningsgrad i nuläget. Månadsavgiften höjdes senast 2015 med 2 %. Inga fler höjningar är beslutade, men det kommer antagligen pga de stora insatser som kommer krävas för renovering och underhåll.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och man har de senaste åren gjort flera viktiga och omfattande renoveringar. Bla gjordes stamrenovering sk relining 2003-2004.
2014/2015 utfördes markarbeten vid uppgång 3-11, garantibesiktning av fasadrenovering uppgång 11-17, underhåll av lekplats samt översyn och lagning av fasad och plåtdetaljer på tak. Samma period utfördes även åtgärder i 24 lägenheter som hade högt radonvärde.

Planerat underhåll framöver är fortsatt arbete med åtgärder av fuktproblem på delar av A-husets fasad, upprustning samt åtgärder efter besiktning av lekplatsen, fortsatt arbete med radonsanering av sex kvarstående lägenheter, genomgång av balkongernas status samt åtgärder på vissa av dem, takunderhåll med uppgraderad säkerhet, OVK, radonbesiktning samt filmning av samtliga samlingsledningar för att bedöma skicket.

Övrigt: Föreningen har en en egen fastighetsskötare som arbetar med underhåll av husen och deras omgivning.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!