Gaveltrea högt upp i huset med västerbalkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Borstbindaregatan 7

3:a Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
3 650 000 kr
Avgift:
4 418 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Våning:
6/8, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Borstbindaregatan 7,
41722 GÖTEBORG
NY Intresserad av denna bostad - Nicklas A
NY Intresserad av denna bostad - Nicklas A

Beskrivning

Högt upp i huset på Borstbindaregatan 7 finner ni denna insynskyddade härliga gaveltrea med sällskapsytor i öppen planlösning, generöst ljusflöde från fönster i två väderstreck och balkong i västerläge. Lägenheten har högkvalitativa tidlösa materialval och varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Vedumkök med moderna energieffektiva vitvaror från Electrolux, två bra sovrum samt stort helkaklat badrum med tvättavdelning.

Kvillebäcken är en ny stadsdel i Göteborg som ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Mellan de nybyggda husen blandas små mysiga gårdsgator med breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn och med praktiskt cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara några minuter. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta Damm.

Lägenhetens 74 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fyra platsbyggda garderober. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som kan möbleras med generös soffgrupp och matplats för stora middagssällskap. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett naturligt och fint ljusflöde. Härifrån nås även lägenhetens balkong som har eftertraktat västerläge högt upp i huset.

Köket har klassiska materialval med släta köksluckor i vitt från Vedum, bänkyta i grå laminat samt stänkskydd i grått kakel. Energieffektiv utrustning i rostfritt utförande som utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. Ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Här finns förvaringsmöjlighet i en garderob. Även här finns ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp åt rummet.

Modernt badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med rundade väggar i klarglas. Här finns även tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, ovanliggande arbetsyta och överskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 650 000 kr

Avgift: 4 418 kr/mån. I avgiften ingår värme, TV, bredband & IP-telefoni. Individuell mätning av el samt kall- och varmvattenförbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 628 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 698 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0512%. Andel av årsavgift är 1,05%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Brämaregården 38:9.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: K1504/1504.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 8, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 74 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.

Uteplats: Balkong i västerläge.

Information Förening

Förening: Brf Grangläntan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 128 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Grangläntan äger fastigheten Göteborg Bramaregården 38:9 vars bostädsrätter färdigställts under år 2017. Föreningen består av fyra byggnader med totalt 128 lägenheter och en lokal. Byggprojektet genomfördes som totalentreprenad av Derome Hus AB. Föreningens adress är Borstbindaregatan 5, 7, 9, 11, 13 och 15, Gamla Tuvevägen 4A-B samt Långängen 8A-B.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet finns ett källarförråd. I föreningen finns en gemensamhetslokal som kan lånas av medlemmarna. Restavfall, kompost samt tidningar slängs i sopsugen på gården. För övriga sopor finns ett soprum på Borstbindaregatan 2, öppettiderna är alla dagar 06-22.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av BoNea.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Eftersom föreningen är nybildad och fastigheterna nya så har det inte utförts några väsentliga underhållsarbeten. Endast löpande underhåll såsom filterbyte i ventilationsaggregat, service och besiktning av hissar, service av garageport och översyn av fjärrvärmecentral har skett.
2019 installerades kameraövervakning i källarna.

Parkering: Under husen i källarplan finns ett garage med 56 parkeringsplatser för bil och två platser för MC/moped. Kostnad för att hyra en bilplats är ca 1 250 kr/mån och MC plats ca 650 kr/mån. I dagsläget finns det ingen ledig garageplats men det är inte heller någon kö och båda MC-platserna är lediga (2019-10-25). Garageplatserna administreras av BoNea. I garaget finns även plats för cyklar och barnvagnar.

TV och bredband: Samtliga lägenheter är anslutna till fibernät, där det ingår ett kraftfullt trådlöst bredband, IP-telefoni och ett grundutbud av TV-kanaler. Hastighet på bredbandet samt TV-kanaler kan utökas hos leverantör.

Övrigt: Garantitiden på vitvarorna i lägenheterna är 5 år och går ut 2022-12-08.
Man får grilla på balkongen så länge man använder en elgrill. Kolgrill och gasolgrill är tyvärr inte tillåtet p.g.a. brandrisken.

Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäcken inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Området är lite av en uppstickare och kan med sin mix av gamla och nya kvarter beskrivas som ett Göteborg i miniatyr. Nya blänkande fastigheter blir en spännande kontrast till de charmiga landshövdingehusen och de tidstypiska 70-talsbyggnaderna.

Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen stod klar 2013 och har nominerats till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur. Saluhallen med sitt breda utbud av delikatesser, mat, frukt och grönt är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast sex minuter till Brunnsparken med spårvagn, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning