Såld

Landshövdingepärla i idylliska kvarter

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Erik Dahlbergsgatan 31A

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 512 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1912-1914
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 31A,
411 31 Göteborg

Beskrivning

I Vasastadens idylliska landshövdingekvarter finns nu denna välplanerade bostad att förvärva. Välbevarade detaljer så som gedigen takhöjd, takrosetter, spröjsade fönster med djupa nischer och vackra gjutjärnsradiatorer. Genomgående ljus planlösning och mycket välplanerade rum. Socialt vardagsrum med en platsbyggd bokhylla för förvaring, master bedroom med plats för dubbelsäng och bra förvaring via en klädkammare. Ett hemtrevligt kök beläget mot den lugna innergården med stort skafferi och innanför ett sovrum som idag disponeras som barnrum. Här bor ni i Vasastadens övre del vid Landala med endast ett par minuters promenad till innerstadens rikliga utbud av restauranger och kaféer.

Bostadens 62 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Kliv in genom den massiva träporten och låt trapporna ta er upp till våning ett innan ni kliver in i denna mysiga pärla. I hallen finner ni förvaringsmöjlighet för ytterkläder. Hallen är det centrala i bostaden och binder samman resterande rum. väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.

Till höger i hallen finner ni det härliga vardagsrummet. En utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Ett stort fönsterparti med vackra spröjs och välbevarade gjutjärnsradiatorer låter oss påminnas om tiden från förr. En platsbyggd bokhylla ger gott om plats för förvaring till resterande möblering om soffa, bord och avlastningsmöbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

I anslutning till vardagsrummet har ni master bedroom. Generöst tilltaget med plats för en dubbelsäng och förvaringsmöbel. En platsbyggd hörngarderob ger gott om förvaringsutrymme. Ett stort fönsterparti med även här de vackra spröjsen. Vitmålade väggar och även här ekparkett på golv.

Köket, beläget mot den lugna och grönskande innergården är en samlingsplats för familj och vänner. Trevlig pärlspont på vägg ger en varm känsla till rummet. Ett stort fönsterparti även här låter ljuset flöda fritt. Köksinredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och rostfri bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys i vitt. Ett stort platsbyggt skafferi ger plats åt de torra matvarorna. Här har ni plats för ett matbord där minst 6 gäster kan sitta ned till middag.

Innanför köket har ni det mindre sovrummet, som idag disponeras som barnrum. Ger plats för en mindre säng och förvaringsmöbler. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna.

Badrummet har delvis vitt kakel på vägg och roströd våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat i vitt med ovansittande spegel och badkar. En inbyggd hylla ger plats för förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 512 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och hushållsel.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 4 276 kr. Andel i föreningen är 0,90666%. Andel av årsavgift är 0,90666%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 145 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Vasastaden 22:22.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 39.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1912-1914.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 153 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-01-31.

Information Förening

Förening: HSB Brf Pilträdet i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 116 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Pilträdet äger fastigheterna Vasastaden 22:22 (norra fastigheten) och Vasastaden 22:23 (södra fastigheten) med adress Kapellplatsen 1 och Erik Dahlbergsgatan 27-37. Fastigheterna är landshövdingehus i tre våningar med källare och vind som uppfördes 1912-1914. Föreningen består av 116 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Föreningen strävar efter att genom kontinuerligt underhåll av fastigheterna bevara den unika karaktären exteriört och skapa en trivsam, trygg och miljövänlig boendemiljö. Husen ingår i dag i Göteborgs stads bevarandeprogram.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god ekonomi och låg belåning. Årliga avsättningar görs till underhållsfonden som tillsammans med de ackumulerade avskrivningarna ska täcka framtida underhåll av fastigheterna. Föreningens långsiktiga finansiella stabilitet gynnas av det faktum att ytterligare drygt 20 råvindar fortfarande är just råvindar med en potentiell försäljningsintäkt och nya potentiella medlemsavgifter. I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar, eventuella beslut tas på stämman i april 2020 (2019-11-07).

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i försäkringsbolaget Moderna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens båda fastigheter underhålls kontinuerligt och håller överlag en bra standard, vilket gäller både byggnader, innergårdar och gångvägar. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan samt en mer detaljerad 5 års-plan. Både den långsiktiga (30 år) och kortsiktiga (5 år) underhållsplanen uppdaterades 2015. Inga större renoveringar är inplanerade den närmsta tiden. Man planerar att renovera trapphusen i den norra fastigheten.

I början av 1980-talet utfördes en ROT-renovering av fastigheten vilket bland annat innefattade byte av rör- och elstammar.
2000-2004 utfördes renovering av tak, fasad samt fönster.
2010 målades ytterfasaden på den norra fastigheten och man såg även över tätning av fönsterlister. Samma arbete genomfördes 2011 på den södra fastigheten.
2012 målades den norra fastighetens gårdsfasad och plåttak om.
2013 installerades nytt låssystem, utfördes reperation av grundmurar samt byte av el-komponenter i el-central. Samma år har även bygglov beviljats för vindsbyggnation till 15 lägenheter som nu står i begrepp att förvärva delar av råvinden ovanför respektive lägenhet.
2014-2016 relining av avloppstammarna (stambyte krävdes på Kapellplatsen 1), omläggning av delar av plåttaket, ommålning av den södra fastighetens gårdsfasad samt vindsbyggnationer.
2018 Fasad och fönsterrenovering
2018 Renovering av tak och trapphusen i södra fastigheten.
2018 Balkongerna på den södra och västra fasaden har reparerats grundligt.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam grönskande innergård.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning