Såld

30-talsvilla med många bevarade originaldetaljer

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Prytzgatan 15

Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
10 rum
Boarea:
235 kvm
Biarea:
134 kvm
Byggår:
1932
Tomtarea:
553 kvm
Adress:
Prytzgatan 15,
412 70 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I hjärtat av Örgryte finner ni denna charmiga 30-talsvilla med ett lugnt och fridfullt läge. Generösa sällskapsytor på entrévåningen med bl.a. ett rymligt kök med matplats, en väl tilltagen matsal i anslutning till köket och ett spatiöst vardagsrum med öppen spis, bibliotek samt många bevarade originaldetaljer. Övervåningen hyser bl.a. fyra rejäla sovrum, ett vardagsrum samt stort badrum. På vindsvåningen finns två rejäla sovrum. I källaren finner vi bland annat en tvättstuga, bastu, snickarbod och stora förrådsutrymmen. Det finns ett varmgarage och det är fri parkering på gatan. Den friköpta tomten erbjuder både gräsmatta, fruktträd och buskar. Trädgården omges av en hög häck som ger insynsskydd och det finns flera härliga platser där man kan njuta av grönskan och solen. Husets balkong vetter åt söder och där går det att följa den efterlängtade solen från morgon till kväll. På Prytzgatan bor man med livskvalitet, förutom närheten till Delsjöområdet med bl.a. badsjöar, motionsspår, golfbana och ridklubbar så finns all tänkbar service inom ett bekvämt avstånd. Ett flertal förskolor och skolor finns i det absoluta närområdet. Huset är förbesiktigat och säljaren kommer att teckna en s k dolda fel-försäkring.

Rumsbeskrivning: Innanför entrén finner vi gott om plats för avhängning av ytterkläder. I den inre hallen finner vi en toalett. I anslutning till den inre hallen hittar vi det välplanerade köket från Allerum som erbjuder gott om både arbetsytor och skåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys från Bosch, spis och ugn från Husqvarna, diskmaskin från Asko, fläkt från Fjäråskupan och mikro från Samsung.

Intill köksdelen finner vi en rymlig matsal med plats för många gäster. Vidare in väntar den ljusa vardagsrumsdelen med vackra originalfönster i två väderstreck. Här ryms en rejäl soffgrupp med tillhörande bord, TV-möbel samt diverse övrigt möblemang. En läcker detalj är den vackra öppna spisen som är i bruk. En vacker ekparkett pryder golvet och väggarna är tapetserade i en behaglig ljus ton.

Vidare från vardagsrummet kommer man in till biblioteket med platsbyggda bokhyllor och skåp.

Övervåningen nås via ektrappan från hallen. Här finner vi fyra bra sovrum av varierande storlek, dessa fyra rum förbinds samtliga av ett möblerbart allrum. Här finner vi även ett helkaklat badrum och en balkong i soligt läge.

Sovrum 1 är det största av de tre med gott om plats för både säng och ett skrivbord med badrum en suite och två garderober. Sovrum 2 är nästan lika stort och här når man balkongen. Det tredje sovrummet rymmer även det både säng och skrivbord utan problem, rummet lämpar sig utmärkt för de yngsta barnen eller som gästrum, kontor e.d. Övervåningen är målad i en ljusgrå lugn ton. Lackade brädgolv av furu pryder tre av sovrummen. Det andra sovrummet och allrummet har ekparkett. I badrummet finns dusch, handfatskommod och wc, helkaklat med klinker i en matchande nyans.

Från övervåningens allrum nås den rymliga vindsvåningen som är inredd med två ytterligare bra sovrum båda med egna handfat vilket påminner om husets historia. Här finns dessutom två stickvindar för diverse förvaring.

Källarvåningen nås dels ifrån entrévåningens inre hall men även från utsidan via källarentrén. Den generösa takhöjden gör att även detta plan är funktionellt och går utmärkt att nyttja till det vardagliga livet. I källaren finns förutom tvättmaskin och torktumlare även tvättställsbänk samt toalett och bastu.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 8 159 000 kr varav byggnadsvärde 3 839 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Friköpt

Energideklaration: Utförd 2021-04-07. Energiprestanda 101 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 59 900 kr/år. Personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:10 000 kr/årUppvärmning:35 000 kr/årVatten/avlopp:3 500 kr/årRenhållning:3 000 kr/årSotning: 400 kr/årFörsäkring:8 000 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Prytzgatan 15, 412 70 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Bö 63:27

Byggnadstyp: Friliggande villa, 2 ½ plan med källare. Byggår: 1932

Byggnadssätt: Grund:Grundsulor med mellangjutet betonggolvGrundmur:BetongStomme:TräBjälklag:TräFasad:Profilerad plåtTakbeklädnad:Taktegel 1995Fönster:Kopplade fönster samt balkongdörrar med isolerglasUppvärmning:Fjärrvärme & Öppen spisVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Telia Öppen Fiber eller via Kabel-tv. Bredband: Telia Öppen Fiber.

Storlek: Boarea 235 kvm.Biarea 134 kvm. 10 rum varav 6-7 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 553 kvm. Fin tomt med gräsmatta, 2 äppelträd, jasminbuske i sydöst, magnolia, forsytia. Bokhäck mot grannar.

Bilplats: Varmgarage för en bil samt parkering för en bil på asfalterad uppfart.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1932-11-14) Stadsplan (1932-05-27).

Tillträdesdag: 2021-09-27 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!