Såld

Nyrenoverad fyra i toppskick med bevarad tjugotalscharm

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olskroksgatan 25

4:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 350 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 82 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1928
Adress:
Olskroksgatan 25,
416 66 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad fyra i toppskick som har renoverats och byggts om under 2019 med fina materialval. Lägenheten har genomgående vitlaserade brädgolv som bidrar med charm, ljusgråa väggar och fina fönsterpartier i två väderstreck. Trivsamma sällskapsytor i öppen planlösning och snyggt kök med köksinredning i grått. Lägenhetens tre sovrum ligger samlade avskilt från sällskapsytorna och har en gemensam inre hall samt goda förvaringsmöjligheter i både garderober och klädkammare. Badrum i klassisk färgskala med kombimaskin, som renoverades i samband med föreningens stambyte 2005 samt delvis 2019. Perfekt hem för barnfamiljen!

Mycket trevligt läge i mysiga Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. I närområdet ligger Danska vägen med sina restauranger, inredningsbutiker och kända glasscafféet Lejonet och Björnen. Dessutom tar det bara fem minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med flera buss- och spårvagnslinjer.

Lägenheten som renoverades 2019 disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning och i taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående vitlaserade brädgolv och ljusgråa målade väggar.

Trevliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket har köksinredning i grått med vitrinskåpsdel och knoppar i mässing, bänkskiva i ljusgrå laminat marmorimitation stänkskydd i vitt kakel. Porslinsvask med mässingsblandare i gammeldags stil. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. I taket sitter delvis infällda spotlights.

Vardagsrumsdelen kan inredas med soffhörna och matsalsbord. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och en dekorativ takrosett som bidrar med charm.

Lägenhetens tre sovrum ligger avskilt från sällskapsytorna och har en gemensam inre hall med goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Öppningen in till den inre hallen har djupa profilerade dörrfoder vilket är ett fint inslag.

Det största sovrummet är generöst utformat och har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. I ena hörnan av rummet finns platsbyggda hyllplan med infälld belysning som passar perfekt för dekorativa stilleben. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och infälld belysning samt inbyggda hyllplan i det som tidigare var en dörröppning. Ett dubbelfönster med fritt läge och grönskande utsikt bidrar med ljusinsläpp.

De två mindre sovrummen kan inredas med säng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter finns i form av garderober och fina dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har svart klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt kakel med en fondvägg i svart mosaik. Inredningen består av wc, handfat med förvaringshylla i trä under, spegel, väggskåp, duschhörna med rundade vikväggar i klarglas samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda spotlights. Renoverat i samband med föreningens stambyte 2005 och delvis 2019.

Lägenheten har genomgående vita spegeldörrar och fina fönsterbänkar i vitbetsat trä.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 350 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,95927%. Andel av årsavgift är 6,23521%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 663 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 518 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 1928.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 82 m². Areauppgifter enligt mätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 139 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-04-16.

Övrigt: Lägenheten disponeras som 4 rum och kök enligt nuvarande planlösning men är registrerad som 2 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Information Förening

Förening: Brf Killingen Nr. 17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 20 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olskroken 11:17 med adresserna Olskroksgatan 25 och Övre Olskroksgatan 4. I föreningen finns 20 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 1294 kvm. I föreningen finns också 1 lokal.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan ligger i källaren och har två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp. Tvätta kan man göra alla dagar mellan 7-11, 11-15, 15-19, 19-23. Föreningen har ett övernattningsrum med en dubbelsäng som kan nyttjas för medlemmarna. Relaxavdelning med bastu finns och kan hyras för medlemmarna för 100 kr/gång. Det finns även ett låst cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I januari 2019 höjdes avgifterna med 4% på grund av stora renoveringar som gjordes under 2018. Föreningen följer inflationen och i januari 2020 höjdes därmed avgiften med 1%.
I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Välskött förening med stora gjorda renoveringar på senare år. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan.
Urval av utförda renoveringar:
2005 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med detta renoverades även samtliga badrum.
2006 byte av elstammar, fasadrenovering, trapphusrenovering, byte porttelefoner samt nyinstallerade säkerhetsdörrar m.m.
2008 byggnation av nya balkonger samt bullerdämpande fönsterglas mot E20.
2010 byte av tak.
2012 byte av hissvajrar och ny grusgång.
2018 fönsterbyte och fasadrenovering. Samma år utfördes även OVK och samtliga radiatorventiler byttes för åtgärd av värmesystemet.
2019 renoverades tvättstugan och en ny energideklaration utfördes i september.
2020 genomfördes byte av porttelefoner.

Parkering: Föreningen har 1 parkeringsplats. Vid varje årsstämma tilldelas platsen till medlemmarna som önskar hyra p-plats. Vid stort intresse tillämpas lottning. Kostnad om 400 kr/mån. För er som har motorcykel så finns även 2 st MC-parkeringar i garaget. Gott om plats för cykelförvaring i föreningens garage. I området råder fri parkering på vissa gator. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Tv och fiberbredband från Telia ingår i avgiften.

Gårdsplats: Mysig uteplats med altandäck i anslutning till huset i insynsskyddat läge. Här finns bord och stolar, grill samt odlingsmöjligheter.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning