Snart till salu

Välplanerad trea med fransk balkong i populära Linné

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Olivedalsgatan 1

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
5 175 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 82,5 kvm
Våning:
5/8, hiss
Adress:
Olivedalsgatan 1,
413 10 GÖTEBORG

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

I charmiga Linnéstaden ligger denna välplanerade och fina 3:a. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett härligt ljusflöde till bostaden. Stort vardagsrum med fransk balkong och härlig utsikt samt generöst tilltaget kök med allt du kan tänkas behöva och plats för större matsalsbord. Två välplanerade sovrum, klädkammare och garderober för utmärkt förvaring. Här bor du i mycket attraktiva kvarter med ett unikt utbud av restauranger, caféer, mysiga butiker och större mataffärer. I närområdet finns även skolor och förskolor. Några minuter bort öppnar sig natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter. Kommunikationerna är goda med flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar dig till stadens alla hörn.

Välkommen att kontakta Johan Gille för mer information.

Information Ekonomi

Avgift: 5 175 kr/mån. I avgiften ingår Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 250 Mbit.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,37124%. Andel av årsavgift är 0,37124%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: KOMMENDANTSÄNGEN 9:14.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 149/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 8, hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 82,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: HSB Brf Linné. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Kommendantsängen 9:14 i Göteborg. Föreningen bildades 1984. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Nordenskiöldsgatan 2,4,6,10, Sveagatan 25,27,29, Olivedalsgatan 1,5A,5B,7A,7B,9 och Linnègatan 64-66.

Bostadsrättsföreningen Linnè har idag 270 lägenheter och 8 lokalhyresgäster.
I föreningen finns också garage för 92 bilar och 8 st platser för mc.

De olika entréerna är Linnégatan 64-66. Nordenskiöldsgatan 2,4,6 och 10, Sveagatan 25,27 och 29, Olivedalsgatan 1, 5A, 5B, 7A, 7B och 9.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har gemensamma gästlägenheter, en festlokal och gym med bastu. Bokningsbart för medlemmarna via internet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är god och I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20191114.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår hissbyte på Olivedalsgatan och beräknas vara klart till midsommar.
2019 planeras hissbyte på Nordenskiöldsgatan 2 och 4 samt Sveagatan 25 och 27.
Gjorda renoveringar:
2011 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Linnégatan, Olivedalsgatan och Sveagatan.
2012 målnings- och fasadunderhåll genomfördes på fasaden mot Nordenskiöldsgatan och lokalen Gyllene Prag renoverades.
2013 underhåll av fasader mot gården, målning och justering av fönster mot Olivedalsgatan, utbyte av port till lokalen för sopsugen samt förse hissarna med innerdörrar.
2014 utbyte av hisskorg och styrenhet på Sveagatan 29 samt målning och justering av Olivedalsgatan 1-9.
2015 målningsarbeten på fönster, tak och ränndalar.
2016 byttes två hissmotorer. Under året renoverades även föreningslokalen och gymmet fräschades upp.

Parkering: Föreningen förfogar över 92 garageplatser för bilar och 8 platser för MC. Ca 7 års kötid och en plats kostar 850 kr/månaden
Boendeparkering finns att tillgå i området.

TV och bredband: Tv från Comhem och bredband från bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen vill träffa köparna innan godkännande av medlemskap.
För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning