Såld

Ljus vindsvåning med ett härligt ljusinsläpp

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Råstensgatan 52A

1,5:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 833 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1938
Adress:
Råstensgatan 52A,
416 54 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en väldisponerad vindsvåning med fantastisk utsikt.
Denna charmiga 1,5:a erbjuder generösa ytor på 47kvm och dessutom ca 13kvm biarea (enligt säljaren). Lägenheten har en charmig sovalkov och fönster i flera väderstreck som ger ett vackert ljusinsläpp genomgående i bostaden och dessutom en fantastisk utsikt över Kålltorp. Bostaden har genomgått en påkostad totalrenovering med smakfulla materialval 2015 och nyligen under 2019 byttes alla golv. Här har ni en fräsch lägenhet med snedtak och i hallen ca 4 meters takhöjd som bidrar till ett luftigt och rymlig atmosfär.

En unik kombination av naturmiljö och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Fantastiskt område med flera promenadstråk och naturområden med bara gångavstånd till Skatås, Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt flera fina badplatser såsom Härlanda tjärn. I närområdet finns dessutom all service man behöver, det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till kollektivtrafik för både stombuss 17 och spårvagnshållplats för linjerna 1, 3 samt linje 5 och det tar mindre än 10 minuter till innerstaden med spårvagn.

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning, en takhöjd om ca 4 meter samt vitmålade väggar.

Ljust vardagsrum som präglas av ett generöst ljusinsläpp. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Golvet består av ekparkett och vitmålade väggar.

Fint kök med vit köksinredning och bra förvaring samt arbetsytor. Köket är utrustat med spis, ugn, fläktkåpa samt kyl och frys och diskmaskin. Ljus och trevlig matplats invid fönstret. Parkett och vitmålade väggar.

Rymlig sovalkov med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ekparkett och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med härligt ljusinsläpp.

Badrummet har ett blått klinkergolv och blåa samt vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat med tillhörande kommod, duschhörna med en glasvägg samt ett stort fönster i taket som ger än bra ljusinsläpp

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 833 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 8,817%. Andel av årsavgift är 8,658%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A1201/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1938.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 47 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Bostadens totalrenoverades under 2015 samt att man bytta alla golv i bostaden under 2019 till ekparkett förutom badrummet som renoverades under 2011.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 135 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-10-07.

Information Förening

Förening: BRF Skatan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 11 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: BRF Skatan består av 11 stycken bostadsrätter, samt två stycken hyreslägenheter med adresserna Råstensgatan 52 A, B och C. 416 54 Göteborg.
Bostadsrättsföreningen registrerades 2009-07-29 och den nuvarande ekonomiska planen registrerades 2009-11-16. Nuvarande stadgar registrerades hos Bolagsverket 2009-07-31.
Fastigheten bebyggdes 1938 och byggnadens totalyta är 513 kvm, varav lägenhetsyta är 513 kvm.

Inga planerade kommande avgiftshöjningar. (Samtal med styrelse 2019-10-18).

I källarplan finns föreningens tvättstuga som består av två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett stort torkrum med torkfläktar. Föreningen har även en snickarbod samt ett rymligt cykel- och vagnsförråd på källarplan.

Gemensamma utrymmen: Källare: Tvättstuga och torkrum, snickarbod, hobbyrum samt cykel och barnvagnsförråd
Vind: Vindslokal/förråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av föreningen själva.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande:
Föreningen kommer ta in offerter för att sätta fläkt på taket och eventuellt renovera våra fönster.

Utförda renoveringar:
2018 renoverades vinden och gjorde om råytan till lägenhet
2017 Nytt portkodssystem köptes in.
2016 Relining av samtliga rör i byggnaden samt nya rör i källaren.
2014 Målning av fasad, takkupor, fönster, balkongdörrar.
2013 Byte av rör för inkommande vatten.
2012 Anslutning till Com Hem fiberkoaxnät, målning av staket runt fastighet, sotning och kontroll av täthet av ventilationskanaler.
2011 Badrumsrenovering i alla lägenheter.
2011 Byte av friskluftsventiler i alla lägenheter.
2010 Inköp av nya tvättmaskiner.
2010 Portkod till entrédörrar.
2010 Filmning av avloppsrör och injustering av värme.
1991 Stambyte.
1984 Gjordes en omfattande renovering. I samband med detta gjordes åtta av husets enrumslägenheter om till fyra stycken treor och vindslägenheterna i uppgång A och C byggdes.

Parkering: I området finns det gratis parkering.

TV och bredband: Tv och internet via ComHem.

Gårdsplats: Sopstation, cykelställ samt trädgård och uteplats.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning