Social planlösning med Heden utanför dörren

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Södra Vägen 17

2:a Lorensberg / Heden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 980 000 kr
Avgift:
4 671 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 82 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1979
Adress:
Södra Vägen 17,
411 35 Göteborg
Korsvägen
Korsvägen
Götaplatsen
Götaplatsen
Avenyn
Avenyn

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna sociala bostad i hjärtat av Lorensberg/Heden. Nu finns chansen att förvärva en av Brf Södra vägen 17’s hyresrätter som de upplåter. Bostaden har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt. Stora fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus. Stort socialt vardagsrum med plats för soffgrupp och större matsalsbord och utgång till gårdsbalkongen. I en halvt öppen planlösning finner ni köket i vitt med goda arbetsytor. En inre hall ger bra förvaring via inbyggda garderober som komplement till garderoberna i det rofyllda sovrummet. Till sist ett helkaklat badrum med badkar och förberett för tvättmaskin. Ett hem att trivas i!

I Lorensberg/Heden bor man mitt i storstadspulsen med allt man kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 82 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna in i denna rymliga hall. Till er vänster finner ni plats för fri avhängning av ytterplaggen. Väggarna är målade i vitt tillsammans med grått och på golvet ligger praktisk klinker.

Från hallen till er höger finner ni det stora vardagsrummet. En härlig öppen och social yta där ni kan umgås i goda vänners lag. I rummet finner ni olika möbleringslaternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel samt ett större matsalsbord där minst tio sittande gäster kan närvara. Stora fönsterpartier tillsammans med balkongdörr bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger ljus parkett. Från denna del av bostaden når ni även den rymliga balkongen belägen mot innergården.

I en halvt öppen planlösning från vardagsrummet kommer ni till köket. Först en avskild plats för ett matbord med fyra stolar intill fönsterpartiet. Köket har goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp tillsammans med bra arbetsyta. Inredningen går i vitt med släta köksluckor med rostfria beslag, mörk bänkskiva i laminat och vitt kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd mikro samt fullstor kyl och frys i rostfritt. Vitmålade väggar och parkett på golv.

Genom en inre hall finner ni det rofyllda sovrummet. Ni har mycket goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via fem garderober i sovrummet samt fyra inbyggda i den inre hallen. Ni kan möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger parkett.

Det helkaklade badrummet har ni i anslutning till den inre hallen. Vitt kakel på vägg tillsammans med mörkgrå klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt och ovansittande spegelskåp samt badkar. Det är även förberett för tvättmaskin om någon önskar installera det.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 980 000 kr

Avgift: 4 671 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,649%. Andel av årsavgift är 2,61%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: LORENSBERG 54:10.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 237.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns.

Byggår: 1979.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 82 m². Areauppgiften är enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Information Förening

Förening: Brf Södra Vägen 17.

Allmänt om föreningen: Brf Södra Vägen 17 förvärvade år 2019 fastigheten Göteborg Lorensberg 54:10 och består av 48 st lägenheter. Fastigheten är tredimensionell vilket innebär att i byggnaden finns även hyreslokaler, dessa ägs och förvaltas av Wallenstam.
Föreningens totalyta uppgår till 3008 kvm.

Gemensamma utrymmen: På nedre plan finns gemensam tvättstuga. Utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och centrifug. I anslutning till tvättstugan finns torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Inga kommande avgiftsförändringar är inplanerade i dagsläget, kontrollerat 20191003.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen kommer inom kort att genomföra en målning och delvis takomläggning av yttertak där behovet finns.
Genomföra en renovering av vissa balkonger där betongen är skadad och andra småreparationer efter behov.

Se den ekonomiska planen för mer information!

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser. Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Föreningen har tv och bredbandsanslutning via ComHem. Bostadsrättsinnehavaren bekostar detta själv.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande och minsta andel 10 %.

Föreningen säljer idag 6 st hyresrätter som blir kapital som går rakt in i föreningen och avbetalning av lån. Hittills är 3 såld och 3 kvar. Efter dessa 6 är sålda finns 22 hyresrätter kvar i huset.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning