Såld

Högst upp i huset med magisk utsikt

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Vägen 17

2:a Lorensberg / Heden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 160 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1979
Adress:
Södra Vägen 17,
411 35 Göteborg

Beskrivning

Vill ni bo högst upp i huset med en magnifik utsikt är denna välplanerade citytvåa perfekt. Hjärtligt välkomna till denna sociala bostad i hjärtat av Lorensberg/Heden. Nu finns chansen att förvärva en av Brf Södra vägen 17’s hyresrätter som de upplåter. Bostaden är i mycket gott skicka då den genomgått en omfattande renovering med stilrena materialval. Socialt vardagsrum med plats för soffa och matsalsbord och utgång till den härliga balkongen i högt fritt läge. I en halvt öppen planlösning finner ni köket i vitt med goda arbetsytor. Ett rofyllt sovrum med god förvaring via två garderober. Till sist ett helkaklat badrum med badkar och förberett för tvättmaskin. Ett hem att trivas i!

I Lorensberg/Heden bor man mitt i storstadspulsen med allt man kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 51 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta hissen upp till våning 7 och kliv in i denna välplanerade tvårummare med magisk utsikt. Hallen är rymlig och god förvaring finns via två inbyggda garderober. Bostadens har genomgående stilrena materialval med vitmålade väggar. På golvet i hallen har ni fin klinker i mörkgrått.

Vidare in möts ni av vardagsrummet med ett stort burspråk med fönster som bjuder på rikligt med ljusinsläpp och vacker utsikt över omgivningen. I rummet finner ni olika möbleringslaternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och ett matbord för minst fyra sittande gäster. Fin parkett på golv. Från denna del av bostaden når ni även balkongen i högt fritt läge. Här finns plats för möblering med loungesoffa eller bord med stolar. Njut av den härliga utsikten som sträcker sig hela vägen till Liseberg och Gothia Towers.

I anslutning till vardagsrummet har ni det rofyllda sovrummet. Perfekt plats för avkoppling i en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Två inbyggda garderober hjälper till med förvaringen. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

Vardagsrummet övergår sedan i köket i en halvt öppen planlösning. Inredningen är i klassiskt vitt med släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg, rostfria beslag och en mörk bänkskiva i laminat. Gott om utrymme för att kunna laga mat tillsammans. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt en fullstor kyl och frys i rostfritt utförande.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel på vägg och mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegelskåp, förvaringsskåp, badkar och förberett för tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 160 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,862%. Andel av årsavgift är 1,766%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 272.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns.

Byggår: 1979.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51 m². Areauppgiften är enligt den ekonomiska planen.

Information Förening

Förening: Brf Södra Vägen 17.

Allmänt om föreningen: Brf Södra Vägen 17 förvärvade år 2019 fastigheten Göteborg Lorensberg 54:10 och består av 48 st lägenheter. Fastigheten är tredimensionell vilket innebär att i byggnaden finns även hyreslokaler, dessa ägs och förvaltas av Wallenstam.
Föreningens totalyta uppgår till 3008 kvm.

Gemensamma utrymmen: På nedre plan finns gemensam tvättstuga. Utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och centrifug. I anslutning till tvättstugan finns torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Inga kommande avgiftsförändringar är inplanerade i dagsläget, kontrollerat 20191003.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen kommer inom kort att genomföra en målning och delvis takomläggning av yttertak där behovet finns.
Genomföra en renovering av vissa balkonger där betongen är skadad och andra småreparationer efter behov.

Se den ekonomiska planen för mer information!

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser. Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Föreningen har tv och bredbandsanslutning via ComHem. Bostadsrättsinnehavaren bekostar detta själv.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande och minsta andel 10 %.

Föreningen säljer idag 6 st hyresrätter som blir kapital som går rakt in i föreningen och avbetalning av lån. Hittills är 1 såld och 5 kvar. Efter dessa 6 är sålda finns 22 hyresrätter kvar i huset.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning