Snart till salu

Ljus & välplanerad tvåa

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lilla Kärralundsgatan 15C

2:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
2 742 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Adress:
Lilla Kärralundsgatan 15C,
416 56 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.johansson@lundin.se.

Mycket ljus och luftig lägenhet om ca 51 kvm i toppskick. Genomgående ljus färgsättning på väggarna och fin ekparkett på golvet. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till en ljus och luftig känsla. Fransk balkong som vetter med utsikt mot grönområde i väster. Stort och fräscht badrum, utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har ett lugnt och rofyllt läge med närhet till Skatås och Delsjöområdet samt Danska vägen med dess utbud av butiker och restauranger. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn nås inom ett par minuters promenad. Hiss finns.

Välkomna till Lilla Kärralundsgatan 15C!

Information Ekonomi

Avgift: 2 742 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Andel i föreningen är 1,86%. Andel av årsavgift är 1,86%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 70:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C1102.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 51 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Bilplats: Föreningen har 24 st garageplatser som kostar 850kr/månad. Separat kö. Det finns även 3 st vanliga p-platser utomhus som kostar 225kr/månad. I övrigt är det fri parkering längs gatorna i området.

Information Förening

Förening: Brf Lilla Kärralundsgatan 15-17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lilla Kärralundsgatan 15-17 registrerades 2008 och fastigheten Kålltorp 70:3 förvärvades år 2010. Fastigheten består av ett flerbostadshus i fem våningar och inrymmer 38 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt som byggdes 2009-2010. Byggnadens totalyta är 3 506 kvadratmeter, varav cirka 2 805 kvadratmeter utgör lägenhetsyta. Föreningen har dessutom en gästlägenhet, källarförråd och ett gemensamt garage. Lägenheterna är fördelade enligt förljande: 1 Rok: 4 st, 2 Rok: 6 st, 3 Rok: 17 st, 4 Rok: 10 st, 5 Rok: 1 st.

Gemensamma utrymmen: Föreningens enda hyresrätt nyttjas idag som gästlägenhet till föreningens medlemmar som går att boka till en kostnad av 300kr/natt. Bokning sker genom föreningens hemsida.

Föreningens ekonomi: Föreningen följer den ekonomiska planen och styrelsen tar varje år ställning till den årliga avgiftshöjningens storlek. Just nu ligger den på cirka 3%, vilket är helt normalt. Styrelsen jobbar kontinuerligt för att ekonomin ska vara god och välbalanserad. För mer information se årsredovisningen. För styrelsens arbete finns en ansvarsförsäkring tecknad hos försäkringsbolaget IF. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: En tvåårsbesiktning genomfördes 2012 och under 2013 arbetade styrelsen med uppföljning av åtgärder, exempelvis felmonterade stuprör. Under året gjorde föreningen dessutom om en hyreslägenhet till en gästlägenhet till medlemmarnas förfogande. Cykelställ monterades på väggarna i garaget. Två gemensamma städdagar genomfördes också om ett av lånen omförhandlades till en mycket mer förmånlig ränta, vilket gav lägre räntekostnader.

Utfört underhåll:

2012: Yttre grönytor färdigställdes ink. sandlåda och lekstuga.
2014: OVK genomfördes, nya stadgar röstades igenom.
2015: Brandsyn av fastigheten genomfördes. En p-plats i garaget gjordes till cykelparkering.
2016: Ny elbelysning på baksidan av huset. Ommålning av trapphusen i de nedersta våningarna.

Kommande underhåll:
Det finns inga stora renoveringar planerade i dagsläget.

Parkering: Föreningen har 24 st garageplatser som kostar 850kr/månad. Separat kö. Det finns även 3 st vanliga p-platser utomhus som kostar 225kr/månad. I övrigt är det fri parkering längs gatorna i området.

TV och bredband: Comhem. Möjlighet finns att använda sig av Telia fiberlan för bredband och Telia ip-tv.
Föreningen håller just nu på med en gemensam upphandling av leverantörer för abonnemang av bredband, IP-telefoni och TV-programpaket.
Den leverantör styrelsen nu valt att gå vidare med heter Ownit Broadband AB, se ownit.se. Ownit är ett fristående bolag men ägs sedan ett par år tillbaka av Telenor.

Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Kärralund, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång.

I Kärralund lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter