Optimalt planerad lägenhet med inglasad balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Carolina Lindén
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Rustmästaregatan 13

1,5:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
1 990 000 kr
Avgift:
2 636 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 35 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2015
Adress:
Rustmästaregatan 13,
41528 GÖTEBORG
Lundin
Lundin

Beskrivning

På andra våningsplanet finner ni denna smakfulla och välplanerade enrummare med praktisk sovalkov. Bostaden erbjuder genomgående ljus färgsättning med vackert parkettgolv och en tyst innemiljö. Lägenhetens hjärta hittar vi på den välkomnande inglasade balkongen i skönt söderläge med utsikt över innergården.

På bekvämt gångavstånd finns Kvibergs gamla regementsområde med frilulft- och naturområde samt Prioritet Serneke Arena med bl.a. Nordic Wellness, skidåkning, fotbollsplan och beachcenter med volleybollplaner. I närområdet ligger även Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng samt Alelyckans sportcenter med möjlighet att spela tennis, squash och badminton.

Området erbjuder goda kommunikationer. Ett stenkast från bostaden nås hållplats, Bellevue och vagnen tar dig ned till centralstationen på mindre än 10 minuter.

Rumsbeskrivning: Hallen erbjuder gott om avhängningsmöjligheter.

Från hallen nås bostadens rymliga badrum. Här är väggarna vita och grå klinker på golvet. Badrummets inredning består av vitt handfat med grå kommod och två lådor, ovanhängt badrumsskåp med belysning och dörrar av spegelglas, samt vägghängd wc.
Tvättmaskin och torktumlare är placerade under en praktisk bänkskiva och på väggen hänger två överskåp.

Kök från Marbodal: Vita köksluckor följt av vitt kakel med ljusa fogar som stänkskydd ovan den smakfullt mörka arbetsbänken. Diskho i rostfritt stål som matchar inredningens handtag. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, micro, utdragbar fläkt och kombinerad kyl och frys. Allt för bekväm vardag och bra förvaring i överskåp och lådsektioner samt generöst med el uttag.
I anslutning till köket finns plats för mindre matbord med utsikt till föreningens trevliga innergård och den avgränsade naturen.

Det ljusa allrummet består av matplats, vardagsrumsdel och sovalkov. Välplanerade och optimerade kvadratmeter. Tack vare rummets stora fönsterparti mot den trevliga och inglasade balkongen i söder strömmar det in härligt ljus under större delen av dagen. Rummet erbjuder plats för både soffa med tillhörande möblemang, matbord och dubbelsäng i den praktiska alkoven.
Sovalkoven har inte bara plats för säng och nattygsbord utan den inrymmer även ypperlig förvaring i de inbyggda garderoberna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 990 000 kr

Avgift: 2 636 kr/mån. Uppvärmning och kallvatten ingår i avgiften. El-och varmvattenförbrukning avräknas och faktureras 4ggr/per år.
Obligatoriskt tillägg för bredband och tv på 224 kr per månad tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,903%. Andel av årsavgift är 0,98%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 280 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 105 kr/mån, vatten/avlopp 100 kr/mån, och hushållsel 75 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Kviberg 741:177.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns.

Byggår: 2015.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 35 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Uteplats: Inglasad balkong i skönt söderläge med utsikt över innergården.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 64 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2017-08-21.

Information Förening

Förening: BRF Löjtnantshjärtat. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 70 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Löjtnantshjärtat består av 70 lägenheter i två flerbostadshus som nyproduceras som totalentreprenad av Skanska. Föreningens fastighet är Kviberg 741:177 med adress Rustmästaregatan 13 och 15 samt Kadettgatan 1 och 3. Inflyttning skedde under perioden maj-september 2015.

Gemensamma utrymmen: Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Försäkring: Bostadsrättstillägg för hemförsäkring ingår, (boende måste dock skaffa själva hemförsäkringen själv).

Parkering: Föreningen förfogar över totalt 38 st standard + 2 st handikappanpassade p-platser. Numrerade parkeringsplatser på Aspirantgatan, Rustmästaregatan och Kadettgatan.
Här gäller grönt parkeringstillstånd och kostar 500 kr/mån. För närvarande är det separat kö till föreningens alla p-platser.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Telenor som innefattar Telefoni, IP-TV (T-1 Bas), samt Bredband 250/250 Mbit/s.
Här finns det möjlighet att uppgradera sitt TV-utbud samt Internethastighet separat. Telenor Stream ingår även i gruppavtalet. Medlemmar ansvarar själva för att ontakta Telenor i samband med tillträde och utträde av lägenhet för att ansluta eller avsluta sin personliga kundbild hos Telenor gällande utrustning och personliga tjänstetillval.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning